[]

Türk Kahvesi Uzmanları Toplanın

Selamlar arkadaşlar,

Türk Kahvesi üzerine uzmanlaşmış bir kafeden beklentileriniz ne olabilir? Ney sizi mutlu eder? "Bu adamlar gerçekten işi biliyor" dediğiniz hangi detaylar olabilir?


 
Makinede yapıldığını belli etmeyen her türlü kıstas önemlidir benim için. Daha geçenlerde Kadıköy civarında çok bilindik hatta yarım asırlık bir kahveciye gittik. Türk kahvesi içtik. Beklentim yüksek olmamasına rağmen makinede yapıldığı çok belliydi. Hatta kahve kokmuyordu bile. Koku önemli...

Neyse çıkarken etrafı süzdüm. Adamlar kahveyi makinede yapıyor ve gönderiyor seri bir şekilde. Belki siparişleri yetiştirmek için böyle yapıyorlar fakat elektriğin işin içine girdiği yemeklerin/içeceklerin tadı inanılmaz derecede değişiyor.

Kahvenin çekirdeklerinin nereden geldiğini, ne aşamalardan geçtiğini vs. özetleyen minik tatlı kağıtlar kahve fincanlarıyla beraber gelebilir. Hem hatıra niyetli saklanabilir hem de insanın o an önündeki kahveye bakış açısı değişir. Benim aklıma hep bu gelirdi fakat yapan bir yere denk gelmedim. Bu beni mutlu ederdi mesela :)

Edit: İmla
  • noraliya  (30.09.18 21:52:04 ~ 21:58:36) 
Kahve konusunda uzman olmasam da çok severim. Beyoğlu'nda Mandabatmaz var, kahve orada içilir muhabbeti falan vardı, sahiden mükemmel kahveleri var. Pierre Loti'de içtiğim kahvenin de tadı damağımdadır, 7-8 sene geçmiş olsa da. Bu noktalara keşif uçuşu yapmanız faydalı olabilir


  • d0RuK  (30.09.18 21:58:17) 
İki şey söylemek istiyorum.

1) sıradan bir ara sokak kafesinde türk kahvesini bakır cezveyle masada servis etmişlerdi ki aşırı takdir etmiştim.

2) Sadece çifte kavrulmuş lokumunun mükemmeliği için Starbucks’ta birden fazla sefer türk kahvesi içtim.

Diyeceğim o ki, bakır cezveyle servis edebilirsiniz. Ve lütfen şık olsun diye türbede getireceğinize yanına çiğnenip tükürülmüş gibi duran iki minnak lokumdansa taze ve tatmin edici iri lokumlar koyun.
  • helena  (30.09.18 22:17:58) 
kozde pisirilmis turk kahvesi iyidir. kullanilan kahve cekirdeklerinin kalitesi de onemli. ben kahvenin yaninda kaliteli tatli yemeyi de severim. lakin, kaliteli bir dilim baklava ya da kakao orani yuksek sekeri az bir cikolata olabilir. turk kahvesini icerken ya bahceli ya da manzarali bir mekanda icmek gibisi olamaz. turk kahvesinin fincani ayridir, ama ben biraz daha genis agizli cek cumhuriyet'inden aldigim porselen bardaklari kullaniyorum, uzerinde motifleri falan var..


  • ubi dubium ibi libertas  (30.09.18 22:19:04) 
kahve yapmayi bilmeyenler kivami tutsun diye asiri fazla turk kahvesi koyuyor, kahve bittiginde asagida iki parmak kahve birikmis oluyor. nefret ediyorum. ayrica, turk kahvesini kopuksuz seviyorum, hele hele makine kahvesinin kopugu mide bulandirici oluyor. keske kopuksuz turk kahvesi secenegi olsa :)


  • themeningrey  (30.09.18 22:27:46) 
Ben uzman değilim. Arada içerim sadece. Lakin çoğu yerde gördüğüm şey istenen oranı tutturamamaları. Biraderin bir saptaması vardı: "Nasılsa hepsini orta getiriyorlar, uğraşmıyorlar şekerliymiş, sadeymiş" diye. Tabi bu biraz kişiden kişiye değişir ama istediğimle gelen tutarsa benim için yeterli. O alengirli servisler konusunda arkadaşlara katılıyorum bir de. Tac Mahal gibi şeyler geliyor öne bazen, gerek yok. Bu biraz karabiber değirmeni/pahalılık denkleminin Türk kahvesi versiyonu gibi bir şey.


  • d max  (30.09.18 23:53:33) 
içeride mekanik aksamlı bir şey olmayacak. sandalyeler. bakır tepsiler. örgü şeklinde tabureler.


  • silver apple  (01.10.18 03:11:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.