[]

kolay pişrilebilen sebze?

patatesi doğrayıp atıyosun oluyor mesela, öyle bi kolaylıktan bahsediyorum. patlıcan desen bekletmek filan gerekiyor herhalde. barbunya çok severim ama haşlaması filan var. taze fasulye severim ama onu doğraması filan zahmetli sanki. mesela kabak geldi aklıma ya da pırasa belki?

bi de yemeğin suyu sıcak, renkli su gibi oluyor. bu daha kıvamlı, su gibi olmayan hale nasıl getiriliyor?


 
Kabak 10 dakikada hazır oluyor o açıdan oldukça iyi. Lahana aynı şekilde hızlı bir şekilde oluyor. Siz beğenir misiniz bilmem ama ben genellikle etle yapıyorum bu sebzeleri ve içine soya sosu ekliyorum.

Mesela tavuk göğsünü ince dilimler haline getirip mısır ununa batırdıktan sonra yağda beş dakika pişirip alıyorum. Daha sonra soğan, kabak-lahana, havuç vs. istediğim sebzeleri 10 dakika kadar pişiriyorum. Daha sonra da biraz soya sosuyla beraber hepsini karıştırıp servise hazır hale getiriyorum. Kıvamı falan oldukça iyi oluyor. Biraz uzak doğu usulü oluyor böyle bizim sulu yemeklere benzemez ama hoşunuza gidebilir.
  • synthetic a priori  (29.09.18 14:28:26) 
Siyah fasulye al konserve, marullu hıyarlı domatesli biberli salata yap, üstüne dök. Bunu da Barilla pasta sosulu makarnanın yanında salata olarak ye. Mis gibi kolay yemek sana.


  • bos gezenin bos ustasi  (29.09.18 14:31:50) 
Tabi baharat önemli, düzgün miktarda doğru baharatları kullanırsan tadı da güzel olur.


  • bos gezenin bos ustasi  (29.09.18 14:32:23) 
Dondurulmuş sebze, konserve bakyatlarla uğraşmadan yemek yapabilirsin. Helmeli suyu için domates rendesi veya hazır domates püreleri satılıyor, onlardan biraz ekleyeceksin. Hadi soğanla da uğraşmak istemezsen dondurulmuş hazır küp soğanlar da var. Dünyanın en kolay işi.


  • ninotevtidze  (29.09.18 15:30:22) 
taze fasülye, düdüklüde 15 dk sürüyor


  • gezegen olan pluton  (29.09.18 19:56:49) 
patlıcanı tüpün üstünde çözle sen iyisi. illa pratik olsun diyorsam.


  • for day to break  (29.09.18 20:11:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.