[]

tez nasıl yazılacak?

en baba yüksek lisans tezi 2-3 ay, en baba doktora tezi 6-7 ay sürer gibime geliyor alanda devrim yaratmıyorsanız ama bir türlü bitiremedim. yazanlar nasıl yazıyor ya?

bebeği olup işe giden, aynı zamanda tezi bitiren var. gıpta ile bakıyorum ama kendimi motive edemiyorum. Türkiye’de tezlerin %90’ı zaten okunmuyordur. ne yapsam? En mantıklısı sallayıp bitirmek mi özenmek mi?

Gerçi en iyi tez bitmiş tez ama.

danke.

 
ben once genel hatlari ile bir taslak tez yapmistim. sonra en basa dondum her bir bolumu biraz daha detaylandirdim. sonra cesitli tavsiyeler aldim, biraz daha detaylandirdim. belli bir zaman sonra konuda derinlestikce bir kere daha basa donup daha da ince noktalarini yaptim. her basa dondugumde tez daha kaliteli hale geliyordu ama bir yerde de kesmek ve teslim etmek gerkiyordu. zaten her konu ve o konun altindaki alt konular sonsuza kadar derinlesir, detayli hale gelir ama onemli olan tam yerinde birakmak, zaten hic bitmiyor mutlaka bir yerinde daha da arastiracak ve anlatacak bir yerler kaliyor. yapilan sey lise donem odevi kadar da basit olmamali. elbette konuya ve hedeflenen sonuca bagli ama master tezi icin 2-3 ay cok iyimser bir sure bence, doktora tezleri icin sadece 6-7 ay cogu zaman litaratur tarama ve okuma ile geciyor. hatta bazen bosluk birakip biraz bilginin sindirilmesi ve yeniden devam etmek gerekiyor.


  • emrahday  (02.10.18 14:27:37 ~ 14:30:34) 
yani istisnalar vardır tabi ama türkiye'deki tezlere bakınca abuk subuk o kadar çok şey var ki. adam orijinal kaynağa gitmemiş, alıntının alıntısını ingilizce'den çevirip orijinale atıf yapmış falan. garip garip söylemler, grafikler...

kesinlikle bir süre bilginin üstünde tabir-i caizse "uyumak" ve sindirmek gerekiyor ama sanırım marjinal faydanın sıfıra eşitlendiği noktada tezi "olmuş" kabul etmek gerekiyor :) şöyle böyle yapacağım dedikçe motive bir şekilde başlayamıyorum.
  • passion rules the game  (02.10.18 14:33:27) 
Üstat fen bilimlerinde mesele tezi yazması değil de içeriği oluşturmak oluyor genelde.
Benim yüksek lisans tezimde lab denemesi sadece 1 sene sürmüştü.

  • chaoslord  (02.10.18 14:39:40) 
yuksek lisans icin 1 sene ders ve lab sonrasi 6 ay gibi bir surede yazdim diyebilirim. adam gibi arastima yaptiysan yaptiklarini kagida dokuyorsun iste, bir numarasi yok pek. yazma suraecinde haftada 6 gun, hergun 10 saat civari okuldaydim diyebilirim.

sonra konferans kagidi, journal kagidi, tezin savunmasi falan derken bitirmem tam iki sene surdu. benim hoca zaten adam gibi bir journal yazmadan tezi savumana izin vermiyordu.

sikintili isler, kolay gelsin..
  • cooperr  (02.10.18 23:44:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.