[]

Sizce kaynanam beni sevmiş mi?

Erkek arkadaşımın annesiyle tanıştım. Daha önce de yaşadığım bir deneyim ama diğer ilişkilerim bu kadar ciddi değildi, özel olarak ailesiyle tanışma merasimi de düzenlememiştik.

Beni sevmeyecek falan diye çok gergin bir şekilde gittim, çünkü erkek arkadaşım annesini hep dominant, hiçbir şeyi beğenmeyen bir kadın olarak tasvir etmişti. biraz öyle zaten de...

güzel yemekler yapmış, sohbet ettik. kibar, kültürlü ve iyi bir kadın gibi. yemekten sonra salonda otururken bi içeri gitti, üç çift küpe getirip koydu önüme. bunlardan birini seç dedi, seçtim, hediye etti. gençliğinden kalma küpelermiş, antikaymış falan. ayna getirdi, taktırdı. üşenmeyip makinede çekip filtre kahve yaptı bana, önüme koydu. sonra ben yeni eve çıktım diye kap kacak, halı malı vereyim dedi. üçümüz güzel sohbet ettik, erkek arkadaşımın küçüklük fotoğraflarını gösterdi iki saat. giderken bir kavanoz fındık verdi, sonra böyle meyve seçer gibi her yerimi elleyip (kendisi doktor) "çok zayıfsın, seni biraz şişmanlatalım" dedi. sonra da erkek arkadaşıma "acaba bu kız tasarruf etmek için mi az yiyor, yardım mı etsek" demiş. ayrıca ben zayıfım ama abartılacak kadar değil. ve kendi oğlu da zayıf, vücut yapısı olarak pek farklı değiliz.

bütün bunları kibarlıktan mı yaptı acaba yoksa sevdi mi beni emin olamadım.

 
sevmese bişiler hediye etmezdi. bayaa sevmiş bence dediğin karakterde biriyse.


  • lata  (03.10.18 12:11:48) 
sevmiş seni sevmese bu kadar ilgilenmezdi


  • az icilmis izmarit  (03.10.18 12:12:08) 
Sevmiş gibi. Ama biri benim peşimden şöyle "acaba bu kız tasarruf etmek için mi az yiyor, yardım mı etsek" dese çok sinirlenirdim. Erkek arkadaşım bu lafı normal bir şeymiş gibi gelip bana taşısa ona da çok sinirlenirdim.


  • legolasin son oku  (03.10.18 12:14:25) 
o lafı erkek arkadaşım kendi düşüncesiymiş gibi söyledi, ben annesinin söylediği çıkarımını yaptım. öyle bir şey düşünse daha önce söylerdi kendisi çünkü. zaten ben "kilo mu alsam biraz" dediğimde "hayır, böyle çok güzelsin" dedi hep şimdiye kadar.


  • fleur du mal  (03.10.18 12:17:37 ~ 12:30:48) 
Sizi çok güzel agirlamis. Dusunceli kadinmis.


  • battal gemalmaz  (03.10.18 12:20:24) 
"...sonra böyle meyve seçer gibi her yerimi elleyip (kendisi doktor) "çok zayıfsın, seni biraz şişmanlatalım" dedi..."

ne garip bir davranış. hayvan pazarında damızlık inek bakar gibi... buraya kadar her şey normaldi.

seni sevmiş gibi, ama biraz garip bir insana benziyor.
  • tabudeviren  (03.10.18 12:27:23) 
Baya sevmis bence. Hadi hayirisi :)


  • fakyoras  (03.10.18 12:28:07) 
Sevmiş. Ama şöyle de bi şey var, sevmeseler de pek belli etmiyolar. Şimdiye kadar 2 kız arkadaşımı annemle tanıştırdım, birini sevmediğini ayrıldıktan sonra söylemişti. Üzülmemem için söylememiş


  • Delay Fuze  (03.10.18 12:47:09) 
Dominant karakterde (ve de kendine güvenli biridir herhalde) birinin rol yapma yeteneğini küçümsememenizi tavsiye ederim.

Sevdiğini umalım.

Şu sondaki yorumu erkek arkadaşınız size nasıl aksettirdi de annesi demiştir diye yorum yaptınız? O kısmı anlamadım açıkçası.
  • monogram  (03.10.18 12:54:35) 
@monogram

erkek arkadaşım daha önce çok zayıf olduğumu hiç söylemedi, aksine ideal olduğunu söylüyordu hep. ve az yiyorsun falan da demedi, gene aksine, çok yiyorsun ama kilo almıyorsun diyordu. annesiyle tanıştıktan sonraki gün "fleur sen tasarruf etmek için az yemiyorsun değil mi? öyle bir durum varsa lütfen söyle, yardım ederim ben." dedi.
  • fleur du mal  (03.10.18 13:01:14) 
@fleur

Anladım. Dediğim gibi umalım her şey güzel olsun. Bir sorun yok ama sevdiğini söylemek için erken diye düşünüyorum. Ayrıca yüzyüze görüşmüş kişi siz olduğunuzdan tavırlarına dair detayları (samimi mi, iltifat ederken sert mi değil mi, içten mi söylüyor, jest ve mimikleri nasıl) en iyi siz gözlemlemiş olmalısınız.

