[]

Eliza Testi

Yaptırdım bugün sağlık ocağında, yarın sonuçlarını alacağım.

Şimdi benim Mart ayında korunmasız bir ilişkim olmuştu, partnerim testlerini oluyordu. Sıvı alışverişi oldu. Sonra bu arkadaş benden bir iki ay sonra hiv'e yakalandı. Eylül'de test yaptırdı ve pozitif çıktı. Biz hala görüşüyoruz ama birlikte olmadık. Oral seks ve öpüşme dışında. (bunlar testleri pozitif çıkmadan önceydi) Aradaki ilişkilerim korunmalı idi.

Ben de 10 Eylül'de "anti-hiv (1+2)" (test sonucunda yazan) testi yaptırdım. Ve negatif çıktı. Yine de oral yolla bulaşabilir diye kendimi yemek istemediğim için tekrar test yaptırmak istedim.

Endişelenmem gereken bir durum var mı

 
6. ayda test tekrarı yap o zaman negatif çıkarsa endişelenme.


ama bu 6 ay boyunca bol bol endişelen derim ben.
  • kablelvuku  (03.10.18 09:22:31) 
hadi ya, ama 6 ay geçmişti zaten test olduğumda.


  • sanguine  (03.10.18 09:32:08) 
2. test ile ilk test arasında 6 ay geçmeli


  • kablelvuku  (03.10.18 09:35:59) 
oral kondomsuz mu yaptı?
sağlık ocaklarında bu testi yapıyorlar mı?

  • gameofannen  (03.10.18 09:37:55) 
evet kondomsuz idi, ama zaten ben de araştırdım o da doktoruyla konuşmuş yani oral seks için bir tarafın ağzında kanamalı yara diğerinin de cinsel organında aynı şekilde bir yara olması gerekiyormuş. öpüşme için aynı şekilde. zaten pozitif olduğunu öğrendikten sonra yapmadık bir daha. doktor çok düşük bir ihtimal demiş, benim okuduklarım da o yönde.

anti-hiv testini pozitif yasam aracılığı ile özel bir yerde yaptırdım. elizayı sağlık ocağında yaptılar evet, yapıyorlar yani.
  • sanguine  (03.10.18 09:46:38) 
Korunmasız ilişki martta, eylülde test yaptırdın ve negatif çıktı. Buna göre hiv değilsin.

Oral yol ve öpüşme ile bulaşır mı? Çok çok çok zor, ağızda açık yara olacak da bulaşacak.

Şu aradaki korunmalı ilişkileri anlamadım, yani arkadaş nisan mayıs gibi hiv kaptı ya da kaptğından şüphelendi. Siz bu aşamadan sonra da cinsel birleşme yaşadınız mı?

Yaşadıysanız iç penetre olmadan kondom taktınız mı, yoksa bir iki girip çıkayım kondomu sonra takarım mı dediniz?
  • John Bloor  (03.10.18 10:04:23) 
evet biz mart'tan sonra görüşmedik, fuckbuddy gibi bir şeydik o zaman, o korunmasız olmuş işte hiv kapmış. benim ilişkilerim korunmalı idi. ağustos'ta tekrar görüşmeye başlayınca bana şüphelendiğini söyledi zaten ve penetrasyon olmadı o günden bu yana.


  • sanguine  (03.10.18 10:09:28) 
Elisa bir yontem, anti-hiv de hiv'e karsi vucudunuzun gelistirdigi antikorlar. Genellikle elisa yontemiyle bu antikorlara bakarlar zaten(sizin durumunuz icin konusuyorum, yoksa elisa yontemiyle baska bir suru seye bakilir)

Dedigim gibi anti-hiv antikorlari sizin vucudunuzun gelistirdigi bir yanit. Dolayisiyla virusun sizin vucudunuza girmesi, hedef dokulara gitmesi, orada cogalmasi, sizin vucudunuzun bu virusu tanimasi, savasmak icin antikor uretmesi vs. derken bu surec uzun surer. Anti-Hiv'in pozitiflesmesi 3 ayi alabilir. 6 ay biraz abartili bir sure hali hazirda baska bir bagisiklik sistemi hastaliginiz varsa 6 aya kadar uzayabilir bu sure.

Sanirim hiv+ kisiyle hali hazirda iliskiniz devam ediyor. Onemli olan son supheli iliski tarihidir. Korunmasiz oral seks bu sinifa girer. Son supheli iliski tarihinden itibaren 3 ay sonra anti-hiv antikorlariniz negatifse endiselenmeniz gereken bir sey yok.(Baska bir bagisiklik sistemini ilgilendiren hastaliginiz yoksa). Ama iliskiniz devam ettigi surece belli araliklarla kontrol ettirmeniz lazim anlayacaginiz uzere.

Bunun disinda bazi ozel tani merkezlerinde p24 gibi viruse ait bazi antijenlere bakilir. Burada bakilan sey sizin vucudunuzun urettigi yanit degil, virusun kendi yapisi oldugu icin daha kisa surede pozitiflesir. Neden direkt buna bakilmiyor diyecek olursaniz pahali ve zahmetli oldugu icin.
  • mid sistolik klik  (03.10.18 10:14:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.