[]

Zeki erkek arıyorum diyen kadınların o kadar da zeki olmaması

Manitacılık uygulamalarında takılıyorum şu sıralar, aradığı erkeğin zeki olmasını istediğini profiline yazan ve eşleştiğim neredeyse tüm kadınlar benden bile zeki olmuyorlar. Güzellikle alakası yok bunun, güzeli de isteyebiliyor çirkini de. Tamamdır bi challenge yapalım diyorsun, böyle ironiler kelime oyunları witty bişeyler yapıyorsun anlamıyor ehi ehi diyip kalıyor. "Benimkini anlamıyon, doğru düzgün bi zeki bulsan iletişim kuramıycan lo " diyesim geliyor ama demiyorum.

Bunu nasıl açıklarsınız? İnsan kendinde olmayanı mı arar? Ben öyle düşünmüyorum ama peki kendinde olmayanı aramayı da kabul edebilir miyiz? Şey gibi bişey mi bu, gitar çalmayı bilmiyorsun ama sırf sahip olmuş olmak için amerikan telecaster istiyorsun...


 
Valla zekiler de zeki istiyor ama zeki istiyorum diye bagirmiyorlar. Hatta genel olarak ne istediklerini afise etmiyorlar. Kendileri gozlemliyorlar zaten. Bizim bu salak aplalar da siparis verir gibi dosuyor.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (29.09.18 23:20:49) 
@palve, aynen öyle! Gerçekten zeki bir kadının bunu böyle afişe ettiğini görmedim yine aynı mecrada. Demek ki sipariş verir gibi yazmanın zekayla orantısı var...


  • Bruce  (29.09.18 23:24:09) 
manitacılık uygulamalarında witty bir şeyler, ironiler ve kelime oyunlarıyla zeka testi yapıyorsan kusura bakma ama sende de pek bi' şey yokmuş bence.


  • der meister  (29.09.18 23:28:44) 
@der meister, onu diyom işte, ben bile fazla geliyorum bunlara.


  • Bruce  (29.09.18 23:32:03) 
olum tinder tübitak zeka yarışma uygulaması mı?

hatun seni begenirse gerizekali olsan da konusur.

oraya zeki insanlardan hoşlaniyorum yazmasinin sebebi:

"ben buraya gelen boş beles hatunlardan degilim. cok ulvi amaclar icin buradayim. herkesle isim olmaz" mesaji vermek.
  • tabudeviren  (29.09.18 23:48:39 ~ 30.09.18 00:04:05) 
Ne yazsınlar? Salak ve cirkin erkek arıyoruz mu? Bu konuda, zaten genelde klise laflar edilmez mi? ''Uzun boylu, yakisikli, zeki, ozguvenli olsun.'' cok gorulur/duyulur da ''ezik'' ariyorum diyen az cikar.

Bir de zeki insan ne demek? Bölümümde bir hoca vardı, daha genc bir Dr. olmasına ragmen inanılmaz bilgili, analitik düsüncede asmis, sürekli kendini gelistiren bir insandı. Ama ilgisi, bilgisi bölümle sınırlıydı. Sosyal yönünü hic gelistirmemisti. Gecen hafta medyada dönen bir haberle ilgili ironik bir soz soylense,o anlamazdı mesela.
Acaba zekiden kastınız entelektüel insan mi?

Bu insanlarla sevisecek misiniz yoksa ilk bulusmada 19. yüzyıl Sosyal Darwinizmi mi tartisacaksiniz?
  • buf-e kür  (30.09.18 00:05:01 ~ 00:12:23) 
Kendisini "Ben böyle böyleyim" demeden anlatamayanlar ve sipariş gibi "Ben şunu şunu istiyorum"cuların tümünü pas geçiyorsunuz, voila!

