[]

boyundan başa ağrı

ey sevgili duyuru sakinleri
ders çalışırken ve deneme sınavlarında soruları çözmeye başlıyorum yaklaşık 20 dk sonra boyun ağrısı başlıyor ardından da ağrı başıma çıkıyor normalde boynu ağrıyan bir tip değilim bu sorunla nasıl başa çıkılır sınava giricem aynı şey olucak direk başarımı etkiliyor boyunluk mu taksam napsam oturduğum sıraya göre felan değişiyor desem her tipinde aynı problem napsam acaba ?



 
ortopedik yastık kullan, inanılmaz etki sağlıyor.
çantanı boyundan çapraz şekilde kullanma.

  • canimnicknameyazmakistemiyor  (12.03.10 11:33:05) 
  • esenboga  (12.03.10 12:59:42) 
boynunu güçlendirmen lazım ki onca bilgiyi soktuğun ağır kafanı taşıyabilsin :) her gün yapacağın 20 dklık sporla hem güçlenirsin, hem de zihnin açılır. başarılar.

boyun ağrısı genelde ondan oluyor ama tabi senin ayrı bir durumun olabilir. yine de sporuna boyun güçlendirici hareketleri ekleyebilirsin. en basiti elini sırayla alnına, kafanın arkasına, iki yanına koyup elle ittirirken kafayla da ele bastırmak. çok zorlamadan tabi. sonra kollarını iki yana açıp omuzlarını iyiice kaldırıp indir mesela. dirseklerini bükebilirsin.
oturuşuna ve kolunun yüksekliğine de dikkat et. belki masan ya da sandalyen biraz daha alçak ya da yüksek olursa ağrımaz. değişik masalarda deneme yap :) dirseğini dayıyosan orası sıkışıyordur tabi. bir de strese kapılmamaya çalış. insan streslenince pelikan gibi boynunu omuzlarının arasına sıkıştırıyor fark etmeden.

www.yogatic.com bunlar da ağrıdığında yapabileceklerin.

bir de neden kaynaklandığını keşfetmelisin. dediğim gibi kollarından mı yoksa sırtından mı. belki de çok kambur oturuyorsun.
  • kediebesi  (12.03.10 13:12:14 ~ 19:48:40) 
@ canimnicknameyazmakistemiyor çantayı çapraz kullanıyorum iyi oldu söylediğin ortopedik yastık da annem kullanıyor boyun altına gelen kısmı kabarık hani onda rahat edememiştim hiç ben acaba başka çeşidini mi alsam

@kediebesi düzenli spor yapıyorum yaklaşık 2 yıldır boyun güçlendirici hareketler mi yapmak lazım özel olarak
  • scissors  (12.03.10 16:21:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.