[]

araç kiralama, kaza ve sigorta problemim

Yazın Bodrum'a gitmiştim orada araç kiraladım. Küçük de kaza geçirdim ama büyük bir şey değil. Şimdi kiralama firması bana fiyat çıkarmış ama ben aracı kiralarken özellikle tam kaza sigortalı kiraladım. Kazadan sonra 30dk sonra aracı teslim ettim. Ben tek başıma tutanak tuttum oradaki Rent a Car firmasında aracı teslim alan kişi tarafından da tutanak tutuldu. Şöyle bir şey var benim bildiğim; yaralanma olmadığı sürece polis gelip rapor tutmuyordu galiba. Bu parayı ödemem mi lazım ödememem mi lazım? Ödememem lazımsa nasıl davranmalıyım?




 
ben garenta'ya bunu sorduğumda iki aracın karışmadığı kazalarda standart kasko geçerli değil; ek satılan mini paketlerden almanız lazım demişti. şirkete göre bin-2bin tl arası hasarları karşılayan ayrı paketler var, onlardan bahsediyor. ondan yaptırsaydın sorun olmazdı, olmadığı için ücreti alacaklardır. hukuki olarak ne gibi bir savunman olabilir bilmiyorum ama o ufak paketleri bu gibi durumlar için satıyorlar zaten. yaptırmak lazım ondan, arabayı park ettiğin yerde biri sürtse bile sıkıntı; sen ödüyorsun.


  • Bruce  (04.10.18 10:48:58 ~ 10:49:31) 
Bana da Garenta kaza olduğu zaman mutlaka polis çağırın, gelmek istemezse karşı taraf alkollü olabilir derseniz gelmek zorundalar denmişti. Bir de kaza yapılırsa kaza anında aramak gerekiyor olabilir, kaza yaptım diye.


  • marla is in my head  (04.10.18 13:15:34) 
mecbur ödeyecek miyiz bu parayı? avukat arkadaşlar bi el atsanız, fikir verseniz çok memnun kalırım.


  • evet evet  (04.10.18 14:20:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.