[]

ezberci eğitim

Bildiğiniz gibi eğitim sistemimiz ezberci bir anlayışa sahip. Benim merak ettiğim öğrenimin hangi kademesinde ezberci eğitimin dışına çıkılıp gerçekten bilgi aktarımı yapılıyor. Ya da bu öğrenim kademesiyle alakalı bir şey olmayıp okulun tabelasında yazan isimle mi ilgili.




 
her seviyede(ilkokul, ortaokul, lise, universite, yuksek lisans) hem ezberci egitim veren, hem de guzel/kaliteli egitim veren kurumlar var. universiteye kadar olan kisim birazcik paraya kiymaya bakiyor. eskiden bazi devlet anadolu/fen liseleri de guzel egitim veriyordu ama sanirim artik oyle bir durum yok. universite icin ise Bogazici, ODTU, ITU gibi devlet okullarinin da belli bir duzeyde ezberci degil guzel egitim verdigini soylemek mumkun. biraz da ogrenciye bakiyor bu is.


  • crucio  (02.10.18 23:06:57) 
@crucio yüksek lisans düzeyinde verilen eğitimin ezberci olması hepsinden korkunç değil mi? Hadi ilkokul, ortaokul ve lisede tepeden inme bir tahakküm söz konusu ve öğretmenin ücretsiz dağıtılan kitapların dışına çıkma cesareti gösterememesi anlaşılabilir görünüyor. Peki yükseklisansta dayatılan ezberci eğitime ne demeli? Nerede özerklik, nerede özgür düşünce, nerede meslektaş dayanışması? Bu çok korkunç


  • asuturias  (02.10.18 23:23:38) 
Daha cok ogretmene bagli: Siz bu durumda olsaniz ne yapardiniz? Tarihteki bu olay olmasaydi gunumuz dunyasi nasil degisirdi? Bu cografi bolgede yasayan insanlar bu iklim kosullarinda hangi tarim urunlerini uretiyor olabilir? Bu iki kimyasal madde tepkimye girince bu ortaya cikiyorsa, bu urunu elde etmek icin hangi kimyasal reaksiyonlar gerekebilir? Ingilizcede X bu anlamda kullaniliyor, peki daha formal bir ortamda nasil soylerdiniz?

Bunun gibi sorularla dolu dersler ogrencide dusunce becerileri gelistirir. Bunu yapan ogretmen ezberci egitimin disina cikmis oluyor.
  • Traveller  (02.10.18 23:25:07) 
@asuturias hayir bence en kotusu ilkokulda verilen egitimin ezberci olmasi. ogrenmeye en acik olan donemde ve temel egitim duzeyinde verilen ezberci egitim, ogrencilerin butun hayatini etkiliyor. temeli saglam olmadigi icin ustunu ne kadar saglam cikarsan cik curuk kaliyor. duzenli araliklarla surekli ayni konular islenmek zorunda kaliniyor cunku ogrenciler ezberlediklerini unutuyor. gercekten nasil verimli calisilicagini ve ogrenilecegini beyin ogrenemiyor ve devam eden yillarda kullanamiyor. 4 islem yapmayi bilmieyen milyonlarca lise mezunu var.

yuksek lisans'ta belli bir bransin belli bir konusunda cok spesifik bilgiler ediniyorsun. bunlarin unutulmasi en fazla insanin kariyerini etkiler. o da kisinin kendi sorunu. temel egitimin eksik olmasi yada kisinin temel seyleri bilmemesi butun toplumu etkiler.
  • crucio  (02.10.18 23:47:45 ~ 23:49:05) 
Ezberci eğitim ne değildir?
1999 MIT fizik dersleri nasıl geçiyor bak;
youtu.be

Aynı dersi slayttan okuyan hocalar var Türkiye'de.
  • bos gezenin bos ustasi  (03.10.18 07:19:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.