[]

videodaki bisiklet sporu hakkında

www.youtube.com

şu sporun olayı ne? ne olunca zil çalıp hızlanmaya başlıyorlar? kurallar ne?

kabaca anlatabilirseniz sevinirim.

 
Bu bir kural değil sporcu tercihi, yani yarışta "Yavaş gideceksiniz" diye bir kural yok bu zaten sprint yarışı, yavaş gitmelerinin nedeni son metrelere kadar yarışmacının ardında devam etmek, son metrelere gelindiğinde rakibin arkasındaysen eğer, ki bu noktaya gelindiğinde yarışmacılar hızlanmaya başlar, çok fazla efor sarf etmeden rakibin oluşturduğu hava boşluğunda rakibinle hemen hemen aynı hızda ilerler, rakibinden daha az efor harcadığın için de son virajda sprinte çıkıp yorulan rakibini bu şekilde geçersin, yavaş gitmeleri işin trick'i gibi bir şey. Yani ilk 400-500 metre genelde böyle gider, hatta tercih ederse sporcu hiç hareket bile etmeyebilir, önemli olan son 200 metrede ve son virajda ne yaptığı. Yarışın başında ise sürekli arkada kalmaya özen gösterirler.


  • angelus  (01.10.18 13:18:08) 
Zil diye bir şey yok anladığım kadarıyla. Biraz da vikipedinin yardımıyla, önde olmak dezavantaj o yüzden ikisi de geride kalmaya çalışıyor arayı çok açmadan diğerinin rüzgarıyla daha hızlı gidebilsin son metrelerde.

Vikipediden kopya
Unlike the sprints in athletics, these events do not usually start with riders sprinting from the starting line and they are not confined to lanes. The early parts of each race will often be highly tactical with riders pedalling slowly, as they carefully jockey for position, often trying to force their opponents up high on the track in an attempt to get their rivals to make the first move. Some even bring their bicycles to a complete stop, balanced upright with both feet still on the pedals and both hands on the handle bars (a track stand), in an attempt to make the other rider take the lead. Track stands can only be held for a certain time and it is not permissible to go backwards in a track stand by rocking backwards and forwards as the judge will be following the track stand from the bottom of the track. The reason for this behaviour, as in many track cycling events, is both aerodynamics and tactics.
  • senolll  (01.10.18 13:20:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.