[]

bavul uçak

öğrenciler farklı şehirdeki evlerine giderlerken nasıl götürüyorlar eşyalarını? bavul hazırladım 25 kilo oldu. bunun dışında kitaplar, 2-3 ayakkabı hariç. toplam 40 kilo olur sanırım. öğrenciler bunları nasıl taşıyor?

bir de pegasusa baktım ek bagaj hakkı kilosu 5 tl. 20 kg fazla olsa 100 tl. araba kiralamak bile daha mantıklı görünüyor. gerçi arabayı alınan şehre getirmek sorun ama maddiyat açısından hem daha uygun hem daha konforlu.


 
Öğrenciyken uçuşumun 1 gün oncesinde ya da ayni gün vaktim varsa otobüse veriyordum eşyalarımı. Ben memlekete varinca ya da birgün sonra gidip otogardan aliyordum ya da bizimkiler aliyordu.

Ama bazen havaalanında bavulsuz yolcu kestirip yanina yaklasip en tatli halimle rica ediyordum kendi adina yazdiriyordu bavulullardan birini.

Bulamayinca el mahkum kilo farkini ödüyordum:/
  • Amaranta ursula  (29.09.18 22:16:37) 
genelde sene başında/sonunda aileleri veya tanıdıkları 1 seferlik arabayla götürür bırakırlar


  • toprakbaba  (29.09.18 22:17:00) 
ben aynı şehirde okudum da arkadaşlar öyle ağır yük olduğu zaman otobüsle gider ya da gelirlerdi. o kadar yolu çekemem dersen valizi otobüse verip kendin yine uçakla da gidebilirsin.


  • nrmnm  (29.09.18 22:17:03) 
valizi otobüse vermek ne demek? ayrı bilet mi alıyorsunuz? siz otobüste değilken kaybolmuyor mu bavul? daha sonradan almak sıkıntı olmuyor mu?


  • nick bulamadim  (29.09.18 22:23:27) 
@nick bulamadim
Şöyle oluyor o iş: Memleketinize giden bir otobüs firmasina gidip, benim bir bavulum var sizin otobüs ile göndermek istiyorum. Ben ya da tanıdık biri gelip alacak diye. Adam da diyor ki o zaman agirliginca x lira para vermelisin. Sana uyuyorsa (pazarlik yap mutlaka) sana diyor ki atiyorum öglen 12 de otobüs kalkacak bavulunu kalkmaya yakin getir muavine ver. Biz varinca kalan eşyalari senin memleketteki firmanin burosuna gotüreceğiz. Artik sen ya da tanidigin gelip alin. Olay bu.

  • Amaranta ursula  (29.09.18 22:29:51) 
kitapları bir bavula koyup kargolasam diyorum. nasıl olur acaba? taşımaktan da kurtulurum.


  • nick bulamadim  (29.09.18 22:58:21) 
Kitap icin ptt kitap kampanyasi var. Yari fiyatina gidiyor. 10-20 tl gibi bir paraya halledersiniz. Cidden ucuza gidiyor


  • ykyt  (29.09.18 23:03:48) 
doğru bu harika olur. sağol. sadece kitaplar 15 kiloymuş zaten.


  • nick bulamadim  (29.09.18 23:26:46) 
Az ve oz esya.

El bagajinin insanliktan cikartacak derecede doldurulmasi. El bagaji genelde tartilmiyor, en agir esyalarinizi cantaya koyabilirsiniz.

Arada gidip gelen olursa, onlarla kitap getirteceksiniz. Her seyi almak mumkun degil.
  • buf-e kür  (30.09.18 01:09:14) 
anadolujet jetgenç üyelerine 30 kg yük hakkı veriyodu. hala devam ediyo mu bilmiyorum. bi araştır istersen.

bi de anadolujet ve thy fazla bagaj konusunda biraz daha esnek. fiyat farkı çok yoksa bu firmaları tercih edebilirsin.
  • spirit crusher  (30.09.18 01:29:57) 
Kitaplari PTT kargo ile ucuza gonderebilirsin


  • elorelia  (30.09.18 06:36:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.