[]

saygısızlık mı terbiyesizlik mi yoksa normal mi

eleman bir soru sormuş. burda insanlar zamanlarını ayırıp o soruya cevap vermişler. sonra bu eleman sorduğu soruyu silmiş. sırf bu yüzden artık cevap yazmamaya başladım. eminim benim gibi pekçokları da vardır. sonra yok efendim duyuru çok bozdu.

bu davranış saygısızlık mı, terbiyesizlik mi, yoksa normal mi?

not: aklınıza belki sorunun içeriği özel olduğu için silmiştir gibi bir şey gelebilir. o tarz soruları kastetmiyorum.

 
O konuda ben de çok kırgınım


  • kablelvuku  (02.10.18 10:24:38) 
bazen yazmaya yetişemiyorum.

yazıyorum, yazıyorum göndere tıklayınca, böyle bir duyuru yok diyor. adam soru soruyor cevabını almak için 3 dakka beklemeye tahammülü yok.

normal bence. nerde o duyurunun eski zamanları? böylemiydi buralar.
  • killerbee  (02.10.18 10:25:59) 
O konu bende şu şekilde sıkıntı oluyor: Misal kendi alanımda uzun bir yazı yazıp gönderiyorum, daha sonra başka bir duyuruda kullanmak için favoriye alıyorum, benzer bir soru olduğunda kaynak olsun diye linki göndermek istiyorum ama bakıyorum silinmiş, biraz üzülüyorum ama neticede kendi duyurusu kendi tasarrufu deyip sineye çekiyorum, bu benim için kişisel bir durum çok sorun etmiyorum.

Duyuru için sıkıntı olan şu, yani saygısızlık varsa burada vardır: Kullanıcı bi soru soruyor, 50 kişi cevap yazıyor, sonra kullanıcı bunu silip 1 hafta sonra aynı soruyu tekrar soruyor. Yani ilk sorduğunda da pek çok kişi cevap vermiş oluyor ama bununla yetinmeyip aynı soru, diğer bütün cevaplar yok sayılarak tekrar sorulabiliyor, ha baktığın zaman kurallar dahilinde de bir sorun yok ama apaçık suistimal aslında, duyuru için bu profil sorun olabilir.
  • angelus  (02.10.18 10:32:25) 
aynen çok saçma saygısızca bir hareket.


  • mikahakkinen  (02.10.18 10:52:39) 
Saygısızlık da, terbiyesizlik de. Çok kişisel bir soru olsa bi derece hak verilebilir. Atıyorum biri uyuz olmuştur, ne yapayım diye soruyordur, sonuçta hepimiz bazen birilerinin eski duyurularına göz atıp, ne sormuş ne yapmış diye bakıyoruz meraktan. Kendisinde kötü bir izlenim oluşmasını istemeyebilir adam silebilir belli bir süre sonra. Ama daha saati, günü dolmadan silinenler saygısızlıktır buradaki herkese. En son hatırladığım "ighe" diye kullanıcı var, soru sorup yarım saat sonra siliyordu hala sinirliyim ona.


  • speedy  (02.10.18 11:13:32) 
Durum değişince silinmesinde bir sakınca yok bence. Ben eski cevaplarıma falan bakıyorum da, yıllar önce evliyken "nişanda bilmemne oldu", "kocişimle kahvaltı keyfi" falan gibi şeyler yazmışım ve bunlar beni temsil etmiyor, yani tamamen farklı bir insanım artık her yönden. Onları denk geldikçe siliyorum.
Benim en sinir olduğum zamanlar ben bir cevap yazarken duyurunun silinmesi. Yazıp gönder diyorum, boş sayfa çıkıyor. Ama takılmamak gerek tabii, hayat buna sinirlenmek için çok kısa aslında.

  • sopiro  (02.10.18 11:32:40) 
Asagalik kompleksi


  • korhaydut  (02.10.18 11:39:53) 
Ben siliyorum. Cevabimi aldıktan sonra sadece bana sonra da lazım olacak arşiv mahiyetindeki soruların duruyor. Silme sebebi de diğerlerine ulasmam daha kolay oluyor.