Sonra zaten pek profil kalmıyor.
  • monogram  (30.09.18 00:08:30) 
@buf-e kür, bunu oraya yazması farklı, araması farklı. zeki insan arıyorum demek nasıl bir üstten bakma, kendini tepede görmedir? "sen kimsin ki bakkaldan sipariş verir gibi şundan olsun bundan olsun diyebiliyorsun" diyebilirim ben mesela. bu içi boş özgüvenin, kendini dev aynasında görmenin normal olduğunu düşünmüyorsun sanırım.

zekiden kasıtlarının ne olduğunu da onlara sormak lazım, burada zeka kıstasını koyan ben değilim ama en basitinden ironi anlamayan, anlamadığını bile anlamayan insanın ne zeki ne de entelektüel olabileceğine inanıyorum.

ve yine, burada zeki olma kıstası olan ben olmadığım için konunun benim ne tartışacağımla alakası yok. ama evet, en azından zeki olmasa bile zeki olmadığının farkında olan biriyle sevişmek isterim. sosyal darwinizm konuşabiliyorsa yanında yatma da ye zaten.
  • Bruce  (30.09.18 00:24:23) 
İş ilanları gibi işte birisi ilk ilanı vermiş diğerleri ondan kopyalamış. Zeki erkek bulup satranç oynayacak sanki mk. Ulan bu memlekette herkes kriter sahibi oldu. Şimdi karar aldım sabaha kadar kriter kasıcam asdfhhjsj


  • datnet  (30.09.18 00:27:05) 
"sen kimsin ki bakkaldan sipariş verir gibi şundan olsun bundan olsun diyebiliyorsun" denemez bence. Kullanilan uygulama ne bilmemekle beraber, pizzaci uygulamasindan pizza soyleyebiliyoruz, tinder ve benzerlerinden de siparise gore ya da secenekler arasindan es secilebiliyoruz diye biliyorum, dogru mudur? "1.83 boyunda, yesil gozlu ve Klinik Antropoloji uzmani kadin ariyorum. 1.82 olanlar yazmasin." desem mesela, tinder´in mantalitesine ters olmaz. Kadin da, o nedenle "zeki erkek ariyorum." diyebilir, hatta kendisi oyle olmasa da.

Kendini dev aynasında görmenin normal olduğunu düşünmüyorum. Ama korkunc bir yuzu olan insanin gidip fotomodel aramasini normal buluyorum. Bu kendini ustun gormek, kendini bilmemek degil bence. Ister ya hu, kendinde olmayani da ister.

Ben, "zeki erkekler yazsin pls!" kadinlarinin bir teste dahil edilmesinden, bu kriterinin aslinda iki tarafca da konuldugu, hatta ironiyi anlamayan karsi tarafin begenilmemesinden de, entelektüelligin de bir kistas oldugu cikarimini yaptim. Yanlis anlamis olabilirim.
  • buf-e kür  (30.09.18 00:51:03 ~ 00:52:46) 
herkes istediğini arayabilir, zeki olmayanlar zekiyi de ama bu durum bu insanların içinde bulundukları durumun benim için "tuhaf" olduğu gerçeğini değiştirmiyor . 1,50 bir kadının uzun erkek araması ile aynı değil bu durum çünkü erkekler kadınlardan uzundur fizyolojik olarak. ama obez bir kadının six pack'li bir erkek araması abestir çünkü normal şartlarda six pack'i olan bir erkeğin kendi gibi olanı seçeceğini düşünülür. o kadının six pack'li bir erkeğin ona bakacağını düşünmesi benim açımdan bir hezeyandır ve bu durumun absürt olduğunu düşünmenin gayet normal olduğunu düşünüyorum.

zeka ise obez ya da six pack'li olmaktan daha "değiştirilemez" bir özellik, haliyle daha "seçkin". bu sebeple obez bir kadının six pack'li bir erkeği "hak ettiği" düşüncesi zeki olmayan bir kadının zeki bir erkeği "hak ettiği" düşüncesinden daha bile anlaşılabilir. zeki olmayan bir insanın kendini zeki sanması ve zeki olanı araması ise çok büyük bir hezeyan benim için. çünkü six pack'li bir erkek balık eti seviyor olabilir, yakışıklı bir erkek zeki sevdiği için zeki ama çirkin bir kadınla olabilir ama zeki bir erkeğin salak bir kadınla birlikte olması bunlardan daha düşük bir olasılık. elbet sırf seks için salak bir kadını seçebilir zeki erkek ama diğerlerine göre daha az rastlandığını düşünüyorum. ki aslında asıl olay bu da değil, dediğim gibi, kadının kendini nimetten görüp zeki erkek isteme cüreti. istesin, hatta bulsun ama komik duruyor, gülünç duruyor.

