[]

psikiyatra gideyim mi gitmeyeyim mi?(kaygi bozuklugi icerir)

cok kararsiz kaldim. iyi bir terapi de yapan psikiyatr buldum gibi. muayenesi 400 lira. bu aralar maddi durumum hic parlak degil ama verimliligim sifir. kendimi korumak icin belli rutinler gelistirdim disina cikamiyorum. boylelikle kaygi bozuklugumu kontrol altina aliyorum ama hic bir sey uretemiyorum. ve artik bunu kirmak istiyorum.
ilac tedavisinden cok gozum korkuyor zira vucuduma asiri duyarliyim. carpintilar vs ilac yan etkisi gordugum an cok fena dusup panikleyecegim. aslinda sadece terapi istiyorum ama psikologdan ziyade psikiyatra guvenim var. mesleki bir ayrim degil daha cok zeka seviyesiyle ilgili bir ayrim. soyledigim kibirli gelebilir ama sayisal zekasi oldukca yuksek biri olarak gorecegim en ufak yetersizlik durumu beni surecten sogutacak. cok cok iyi bir psikolog onerisi bulsaydim onu tercih edebilirdim ama bulamadim da.
psikiyatrla da internette yazdiklarindan farkli olarak surec sadece semptom baskilamaya kayarsa diye cok korkuyorum. sizce ne yapmaliyim? maddi durumu duzeltmeyi mi beklemeyelim, bundan onemlisi yok deyip paraya kiymali miyim? kotu olirsa da degistiririm mi demeliyim? belki de cesarete ihtiyacim var. 31 yasindayim ilk defa gidecegim. biraz gozum korkuyor.


 
Ben de maddi durumumun çok kötü olduğu bir dönemde yazdığınız fiyatın aynısına terapi görmüştüm kaygı bozukluğu için. Bir yandan da ilaç kullandım. Böyle durumlarda paraya kıymek gerekiyor zira sağlıktan önemli bir şey yok. Bir de bizim durumumuzda hayata ayak uydurmak zorlaşıyor geriye düşüyoruz.

Ben terapiden çok ilacın faydasını gördüğümü düşünüyorum şahsen. Benim de ilk antidepresan kullanışımdı tedirgindim. Ancak ilaç kickstart oldu benim için. Kaygılar tamamen yok olmasa da en azından tünelin sonundaki ışığı gördüm diyebilirim. İlacı ve terapiyi bitireli uzun zaman oluyor. Hala zaman zaman aşırı kaygı durumu yaşıyorum yaklaştığını hissediyorum ama hiç tedaviden önceki halim kadar kötü olmadım, hayatımı devam ettiriyorum bir şekilde. Kaygıdan ve stresten dolayı yaptığım hataların oranı baya azaldı. O yüzden bence paraya kıyıp denemelisin, ilaç konusunda da korkma ama sana verdiği ilaca da dikkat et, bu konuda konuş doktorla. Bıraktıktan sonraki yan etkileri fazla olan hir ilaç olmasın mesela.
  • cherokee rose  (02.10.18 12:28:13) 
Terapi yapmak için sayısal zekadan ziyade sosyal zeka, empati, dinleme becerileri gerekir.
Psikolog olmak için lisede eşit ağırlık çıkışlı olmanız gerekir yani matematikten aynı oranda sorumlusunuzdur sadece fen bilimleri işin içinde değildir.
Yüksek lisans yapmış bir psikolog ileri seviyede istatistik dersleri almaktadır ve tezi için kullanmaktadır.

Eğer zeka ise sizi düşündüren, boğaziçi, odtü mezunu psikologları araştırabilirsiniz.

Kaygı bozukluğu-psikolog-şehriniz şeklinde aratabilirsiniz size uygun bir uzman bulmak için zira uzmanlık alanlarını yazarlar genelde.

Yine de terapi için psikiyatriste gideceğim derseniz sizin tercihiniz, kimse bunu kibirli bulamaz, kimseyi ilgilendirmez.
  • kullanıcıadımbuolsun  (02.10.18 12:30:43) 
kesinlikle paraya kıyıp gitmen gerekiyor. Doğru düzgün yaşamıyormuşum diyeceksin.
Bence daha uygun ücretli iyi doktorlar bulabilirsin. Neredesin?

  • burfak  (02.10.18 12:56:45) 
@burfak istanbuldayim. tavsiyen varsa seve seve.

@acemi, yeter trollugun bi git artik
  • art vandaley  (02.10.18 13:02:54) 
400 lira çok pahalı. haftada bir gideceğinizi varsayarsak ayda 1.600 lira çok pahalı. daha uygun ücretli bir terapistle çalışmalısınız. kaldı ki size iyi bir terapist önermiştim.


  • fragile lady  (02.10.18 13:32:27 ~ 13:33:19) 
@fragile tesekkur ederim. incelemistim mesajin ustune ama bana cok uygun degil profil.


  • art vandaley  (02.10.18 13:39:26) 
  • tezek  (02.10.18 13:43:06) 
Özelden mesaj attım doktor tavsiyesi olarak.


  • burfak  (02.10.18 13:53:48) 
çok saçma bir çıkarım terapi eğitimini temel olarak psikologlar alır. dünyanın bir çok yerinde psikologlar terapisttir. psikiyatrist genelde psikotik hastalıklarda etkilidirler. sayısal zekası olan bir insan somut şeyleri daha rahat kontrol edebilir. ruhsal sıkıntısı olan bir insanı biyoloji mühendisine yönlendirelim o tamir etsin o zaman.

bu ülkede herkes her şeyi biliyor zaten. herkes doktor herkes müdür herkes teknik direktör. psikolojiyi böyle genellemek çok saçma.
  • mikahakkinen  (02.10.18 14:42:23) 
psikiyatristin terapi verdiği nerede görülmüş yazar ilacı gönderir.


  • jamswety  (02.10.18 16:03:36) 
Prof. Timuçin Oral'a git. Gereksiz ilaç döşemiyor. Terapi görmen ya da görmemen gerektiği konusunda seni bilgilendirir ve iyi birilerine yönlendirir..
500tl muayene ücreti,Nişantaşı'nda. Şiddetle tavsiye ederim.

  • gadlemler  (02.10.18 16:38:17) 
Ayrıca psikiyatristeler de terapi veriyor arkadaşlar. Daha doğrusu hekim olan Psikanalistler...


  • gadlemler  (02.10.18 16:39:00) 
Hem psikiyatrist hem de psikolog ile çalışmış bi insan olarak çok saçma +1

Ben psikologdan daha öok verim aldım. Doktorlar semptom üzerinden gitmeye meyilliler ne kadar terapi eğitimi alsalar da. Psikologlar bireysel farklılıklara daha iyi dikkat edebiliyor düşüncesindeyim.
  • ruh i tibbiye  (02.10.18 21:18:15) 
Fiyatlar ucmus...


  • chezsoi  (03.10.18 00:14:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.