[]

udemy kursları cidden işe yarıyor mu?

youtube tutorial'ları izlemekten fazlasını sunuyor mu bu online kurslar? işleyişle ilgili hiçbir fikrim yok, o yüzden bişey hayal edemiyorum. siz alıp faydasını gördünüz mü? hangi alandakiler daha verimli oluyor mesela?




 
Java kursu temelleri öğrenmek için çok faydalıydı.


  • farabi  (03.10.18 12:13:40) 
Alana göre değişiyor. Kurs sahibine göre değişiyor. Sadece para kazanmak için yapan adamlar çoğunlukta ama arada gerçekten çok güzel şeyler denk geliyor.

Sen ne hakkında kurslar aradığını söylersen hem tavsiye gelir biliyorsak hem de iyidir kötüdür diyebiliriz. Mesela dil konusunda hiç güzel kursa denk gelemedim. Belki ben bilmiyorumdur ama sanki dil geliştirmek için kullanılmaz gibi geliyor bana. Ama yazılım için çok ciddi şeyler var.
Web geliştirme konusunda merakın varsa veriyim şifremi bir bak istersen.
  • Giovanni Pipitto  (03.10.18 12:18:08) 
@Giovanni Pipitto, çok teşekkür ederim. yazılım dili veya web ile alakam yok, hevesim de yok; ben daha çok casual kullanabileceğim, genel kültür veya hobi amaçlı kurslarını düşünmüştüm ama soruyu bilerek genel sordum herkesin işine yarasın diye. belki photoshop, after effects, lightroom gibi görsel konularda ya da dac veya başka müzik yazılımlarıyla ilgili hevesim var diyebilirim.

kursa sahibini isabetli seçmenin bir yolu, bir guide'ı var mıdır peki? direkt isim yapmış, referansları kuvvetlileri mi seçmek lazım?
  • Bruce  (03.10.18 12:31:53 ~ 12:32:20) 
udemy kursunun youtube vb.nden en temel farkı düzenli, daha "structured" olması. Youtube'da aradığın her şeyi sırasıyla bulamayabilirsin. Bunda kursu oluşturan kişi bir müfredat oluşturup önüne koyuyor. Yeri geliyor ödev yapmanı istiyor vs.

Ayrıca udemy'de hocaya soru sorma şansın var. Beğenmezsen iade şansın var. Gibi gibi.

Ben de geçen yıl denemek için bedava bir kurs oluşturup yayınlamıştım, geri dönüşler güzel şimdi paralı bir kurs hazırlıyorum hem biraz para kazanalım hem daha detaylı bir iş yapmış olayım :)

ortam güzel yani bence. Ama eğer İngilizce kurs bakıyorsan deneme videolarına bak bazen çok aksanlı tipler olabiliyor. (Türkçe bakıyorsan da bak tabii)

Yorumları oku, millet ne soru sormuş kursu oluşturan nasıl yardımcı olmuş vs. göz atarsın bir.
  • nhk ni youkosu  (03.10.18 13:36:07 ~ 13:36:42) 
benim eğitim aldıgım bransta daha once turkiye piyasasında duymadıgım seyler duydum bu uygulama ile ve mobilden kursu dinlerken yuzlerde ekran goruntusu alıp not etmiştim. fiyatına kıyasla bence cok avantajlı udemy kursları


  • ihtimaller haricinde  (03.10.18 15:52:40) 
Biraz geç cevap verebildim pardon.
o konularda da çok güzel eğitimler olabilir ya her konuda olabilir aslında bakmak lazım aramak lazım.

diğerlerine nasıl yapılır bilmiyorum ama Web için nasıl kurs seçtiğimi anlatıyım.
ne öğrenmek istiyorsam yazıyorum veya direkt kategori var Web development diye girip popülerliğe göre sıralıyorum.

Sonra kurs başlıklarına göre bakıyorum istediğim şeyleri içeren kursları açıyorum diğer sekmelerde.

Açtığım kursların tarihine son güncelleme tarihine bakıyorum çok eski olmasını istemiyorum çok şey değişebiliyor çünkü web için.

Promo videolar oluyor onları izleyip bilgi alıyorum nelerden bahsedecek ne gibi projeler yapacak.

Nedir onun adına bilmiyorum syllabus mu ne diyorlar ya işte alt alta yazmış adam şu konuyu şu kadar anlattım falan diye. İçerik işte. Ona bakıyorum. Konuya göre yeterli şekilde anlatmış mı ona bakıyorum falan.

Sonra yorumları kötüden iyiye doğru okuyorum. Orda yıldızlar var seçiyorsun mesela bir yıldız veren niye vermiş falan bakıyorum. Bazısı diyor ki adama soru sordum cevap vermedi. Şimdi bu benim için çok önemli bir şey değil mesela o yüzden geçiyorum o yorumu dikkate almıyorum gibi.

Böyle işte. Her aşamada azalıyor kurslar en son üç beş tane kalıyor o zaman da adamları Googleda arıyorum kursların YouTube da redditte vs konusu videosu bir şeyi var mı bakıyorum ordaki yorumlara bakıyorum.

Çok şey yapıyormuşum gibi oldu böyle yazınca ama öyle değil aslında mutlaka bir problem oluyor pas geçiyorsun o kursu anlatım şekli hoşuna gitmiyor isteklerine uymuyor gereksiz uzun vs. Sonra alıyorum. Bazen almadan malum ortamları bir geziyorum emeğe saygı ama dolar da 6 lira. O kurstan öğrendiklerimi paraya çevirdiğimde alıyorum öyle bir durum olursa.

Her konuda bir şey bulabilirsin bence bas çalmayı öğrenmek istiyorum mesela başka hiçbir yerde olmayan çok güzel bir tekniği anlatmış adam. Aradığın konularda bir gez bence en kötü bir on doları en içine sinen kurs için riske et.

Çok şahane ortam udemy ama Türkçe içerik istiyorsan tavsiye etmiyorum gerçekten hiç düzgün Türkçe içeriğe denk gelmedim velk ben bulamadım ama kötü yani bizim eğitmenler.

Öyle işte başka soracağın bir şey olursa buralardayım.
  • Giovanni Pipitto  (03.10.18 18:40:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.