[]

Due as kalıbı ile ilgili

bu kalıp ne anlama geliyor mesela :
"The remaining ones come due as late as 2015. " cümlesinde as bir zamir olarak gibi anlamında mı ?

veya "Initial results are due as early as this summer." yaz gibi ?

veya "With no new nickel mines starting up until 2006, the surge in prices has been due as much to expectations of supply shortages as to rising demand."

burada bağlaç olarak mıdır? sonuncusu biraz farklı gibi

 
due as diye bir kalip yok, as ... as var, due sadece son tarih demek, o basit bir kelime yani. as...as de kadar demek.


  • Traveller  (28.09.18 16:33:19) 
İlk cümlede as late as kalıp due as değil.

As late as de olabildiğince geç demek.
İkincisinde de değil as early as kalıp.
Sonuncusunda da "as much" bir öbek halindedir. Due as diye bir şey varsa da ben bilmiyorum.

Due genelde due to diye kullanılır o da bilmem neyin nedeniyle sebebiyle anlamında.
  • bos gezenin bos ustasi  (28.09.18 18:16:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.