Kibarlıktan yaptığını düşündüğünüze göre biraz mesafeli durmuş olduğunu düşündüm.
  • monogram  (03.10.18 13:09:00) 
"fleur sen tasarruf etmek için az yemiyorsun değil mi? öyle bir durum varsa lütfen söyle, yardım ederim ben." dedi. Ben bunu da garip buluyorum. Beni zaten zayıf bulmuyor diye açıklama yapmışsın ama ben bu durumu zayıflık şişmanlık şeklinde değerlendirmiyorum.

Kadın da erkek arkadaşın da sana acır gibi davranmış bu çok çirkin. Sonra kadın ilk kez gördüğü birine o şekilde dokunamaz. Bu da rahatsız edici.

Rol yapmayla ilgili de @mogorama katılıyorum.
  • legolasin son oku  (03.10.18 13:13:12) 
tabudeviren +1, bana ufaktan evin prensine uygun gelin seçme seremonisi gibi geldi. türk ailesi olmasa şüphelenmem ama ileride bir overly attached kaynanaya vakasıyla karşı karşıya kalabilirsin, dikkat.


  • Bruce  (03.10.18 13:14:02 ~ 13:14:28) 
daha napsın kadın


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (03.10.18 13:15:52) 
@Bruce'un dediğini ekleyecektim ben de. Bruce+1 diyorum.


  • monogram  (03.10.18 13:16:00) 
Kupelerden sonrasini okumadim bile, sevmis kadin seni. Gencliginden kalma kupe vermis kadin, otesi var mi?
Yani maddi deger degil manevi degeri hediye etmis direkt. Ciddi anlamda sevmiş bence, inan istersen:)

  • stavro  (03.10.18 13:19:41) 
Fazla gereksiz sevmiş. (Sevmese daha iyiymiş hatta)
İlk tanışmadan hediyeler falan bu kadar gereksiz yakınlık yapmacık göründü bana bilemiyorum.
Gayet normal okurken gözlerim pörtledi elleme kısmında.
O neymiş öyle.
Saçmalık.

tabudeviren +1
  • mutekebbir  (03.10.18 13:31:51 ~ 16:38:53) 
Sevmiş de ilerde sen rahatsız olacaksın gibi duruyor. Nasıl başlarsa öyle gider kendine göre ayarla ilişkinizi.


  • nickimin hakkini veremedim  (03.10.18 14:59:50) 
oğlunun yanında sevmiş, iyi davranmış, iyi ağırlamış gerçeği zaman gösterecek.


  • basond  (03.10.18 16:16:43 ~ 16:18:09) 
Sevmemiş olsa gençlik hatıralarını önüne sermez sana da bunlardan birini armağan etmezdi. Yaş ilerledikçe daha açık sözlü oluyor anneler, babalar. Bence tatlı bile oluyorlar bu sebeple. Samimiyetine inanarak böyle dokunmuş olabilir, hani yanağını sıkar, saçını sever falan.

Hayırlı olsun şindiden. :)
  • teoridefeminist pratiktegeysa  (03.10.18 16:36:05) 
ilk izlenimi olumlu olmuş ama o yaşta ve o karakterde birisi sevmek için acele etmez. tetikte olmaya devam. ukalalık da yapma ama kendini de ezdirme.


  • zgrydn  (03.10.18 17:06:14) 
sağını solunu ellerken rahatsız olmadın mı, biraz lakayt geldi bana. sevip sevmemesi pat diye anlaşılmaz bence, seni mıncıklamasından hele hiç anlaşılmaz. birde tüm hareketleri seni otomatikman sevmeye odaklanmış gibi zaten. hemen her şeyi sermiş önüne. yani ne olursa olsun seni severdi acaba arkadaşın uyardı mı onu, ben sevdim sen de seveceksin diye. sanki kadına pek seçme şansı bırakmamış gibi.


  • for day to break  (03.10.18 17:07:56 ~ 17:08:38) 
sevmemiş, bayılmış.


