[]

standupına gülünmeyen adam

bugün sözlükte bu adamın başlığı açıldı.
eksisozluk.com
şimdi bu hiç komik değil. ama aynı metni cem yılmaz yapsa herkes gülerdi. peki bu işin sırrı ne? ses tonlaması mı? söyleme hızı mı? vurgu mu? el kol hareketi mi? insanlar neye gülerler? (komik bir olayı birisi anlatırken hiç komik olmayabilir, sıradan bir olayı başka biri anlatırken çok komik hale getirebilir.)


 
ben de izledim sözlükte görünce.
konuları birbirine bağlama kısmı bence çok sert. dan diye konu geçiyor.
taklit yeteneği yok. mimikler, tavırlar oturmamış.
bunlar cem yılmazda en üst noktadaki şeyler.
tespitler de meh yani. şu an cem yılmaz aynı şeyleri anlatılsa gülerler ama ilk defa anlatıyor olsa bu seviyeye gelemez.

insanlar neye güler kısmına gelince de nerede hatırlamadığım bir yerde okumuştum, insanlar şaşkınlık yaratan, beklenmedik şeylere gülüyor. en en basit örneği, biri düşünce gülmek, biri osurunca gülmek. tespitler de bu şekilde, örneğin bana çok komik gelen "little little in to the middle" salata esprisi aslında sürekli etrafımızda olan ama gösterildiğinde en altta şaşırdığımız bu yüzden komik gelen bir şey.
  • ilkot  (01.10.18 14:25:14) 
kendini rezil etsin diye çıkarmışlar zaten. herhangi bir mahalle kahvesine git bundan daha iyi hikaye anlatan en az 1-2 adam bulursun.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (01.10.18 14:28:53) 
adamın metni iğrenç vasatlıkta. üstüne anlatamıyor da. cem yılmaz'ın da bazı esprileri bayattır ama asla bu seviyeye kadar inmez. ayrıca adamda ne punchline var, ne konular arası geçiş var, ne taklitler başarılı, konuların kendisi de itici. 120'yle araba sürerken makyaj yaptığı için kaza yapıp cehenneme giden kadın nasıl bir konu amk. daha gösterinin onuncu saniyesinde izleyiciyle aranda hiçbir yakınlık kuramamışken fazla ofansif olmuş. adamın bir gösterinin nasıl tasarlandığıyla ilgili hiçbir fikri yok.

cesario,
bilimsel açıklaması var mı bilmiyorum da birkaç yıldır cringe diyoruz bu duyguya.
  • sir gawain  (01.10.18 14:38:56 ~ 14:57:21) 
Yukaridakilere katilmiyorum, Cem Yilmaz birebir aynisni yapsa gulerdi insanlar. Adam sahneye cikip merhaba diyor millet kahkahayi basiyor bunun otesi yok. Abartmiyorum gercekten boyle. Cunku insanlar sartlarnmis adam komik, simdi gulecegim diye.
Cem yilmaz kendini komik diye kabul ettirmis bir sefer. O saatten sonra osursa guler insanlar. Bu adamin yukaridaki arkadaslarin yazdiklarinin disinda onemli bir sikintisi da altyapisi olmamasi. Yani popularite altyapisi.

  • stavro  (01.10.18 16:11:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.