[]

Ingiltere'de internet

merhaba. eşim ile eğitim amaçlı 9 aylığına Ingiltere'ye geldik. eve internet bağlatalım dedik fakat çoğu firmanın kontratı en az 12 aylık. aylık olanlarında fiyatı aylık 25 poundan başlıyor. şimdi bazı mobile hatların sınırsız internetli tarifeleri var 25 poundan başlayan. biz eve internet bağlatmak yerine bu tarz bir hat alıp evde bunu kullansak ne gibi bir sıkıntı olur sizce? tarifenin ayrıntılarını baktığımda sadece 20 gb tan sonra hız düşürülmesi var onada razıyız. sizce bu şekilde ayarlamanın bir sıkıntısı var mı?




 
İngiltere'de değil Almanya'dayım ve burada da internet tarifeleri 24 aylık ancak ülke dışına gideceğiniz zaman arayıp iptal ettirebiliyorsunuz fakat birkaç ay öncesinden iptal ettirmeniz gerekiyor. 9 ay sonra döneceğiniz için 6 ay kullanıp 3 ay kala da çıkış yazısı yazarsınız.

Mobil interneti kullanmak da iyi bir fikir ancak hız kısıtlamasından sonraki hız önemli, mobilde işe yarayabilir ama normal kullanımda çok yavaş olacak kadarsa bu da sizin işinize yaramayacaktır.
  • nickfury  (30.09.18 23:07:25) 
@nickfury o da olabilir fakat onu arayıp sormak lazım herhangi bir cayma bedeli var mı yok mu diye. bahsettiğim mobil hat da ise 20 gb dan sonra sabah 8 ile geceyarısı arasında hız 384kbps'e düşüyormuş ki aslında bu da çok yüksek değil


  • banx  (30.09.18 23:14:06) 
384 kbps mi? o hızla verim alabileceğinizi hiç sanmıyorum. Ben vodafone ile görüşmüştüm bu konuyu ve anlatmıştım, iş için buraya geldim ama ayrılmam gerekebilir ya da kontratım iptal edilebilir. Bu durumda nasıl olacak dediğimde ülke içinde yani hizmet verebileceğimiz bir yere gitmeniz durumunda iptal edilmez. Atıyorum bir otele yerleşseniz bile iptal etmiyoruz diyebiliyorlarmış; ancak ülkeden ayrılma durumunda iptal konusunda sorun olmadığını söylediler. yeter ki bunu bize ispatlayın ( işten ayrılma yazısı ya da süreli vize kopyasını maille eklemek şeklinde) ve iptal olur dendi. Bu şekilde araştırırdım ben. Kolay gelsin


  • nickfury  (30.09.18 23:19:44 ~ 23:22:50) 
O2 veya EE gibi pay-as-you-go seklinde kontratsiz olan bir cep telefonu cozumu uygun olabilir. oradan da tethering ile diger aletlere baglarsiniz. Ama bunlarn kotasina dikkat etmek lazim. Cepten baglanirsaniz ev disinda da kullanma sansi var. Vodafona da bazi paketlerinde o ay kullanmadiginiz datyi bir sonraki aya devrediyor sanirim.

12 aylik kontrat ile 9 ayligin fiyatini karsilastirin. uzun sureli (12 ay vs.) kontratlarin aylik ucreti daha uzun olacagi icin kullanmadiginiz 3 ayin odenmesi daha ucuza gelebilir.

Ayrica yeni gelen musteriler icin surekli bir indirim/kampanyalar var. Musteri iliskilerini arayip durumunuzu, yani 9 ay kullanacaginii filan soyleyip derdinizi anlatirsaniz indirim bile alma sansiniz var. Bir deneyin derim.
  • parcxerox  (01.10.18 00:48:37 ~ 00:50:00) 
www.uswitch.com
Burdan karşılaştır. En kolayı bu.

SIM only olması ve no contract olması gerekiyor.
Bu arada ben olsam Vodafone Türkiye sim ı ile devam ederim. Vodafone Türkiye deki data hakkını yurt dışında kullanabiliyorsun.
Hızda vs hiç bi fark yok.
(uzun süreli kullanımı araştırmakta Fayda var her halükarda)
  • green green curly fries  (01.10.18 01:06:56) 
biz de amerikadayız. burada da 12 ay taahhüt var. ilk ay neyse eve almayalım hotspot yapalım dedik ama berbat oldu. hız çok yavaş kalıyor, 2 cihaz bağlanınca mantarlıyor direk. mobil intden pek verim alamazsınız yani söyleyeceğim


  • oscar  (01.10.18 07:23:44) 
birinden wifi şifresi alamıyor musunuz? saçma ama fikir


  • fatih baker  (01.10.18 17:03:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.