  • ilkot  (03.10.18 17:11:08) 
erkek arkadaşım uyarmamış bile olsa onun için özel olduğumu anlamış olabilir. daha önce babasıyla tanıştım (ayrılar), o ilk defa birisiyle tanıştırdığını söylemişti.

biz tanışalı daha iki ay oldu, ama iş epey ciddiye bindi bile. daha önce bir duyuru açmıştım evlensem mi falan diye, iki hafta sonra fikrin değişecek demişlerdi hatta. olmadı öyle bir şey.

bir de gayriciddi bir şekilde evlenme teklif etti aslında bana erkek arkadaşım. ikimiz de bu tür şeylerden (evlilik, gelenekler, adetler falan) hoşlanmayan insanlarız ama. kendi yüzüğünü çıkarıp verip benimle evlenir misin dedi. (yüzük büyük geldi tabii orası ayrı mesele haha) bir kere de değil, şu ana kadar 10 kere falan benimle evlenir misin demiş olabilir. ben de evet dedim hep.

işin maddi boyutunu hallettikten sonra ilk fırsatta birlikte yaşamayı düşünüyoruz, evlilik olsun olmasın.
  • fleur du mal  (03.10.18 17:21:50) 
@biryervarbiliyorum

annesi ailemle pek görüşmediğimi, öğrenci olduğumu, çalışmadığımı falan biliyor, o yüzden öyle düşünmüş olması normal olabilir.

annem babamla 1-2 yılda bir görüşüyorum, zaten onlar istanbul'dalar, ben ankara'dayım ve burda hiç akrabam yok. kimsesiz gibi gözüküyor olabilirim yani.
  • fleur du mal  (03.10.18 17:22:53 ~ 17:24:35) 
Tam annelik yapmis kadin sana kani kaynamasa bu sekilde davranmasi mumkun degildi.guclu kadin profili var karsinda o ogluysa sende kizisin gibi davranacak sana.annem geldi aklima,asagi yukari ayni sahneleri yasamistik.


  • duptıs  (03.10.18 22:11:00) 
Anlattigin kadar ciddiyseniz, cok sakin bir sekilde yeme yememe tasArruf konusunu sorun, acik acik ya bana boyle dedin kafama takildi diye, bakin bakalim ne diyecek. Ne olursa olsun iletisim cok onemli, size garip geldiyse asla asla saklayip, icinizde buyutmeyin, belki cok basit bir aciklamasi vardir.

Anne sevmis gibi ama erkek arkadasiniz annesi ile saglikli bir iliski icindeyse ben annesinin ne dusundugune pek takilmazdim, saygi sevgi cercevesinde ilerletin iliskinizi, dogru duzgun bir adam siz bir terbiyesizlik yapmadiginiz surece (ki karsinizdaki terbiyesiz degilse sevdiginiz adamin annesine kotu davranmak icin bir neden olamaz) bir gorusmeyle annesi sevmis sevmemis pek takilmaz, takilmamali.
  • themeningrey  (04.10.18 00:37:16) 
Öncelikle hiçbir şeyi kafanıza takmayın, ama kvalideler konusunda da hiçbir zaman kontrollü davranmayı elden bırakmayın. Daha ilk tanışmada küpe vs. çok fazla bence. Kap, kacak, halı vs. vermeyi teklif etmek de öyle. İyi niyetiyle yapmış olabilir ama dediğim gibi ilk tanışma için fazla.
Sizi sevmiş midir, bilemiyorum. Ama hoşuna gitmeseniz bunları yapmazdı. Sevmek ve -özellikle ileride çok gerekli- kişisel alana saygı göstermek farklı şeyler. Nedense kişisel alan konusunda ileride arıza çıkartma potansiyeli var gibi geldi. Bunları düşünüp gerilmeyin. İnanın neredeyse bütün kadınlar yaşıyor bunu Türkiye'de.

  • SiyamkedisiZorro  (04.10.18 10:41:44) 
yahu ben erkek arkadaşına takıldım, seni de anneni de ilişkinizin sonrasını da hiç mi düşünmüyor. müstakbel kayınveliden şayet erkek arkadaşının sana aktardığı şeyi sorulabilir bulsaydı sana söylerdi herhalde. yani böyle şeyler iki tarafta da gerginlik oluşturmamak adına ya söylenmez ya yumuşatılarak söylenir, ya da kendisinin de aklına yattıysa sevgilinin annesini karıştırmadan bir ağzını arar, ya da zaten biliyor olması lazım falan filan.

buna cevaben bir şey yazmışsın o kısmını şimdi okudum, yine de haberi olması gereken bir şey değil mi bu, yani tasarruf için mi yoksa sadece öyle olduğu için mi az yediğini, zayıf olduğunu.

üstüste geldiği için kayınvaliden diye tahmin etmişsin, belki öncesinde bahsi geçen bir konu olmadıysa erkek arkadaşınla örtüştüremediğin için bu konuyu.

sevmese gençliğinden kalma küpeleri vermezdi, değil mi? sen verir miydin hatıra değeri
  • dafaiss  (05.10.18 15:08:48) 
@dafaiss

ilişkimiz henüz çok yeni olduğu için erkek arkadaşımın hayatımla ilgili bu tür ayrıntıları bilmemesi kısmen normal bence ama.
  • fleur du mal  (07.10.18 00:04:57) 
o zaman ikiniz arasında bir şey demek ki. kayınvalide ile ilgisi bunun yanında minik kalır.


  • dafaiss  (07.10.18 23:41:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.