[]

isviçre gezilecek yerler ve tavsiyeler

merhabalar,

isviçre basel e gidiyorum.

bu mevsimde nasıl olur oralar?

gezilebilecek yapılabilecek aktivite önerileriniz neler olur?

alplere gitmek istiyorum aslında en kötü tren turu, buralara daha önce gitmiş olup tavsiye verebilecek birileri var ise sevinirim doğrusu :)

 
Basel güzel olur, çok soğumadı daha. Öğrenciler de gelmiştir, şehir biraz canlanmıştır. Maalesef yüzme sezonu için biraz geç kaldınız, yoksa yapılacak en güzel aktivite tertemiz Ren’de kendini akışa bırakıp yüzmek, sonrasında da çıkıp bir kokteyl içmek. Oberbasel bölgesinde doğaya kaçmalık alternatifler çok. (Soyle ki: www.myswissalps.com)


Aslında Basel’den Güney Almanya rotalarına bakmak daha mantıklı. Bisiklet kiralayip Basel´den Fransiz ve Alman koylerine gidebilirsiniz. Bir 30-40 dk. sürüyor, Almanya´ya giden yol ormanin icinden geciyor, tilki gormustuk gece.

Basel´de kalinacaksa Güney Almanya´yi kesfetmek hem vakit acisindan daha mantikli olabilir, hem de çok daha ucuza gelir. Titisee cok guzel mesela. Güney Almanya - Isvicre sinirlari yakinda sarap turlarina da cikabilirsiniz. (Karaorman Bölgesi: www.schwarzwald-tourismus.info)

Birkaç gününüz varsa Seealpsee çevresine bakın: www.oberstdorf.de

Alpler Lugano’ya doğru nefes kesici olmaya başlıyor. Italyan İsviçre’si zaten başlı başına muhteşem. www.luganoregion.com


Ek: Linkler.
  • buf-e kür  (27.09.18 22:36:02 ~ 23:50:18) 
teşekkürler tavsiyeleriniz için.

konaklama ve tren biletleri için de bilgi verebilir misiniz?
  • nucleon  (28.09.18 09:32:12) 
Isvicre de tren kullanicaksabiz onceden bilet alin. Ayrica gittiginiz otellerde bazen 1 gunluk ucretsiz sehir karti veriyorlar (Bern de boyleydi) otobusler vs bedavaydi.

Araba kiralama imkaniniz varsa araba kiralayin en mantiklisi size yer onerilerinde bulunayim. Hatta ozel mesaj atarsaniz daha detayli bilgi vermeye calisayim
  • Boris  (28.09.18 10:22:35) 
perşembe öğleden sonra işim bitecek ve gezmeye başlayacağım, donüş cmrtesi 18 uçuşu olsa çok mu acele olur yoksa yeterli olur mu?

aslında daha da kalayım istiyordum ama çokta pahalı bir yer.
  • nucleon  (28.09.18 10:53:39) 
Bir günde, ancak Basel'i gezersiniz zaten. Freiburg'a gidebilirsiniz ya da güney Karaorman Bölgesindeki herhangi bir yere... Kalkıp bir gün için Lugano'ya, Interlake bölgesine gitmek çok yorucu ve çok pahalı olabilir.

Verdiğim linkte direkt rotayı hesaplıyor, googlemapse yönlendiriyor. Orada hangi trene bineceğinizi görürsünüz.
Mesela: www.google.com!3m1!4b1!4m9!4m8!1m5!1m1!1s0x479049c72769304f:0x361ceb70f36d8a90!2m2!1d7.5885761!2d47.5595986!1m0!3e3

Konaklamayı bookingden yapıyorum ben çoğunlukla. Basel'de konaklama pahalı gelirse, Weil am Rhein şehrine bakın, bisikletle yarım saat sürüyor Basel merkezine ulaşmak.
Tren bileti için -- bahn.de ve sbb.ch
  • buf-e kür  (28.09.18 16:34:15 ~ 16:43:00) 
Basel’den Almanya’ya ve Fransa’ya geçebilirsin. Üç ülkenin sınırına gidersin, köprü ve iskele var. Bir taraf Almanya bir taraf Fransa bir taraf İsviçre. Basel şehir merkezinin çok bir olayı yok. Katedrale gidebilirsin. Bar rouge’a çık. Luzern çok güzel, oraya git. Schaffhausen var, şelale. Almanya tarafı karaorman. Fransa Colmar yakın. Tripadvisor yükle.


  • Lim5  (28.09.18 17:11:06) 
bu mevsimde de her zaman olduğu gibi şahane olur :)

luzern'e gidebilirsen çok tatlı olur bence, schaffhausen'daki şelale de iyi rheinfall.

trenle nereye gidersen git çok keyifli oluyor zaten. hatta tren garlarındaki güzel güzel alkoller satan bi yerden al şarabını, trende takıl :)

bi de beni de alsana :D
  • elloweeth  (28.09.18 17:32:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.