[]

Olta Takimi

Selamlar,

Babama bir olta takimi almak istiyorum. Uzun zamandir balik tutuyor, baslangic seviyesinde degil yani. Kendine ufak bir tekne alip, denizde tutmak istiyor. Yalniz ben bu konudan hic anlamiyorum. Almanya'dan alabilirim, eger daha iyisi derseniz Turkiye'den de alabilirim. Fiyat cok onemli degil, onemli olan kalitesi. Ne zamandir istiyordu, saka yapiyor sandim. Ciddiymis meger. Bi' el atsaniz.


 
shimano markasının makaraları oldukça kaliteli ve ömürlük.

tekneyle açılacaksa öyle çok uzun kamışlara gerek yok, 2.5 - 3 metre yeter. sonuçta tekneyle açılıp oradan atacak.

shimanonun kamışları da olukça kalitelidir ama oldukça da pahalı. yani shimano makara alabilirsin ama shimano kamış yerine normal ucuz kamış alsan da olur.

kamış ve makaralarda fiyatı belirleyen en önemli şey ağırlık, atıyorum 20 kilo çeken makara kamışla, 50 kilo çeken makara ve kamış arasında fiyat farkı büyük olacaktır.

nerede ne balık tutacak onu öğren bence. türkiyede ne tutabilir, palamut tutar, mezgit tutar, hamsi, istavrit tutar, kalkıp ton balığı, kılıç bağlığı tutmaz yani
  • killerbee  (03.10.18 14:06:21 ~ 14:07:00) 
Nerde ne tutacağı çok fark ettirir, dünya para verir kaliteli bir şey alırsınız ama tutacağı balık/deniz buna uygun değildir boşuna masraf yapmış olursun.

En güzeli nerede tutmak takılmak istiyorsa o bölgedeki hobicilere yanaşıp bilgi almaktır, nokta atışı doğru ekipmanı alabilirsiniz o zaman.
  • John Bloor  (03.10.18 14:12:38) 
Tutacagi yer Mudanya. Arada bir gole falan da gidiyor ama herhalde bunlar her ikisinde birden kullanilamiyor, degil mi? Shimano makinalara baktim. Cesit cesit modelleri var. Ne zor ismis yahu!


  • evrim halkasi  (03.10.18 14:18:55) 
tatlı su balıkçlığı ile tuzlu su arasındaki tek fark tatlı su balıklarının çok büyük olabilmesi.

yani denizde maksimum 1.5 kiloya kadar balık tutacakken, tatlı su da bu 5 kilo 10 kilo 15 kiloya kadar çıkar ve ikisi tamamen farklıdır.

tatlı su seven deniz sevmez, deniz seven tatlı su sevmez pek.

ikisi çok ayrı şeyler.

atıyorum balık olduğu bi zamanda kayıkla açılıp yarım saatte 1 kilo 2 kilo istavrit ya da palamut tutabilirken.

tatlısu da saatlerce bekler çoğu zaman da elin boş dönersin. her akşam tatlısuya balığa giden arkadaşım var 6 ay sonunda sadece 1 tane büyük balık yakaladı, geri kalan zaman hiç bişey tutamadan döndü. bir de yayın, sazan dışında yenen pek balık yok.
  • killerbee  (03.10.18 14:21:20 ~ 14:22:24) 
tekne varsa 2metrelik kamislar yeterli olacaktir. kiyi balikciligi yapacaksa, casting rod'larina bakacaksiniz. tasinabilir (travel size) olanlara bakin, 4-5 parcaya bolunup silindir bir kutu icinde tasiniyor. suan benim kullandigim ayni gorev icin: www.ebay.co.uk

shimano, makine olarak alinabilir. penn spinfisher'lar da iyidir: (6500 modeli iyidir)
www.ebay.de daha kucuk haznesi olan 5500 vs gibi modeller de tekne balikciligi icin alinabilir sanirim.

ebay'de acik arttirmalara girerseniz cok uygun fiyatlara bunlar ya da benzeri urunlere ulasabilirsiniz.

bir urunu almadan, internette diger balikcilarin yorumlarina bakin; cunku bu aletlerin bakimi da cok onemli. metal olanlar daha cok tercih ediliyor. ayrica, bearing (disliler) sisteminin metal (steel vs) olmasina da dikkat edin. genelde ucuz modellerde plastik olup, bir sure sonra makine cope gidiyor.
  • ubi dubium ibi libertas  (03.10.18 15:12:36 ~ 15:22:19) 
Hangi av disipliniyle hangi balığı avladığını öğrenebilirseniz yardımcı olabilirim. Spinning dediğimiz at-çek, jig yada yemli surf kamışla avlanıyor olabilir tüm yöntemler için farklı kamış makine kullanması gerekiyor. Genel kullanım için 2.70'lik bir kamış, 50-60'lık bir makine alabilirsiniz.


  • whatdoyouwantfromme  (03.10.18 19:16:03) 
Spinmis. Sunu begendi: www.amazon.com.trırmızı/dp/B00FG2GXPS/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1538587281&sr=8-1&keywords=shimano+catana

"Ayda yilda bir gidilen hobi icin 1300 tl mi verilirmis" diye paparayi da yedim asdf. Bu makara uygun mudur? Bir de icice gecen kamislardan istiyormus. Onu da bir buldurursaniz cok makbule gececek.
  • evrim halkasi  (03.10.18 20:13:19) 
iç içe geçen kamışlara teleskobik diyolar.


  • killerbee  (04.10.18 01:38:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.