[]

İtalya vizesi başvurusu

Doğrudan büyükelçilik üzerinden başvuru yapılabiliyor mu? Yoksa illa VFS ile uğraşmak mı gerekiyor. VFS en yakın ekimin 3. haftasına verebileceğini söyledi. Ben daha erken halletmek istiyorum. Ayrıca randevu almadan belgelerle ilgili bilgi de vermeyeceklerini söyledi telefondaki kadın ve ters ters konuştu.

İkamet Ankara.

Bi de davetiyeli arkadaş ziyareti vizesi ile ilgili soracağım şeyler var. Bilgisi olan yeşillendirebilirse sevinirim.

 
Randevu almadan belgelerle ilgili bilgi vermemek? Hayatımda böyle bir şey duymadım.

Gerekli belge listeniz bu:

www.vfsglobal.com

Biz davetiyeli kültürel vize almıştık. Kurum davetli gitmiştik. Yine de yardımcı olabileceğim bir şey ise buyurun.
  • monogram  (28.09.18 15:08:11) 
Elçiliği bilmiyorum fakat istanbul'da arayınca konsolosluğu istersen oraya randevu veriyolar, fakat neredeyse her zaman vizeci şirketten daha sonraya veriyolar randevuyu. İstanbul'daki şirketin adı farklıydı fakat orada VİP vize mi ne öyle bişey var parayı basıyosun 1-2 gün içinde randevu ayarlıyorlar.


  • mirafiori  (28.09.18 15:09:05) 
Büyükelçilikten başvurmak hakkında gerekli bilgi de şu:

ambankara.esteri.it
  • monogram  (28.09.18 15:09:20) 
@mirafiori

İstanbul'da IDATA seçeneği de var. Ankara'da ise IDATA'dan başvuramıyorsunuz.
  • monogram  (28.09.18 15:10:00) 
doğrudan konsolosluktan olmuyor diye biliyorum. italya ankara konsolosluğunu arayıp sormakta fayda var.
daha erken randevu için vip sistemleri var biraz daha pahalı ama hemen işleme alıyorlar.
gerekli belgeler zaten yazıyor her yerde. davetiye ile vizeler bazen ters tepebiliyor. davetiye gönderen kişinin italya'da örnek bir vatandaş olması lazım. senin de vize memurunu göçmen olmayacağına ikna etmen gerekli.
  • prasinos  (28.09.18 16:09:27) 
@prasinos, göçmen olmayacağıma ikna konusunda; nisan ayından itibaren Japonya'ya araştırma öğrencisi olarak gideceğim %95 ihtimalle. elimde burs sınavının ilk aşamalarını geçtiğime dair bir belge var. son aşamadayım yani ve o da ocak ayında kesinleşecek. ilk aşamaları geçtiğimi gösteren belgeyi kullanmama izin var mı emin değilim aslında ama öğrenebilirim. pasaportumda da geçmiş 1 yıllık japonya öğrenci vizesi var. ama bu durumum yeterli olur sanıyorum ispat için.


  • kozmosta bir nokta  (28.09.18 16:28:00) 
evet kesin koy o belgeyi, hatta dilekçende de belirt nisan'da japonya'da böyle böyle kabul aldığını vs. ama önceden aldığın japonya vizesi pek iş görmez. seni kurtaracak olan nisan'da gideceğin eğitim olayı.


  • prasinos  (28.09.18 16:35:48) 
VFS'ye para verme, direkt kendi siteleri üstünden gün al, kaç gün kalacaksın? ben üç yıl önce iki kere başvurdum(Ankara), davetiyesiz gittim bir sorun yaşamadım. Hatırladığım kadarıyla iptal etmeli rezervasyondan yaptırdık, bankada bir miktar para gösterdik, bir de seyahat sigortası yaptırdık o kadar. Bir de shengen başvuru formu, iki de fotoğraf al yanına.


  • geçerkenugradım  (28.09.18 17:08:34 ~ 17:09:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.