Buradaki amaca soru soranin işi görülsün değil mi. İsim görülünce siliyorum

Bir de alışkanlığım var şirkette.mail telefonda mesaj siliyorum. Ki bazen sildiklerime çok ihtiyacım oluyor

Ondan bir saygısızlık olarak görmemek lazım. Cevap verenlere de tesekkurler
  • seyyar satıcı  (02.10.18 11:44:04) 
Bence bir iyilik yapıyorsak denize atmalıyız. Peşinden koşmamalıyız. Belki adam internette iz bırakmak istemiyor.


  • :)  (02.10.18 11:57:54) 
soru silmek niye sorun oluyor ki :/ cevabın kalıcı olarak burada dursa ne olur durmasa ne olur? amaç soran kişiye yardımcı olup aradan çekilmek değil mi? ben istersem destan gibi cevap yazayım, sonra silsin. zerre umrumda olmaz.


  • aquarium  (02.10.18 12:08:32) 
Soru silinmesi gayet normal, kimliği açık edebilir bazı sorular, ya da artık öyle bi derdi yoktur, başl8k rahatsız ediyordur vs. vs.

Sadece hemen silinicek olan duyurulara "bu duyuru kendini imha edecektir" ibaresinin eklenmesi gerçekten nazikçe.

Suistimal olmadıkça silinsin tepe tepe ne olacak.
  • kullanıcıadımbuolsun  (02.10.18 12:41:08) 
aynı sorunu bir başkası da yaşıyor olabilir. cevap verirken sadece soran kişiye cevap verilmiyor, bir soruya/soruna cevap veriliyor. bu hareket aynı sorunu yaşayan kişilere veirlen cevapların ulaşmasını engelliyor.
gönül işleri zartı zurtu bu dediğimi kapsamıyor. görece objektif cevaplar için.

  • mewthree  (02.10.18 12:43:19) 
Cok da sey degil. Bir sebepten silmesi gerekmistir ya da silmeye karar vermistir. Yazdigim bosa gidince uyuz olmaya oluyorum ama sikinti degil.


  • stavro  (02.10.18 12:49:19) 
soruyu sorarsın, aldığın kadar cevabı alırsın sonra silersin. ömür boyu saklayıp arşivleyecek hali yok ya.

bu kadar alınmaması gerekiyor insanın. ben de sorduğum soruları belli müddet sonra siliyorum çünkü çok fazla soru biriksin istemiyorum benimkiler kısmında. bi de stalklayanlar oluyor.


o nedenle bence normal.
  • buiret  (02.10.18 13:47:34) 
he cevaplarken silmiş ise, o da o an sormamaya karar vermiştir. normal yine


  • buiret  (02.10.18 13:48:13) 
çok büyütülecek bir şey olduğunu düşünmüyorum ben de. bazen böyle saklamak istediklerim silindiğinde inceden üzülüyorum ancak o kadar, yapabileceğim bir şey yok. bir de uzun uzun cevap yazıp göndere bastığımda sorunun uçtuğunu görürsem böyle bir boşluğa düşüyorum :D oldu mu şimdi ya diyorum.


  • not sure if serious  (02.10.18 16:17:50) 
benim de canım sıkılıyor bazen bu duruma ancak normal. saygısızlık, terbiyesizlik olduğunu düşünmüyorum.

bence emek verip yazdıklarına geri döüş yapmazlarsa, tik atmazlarsa çok daha ayıp.

hiç unutmuyorum (yeri geldikçe de sürekli hatırlatıyorum :D) birgün birisi şarkı sözü çevirisi istemişti. böyle destan gibi anlata anlata bitirememiş yazan kişi. metal parçaydı hatta. neyse ona uğraştım epey, çok da hoş bir çeviri yapmıştım. arkadaş sağolsun bırak teşekkürü tik bile vermemişti, ben de böyle mal gibi ortada kalmıştım. ona epey içerlemiştim. ondan sonra böyle uzun cevaplara pek girmemeye başladım. ne lan bu, maraba mıyız biz!!1 ağamız lütfedecek de başımızı okşayacak..

neyse sakinim.
  • air  (02.10.18 16:23:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.