evet, belirli ölçüde zeki olması benim için bir kıstas ama ben bunu bahsettiğim cüreti göstererek "zeki olmayan yazmasın" diye bağıra çağıra belirtmiyorum çünkü ben çok zeki olmadığımı biliyor ve en azından kendim kadar zekisini arıyorum. ha, o "test" denilen şeyi de sırf zeki erkek istiyorum diyenlere yapıyorum ki test de denemez ona, dediğim gibi basit şeyler.
  • Bruce  (30.09.18 01:19:27 ~ 01:32:12) 
Zeki falan aramiyorlar aslinda, onlarin zeki dedigi baska sey, zeki nedir bilmiyorlar zaten.
Kaldi ki gercekten zeki adamlarla karsilassa cogunu begenmeyebilirler.

@bufekur un dedigi gibi onlarin istedigi entellektuel adamlar. Entellektuel adami gorunce aha bu zeki diyorlar, ben bundan istiyom. Isin zeka kismindan bahsedeceksen kizlarin zeka da zeka diye yanip tutustugu sey sosyal zekadan baska sey degil.
Bundan etkileniyorlar. Buna agzi laf yapmak de, ne dersen de. Bu da sosyal zekanjn bir parcasi zaten.

Siparis kismina gelince, evet boyle sunun istiyorum bunu istiyorum diye dogrudan talepte bulunulunca sinir bozucu oluyor, "ulan sen kimsin ki" diyesi geliyor insanin ama yine @bufekur un dedigi gibi buna uygun uygulama tinder, arz-talep uygulamasi.
Erkek kismi bu kriterlerini genelde profile yazmiyor stratrjik hata olacsgi icin ama bu tur net kriterler erkekte de var.
Hatta erkegin kritlerli dsha keskin bana sorarsan. Kızların o tercih kriterleri her an kirilabilir. 1.85ten asagisiyla isim olmaz diyen kiz ertesi gun ani bir fikir degisikligiyle 1.78lik adamla takilabilir.

Dedigim gibi erkekler bunlari dogrudan profiline yazamadigi icin kadin profilinde siparis gorunce fazla kibirli duruyor.
Bu uygulamalarda erkek arz eder kadin secim yapar, daima da arz fazlasi vardir. Date piyasasinin kurali bu. Dolayisiyla secim yapan taraf arz edenlere kriterleri dogrudan sunabilir arz deryasinda bogulmamak icin.

Sen oraya 1.65ten asagisi yazmasin, bilmemkac kiloyu gecmesin ya da genel kultur seviyesi dusuk olanlar uzak dursun falan yazarsan yoklukta gideri olan kizi kacirsbilirsin yokluk zamaninda. Yoksa kurallar herkese ayni, sen de profile kriter yazma hakkini kullanabiliesin.
Kadin ile erkegi ayni kefeye koyup denk kabul ederek yargilama yapmaya calisinca boyle durumlari anlamak zorlasiyor iste. Tamamen farkli çalışan biyolojileri var bu iki cinsin, hatta yapi olarak birbirine cok benzeyen iki farkli canli turu.
  • stavro  (30.09.18 10:31:20) 
bir zeka içerse kendi şahsiyetleri zaten ben zeki erkek isterem deyü dolanmazlar ortalıkta. zeka muğlak ve ucu açık bir kavram çünkü, etimolojik-tarihsel ele alırsan başka, psikososyal açıdan ele alırsan başka... yani bu yazdığım kadarını bile düşünen biri ben zeki herif istiyom derken zaten bir kendinden şüphelenmesi lazım herhalde dur la ben ne diyorum diye.


  • dafaiss  (30.09.18 14:31:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.