[]

Apartman kuralları - apartman yönetiminin değişik kararı

Bizim bi arkadaş var. Kendisi öğrenci mahallesi olarak bilinen, üniversiteye yakın bir yerde, stüdyo daire kiralamış. Apartmanda kalan herkes kendisi gibi öğrenciymiş.
Apartman Girişine, apartmana saat 2 den sonra misafir kabul edilmeyeceği, onun dışında gelen misafirlerin girişteki görevliye kimlik bırakmasının zorunlu olduğuna dair apartman yönetimi kararını asmışlar.

Şahsen benim aklım almadı. Böyle bir şey mümkün mü? Bu çocuk herhangi bi arkadaşını kimlik bırakmadan içeri soksa veya gece 2’den sonra eve birini getirse ne yapabilirler? Almama hakları var mı? Çocuğun kendi evi sonuçta apartman yönetimi buna karışabilir mi?

 
Karışamazlar. Gidip dava etsinler götleri yiyorsa. Kendi evinize misafir almanız gayet hukuki ve bunun engellenmesi özel hayata müdahaleye girer.


  • noluyo yaa  (02.10.18 19:46:17) 
Yönetim planında böyle bişey yazmıyorsa ki yazacağını sanmıyorum, bir şey yapamazlar.


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (02.10.18 20:26:07) 
başkasının kimliğini istemek, el koymak kanunen yasak. element uydurmasınlar. kimseye kimlik falan vermeyin, bırakmayın.


  • delidir yakalayin  (02.10.18 20:37:52) 
Daireyi arayıp söylesinler "misafiriniz geldi" diye. Kimseyi beklemiyorlarsa "yok benim beklediğim biri" derler olur biter.
Bütün dünya böyle yapıyor. Kimliği rehin almak nedir?

  • burfak  (03.10.18 09:03:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.