[]

Motosikletin ıslanması zararlı mı?

Selesini koruyorum ancak yağmurda ister istemez ıslanıyor. Ayrıca otoparka 1 gün pazar kuruluyor bu yüzden 1 gün açıkta kalıyor. Yani yağmur yağarsa koruyacak bir şey yok. Bu durumda elektrobik veya motor aksamına zarar gelir mi?
Branda şart mı?



 
haftada 1 gün için branda gerkemez.

motorlar zaten tüm hava koşullarında kullanılmak için yapılmıştır.

elektroniklere yağmurda sürerken o sürratle, hızla bişey olmuyor normal yağmurla olması zor.

tabi kuru yerde kalsa daha iyi olur.

ha tabi çin malı süper adi motorsa o zaman bişey diyemem.

ama yamaha, honda ve türevi markalardansa bi sıkıntı olmaz.

brandanın şöyle bir olayı var, uzun süre yatırırsan eğer, üstten ıslanmaz ama yerdeki su birikintisi zaman içinde buhar olacağı için brandanın içine nem yapar.

motorun kışlık bakımları ilgili videoları izle.

örnek olarak kutup başlarının yağlanması vs vs.
  • killerbee  (30.09.18 15:35:02 ~ 15:40:22) 
Islanmasa daha iyi ama Japon malıysa pek bir şey olmaz.


  • grgn  (30.09.18 16:17:46) 
Motosikletin islanmasinda bir problem yok ama ıslak şekilde uzun süre kalması zamanla zarar verir. En güzeli bir yağmurdan sonra geciktirmeden yıka. Eğer yikayamiyorsan bile yanında bir kutu wd-40 bulundur. Hareketli parçalara sık.


  • chavezding  (30.09.18 16:56:25) 
Bişey olmaz, belki zamanla kalitesiz olan pul/somun vs paslanabilir. Başka zararı olmaz.

Motora suyun vereceği zarar basınçlı yıkama ile olur, hele ki yıkamadan sonra kurutmak niyetiyle hava tutuyolar ki eyvah eyvah. Suyun girmeyeceği yerler varsa da hava ile iyice diplere sokuluyor.
  • John Bloor  (01.10.18 10:06:06) 
branda zahmetli is. bir kere kedi gercegi var. o kedi gelecek, illa ki brandanin icine iseyecek. ve o koku cikmiyor, temizlenmiyor. onu motordan kaldirip katlayip bir yerlere koymak bile zahmet. Pratik degil hic.

1 gunden hicbir sey olmaz. kalitesiz malzeme varsa pas olabilir. ama pasin bile olusmasi icin daha uzun zaman oyle kalmasi gerek.

bir de elektrik kablolarinin oldugu yerde paslanma olabilir ve akim kesilebilir. bana oluyordu. temizleyince duzeldi.
  • jimicik  (01.10.18 10:37:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.