[]

Karakalem ve Babam

Sevgili Kattegatlılar,

Babam 68 yaşında ve inanılmaz karakalem resimler çizebiliyor. Hayalgücünden resim çizmiyor ancak kendisine verilen herhangi bir resmi aynen karakaleme aktarabiliyor.

Kendisinin süper asosyal biri olduğunu da eklersek onun bu özelliğini değerlendirmesine nasıl yardım edebilirim diye düşünüyorum. Aklınıza gelen herhangi bir yöntem var mıdır?

Instagram mı açayım ona oradan satış mı yapsın? Sergi mi açtırayım? Bu işler nasıl olur?

Akıl verecek olan varsa çok yardımcı olur, sağolun.

 
Satış işi yalan olur da Instagram hesabı açıp orada yayınlayın işte like aldıkça mutlu olur takipçisi falan artar, güzel bir ortam olur yani.


  • angelus  (01.10.18 13:24:14) 
abi hemen güzel güzel malzemeler al, ver eline ufaktan kendi düşündüğü şeyleri de çizsin.

mesela dersen ki insan portresi çizmeyi seviyor, instagramdan da olur.

çizer sizin belirlediğiniz sabit boyutta bir kağıt üzerine kargoyla yollarsınız.

müthiş bir hobi(tabi yetenek aynı zamanda)
  • killerbee  (01.10.18 13:25:18 ~ 13:25:56) 
Süper asosyal olmasaydı yaşlıların emeklilerin sosyallesmek icin gittiği sanat kursları var onları önerirdim. Hocaların destegiyle düzenli olarak sergi de acıyor cogu kurs.


  • alwayschargeneverbend  (01.10.18 13:42:37) 
Instagramda yolla çizeyim gibi şeyler görüyorum (adını şimdi uydurdum, paintthis diye aratırsanız dediğim örnekler karşınıza çıkar), belki öyle minik minik resimler çizip etrafa dağıtabilir. işler ilerlerse satış da yapabilir.


  • evde liyakat kalmamis  (01.10.18 13:48:21) 
aslında çok çok geniş bir pazarı var bunun.

fine art america gibi siteler var, orada tüm dünyaya satabilirsin, istediğin şekillerde, ister orjinalini, ister tişört baskı olarak, kopya olarak bin farklı şekilde.

türkiye de bu tür şeyler pek kıymet görmez ama yurtdışında işler oldukça farklı yürüyor.

kedi gibi şeyler çizerse(sevimli satılma potansiyeli olan şeyler) yine stok sitelerinde satılabilir, adobestock, shutterstock gibi.

belki renkli kalem alırsın renklendirmeye başlar.
  • killerbee  (01.10.18 14:26:01) 
Harika çiziyor diyorsun ama gerçekten harika mı?
Sergi açalım demek saçma çok istersen bazı yerler var kirasını ödetip mekanda sergi açabiliyorsun.
Satış kısmı bambaşka bir dünya, instagrama o fotografları nasıl aktaracaksınız? Hangi hastaglerle hangi kitleye yönelik paylaşım yapacaksınız? Bunlar hep soru işareti.
Asosyal olması da kötü bir şey değil kendini oyalayacak bir şey bulmuş.
Çok istersen halkeğitimin ya da belediyenin yağlıboya dersleri oluyor oraya gidebilir. Onlarında kayıtları kapandı bu dönem için.
Birkaç tane örnek resim bana yönlendirebilirsen sana fikir verebilirim.
  • fasulyek  (01.10.18 15:55:11) 
@fasulyek : Ben ressam değilim ve resim sanatından anlamam. Benim harikadan kastettiğim herhangi bir resmin aynısını karakalem olarak çıkartabiliyor. Aynısını derken kastettiğim gerçekten de aynısını, ışığından ifadesine. Benzetiyoru kastetmiyorum tıpatıp diyorum.

"Satış kısmı bambaşka bir dünya, instagrama o fotografları nasıl aktaracaksınız? Hangi hastaglerle hangi kitleye yönelik paylaşım yapacaksınız? Bunlar hep soru işareti." Bu bence soru işareti değil gayet basit kısmı bu, asıl soru değer mi? Uğraşılır mı? Kendisi uğraşsa mantıklı mı?

Tek başına kişisel bir sergi açsam ona kim yardımcı olur? Belediye mi? Ne kadar tutar?

Parasını verdikten sonra eşe dosta bir sergi açsak ona da güzel bir hatıra olsa ne kadar iyi olur.
  • Nocturne  (01.10.18 16:45:21) 
bir örnek yok mu?


  • beholderrulez  (01.10.18 16:46:51) 
Karakalem'in albenisi kalmadı artık. Ben de 15 yıldır çizerim. Birebir aktarabiliyorum ama görenler ''aa ne güzel'' dedikten 30 sn sonra konu kapanıyor. Bu karakalem işleri Paris'in Montmartre bölgesinde kıymetli sadece. Sokak sanatçıları canlı çizim yapıyorlar.


  • heidi'nin dedesi  (01.10.18 19:03:41) 
açıkcası duyuruda güzel çiziyormya da çiziyorum denilen hiçbir şeyi beğenmedim. Yüzde 90 çok kötü yüzde on az kötüydü. O yüzden güvenmiyorum.
Sergi isteğini halkeğitime gidip yılsonu sergisine katılarak da giderebilir
Ayrıca kişisel sergi sandığından daha pahalı oluyor.
20 kadar resmin çerçeve fiyatını öğren bir de mekanlar genelde eser başına 150-200₺ alıyorlar sergi için. Hadi azcık anlaşsan 2 hafta kalıpmkimsenim gidip görmeyeceği sergi için o kadar para harcamak istiyor musunuz? Paranız çoksa yapın
  • fasulyek  (02.10.18 04:51:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.