[]

ADSL Modem şifresi kırmak

zyxel P-662HW-D1 modemin şifresi nasıl kırılır ? gidip reset atabilecek durumum var ama olaya uyanırlar. Bağlantıyı kurcalayan şerefsizi bulmak istiyorum artık.

edit : default şifreleri denedim.


 
Kullanıcı adı ve şifresi heralde modemin kendi belleğinde saklanıyordur. Bu nedenle o bilgilere tek erişim modemin ayar sayfasıyla mümkün olacaktır. (Gidip modemi çalmadıkça.) Bu koşullarda sanırım tek çözüm brute force olur.


  • fredi  (15.09.07 19:38:03) 
anasayfanin kodlarini bir incele.
eger bilgileri config dosyasindan cekiyorsa, onu cekebilirsin belki. $ifre de isteyebilir garanti vermiyorum. config dosyasini cekip notepad ile acarsan bir ihtimal $ifreyi gorebilirsin.

  • sourlemonade  (15.09.07 20:09:54) 
kaynak kodlarına baktım ama amcam sayfalarca kod yazmış md5 ile girilen şifreyi korumak için. bu da yetmemiş adam sniffer ile şifreyi görmesinler diye login tuşuna bastığınızda şifre kutusunun değerini "ZyXEL ZyWALL Series" yapıyor ve sniff etmeye çalışırsanız şifre olarak bu değeri görüyorsunuz. kısacası beni fazlasıyla aşıyor.

brute force için ömrüm yeter mi acaba ? diyelim 8 haneli karakter+sayı dan oluşan bir şifre kullanıldıysa ne kadar sürer ? bir de bu namussuz modem yanlış şifre girince araya delay koyar mı ?
  • kimlanbu  (15.09.07 20:28:58) 
breh diyorum.
ppp ayarlarini biliyorsan reset tek cozum abi.
kolay gelsin.
  • sourlemonade  (15.09.07 20:42:43) 
Modemin paranoya katsayısına göre değişir karşılacaklarınız. Şifre uzunluğunu bilmiyorsanız brute force garantili değildir malumunuz, o yüzden ömrünüz yetebilir de yetmeyebilir de.

Sağlam bir dictionary ve john the ripper ile birşeyler deneyebilirsiniz.
  • fredi  (15.09.07 20:47:23) 
hayırlı bir iş için lazım bu olay. birisi networkun canına okuyor, modem başındaki görevlinin bilgisayar ve internet hakkında bildikleriise şunlar :" internetten virüs girmiştir format at düzelir". ağımızda switch e giren ana hattan kendi evine hat çeken herif var, amacım yakalanıp ele verilmeyen bu lavuğu yakalamak.


  • kimlanbu  (16.09.07 04:44:07) 
şöyle de bir durum var, şifreyi kırsan bile bu kişiye ulaşamayabilirsin. dhcp den ip almıyorsa, adama ulaşmak daha bir zor olabilir. tabi zyxell de bu duruma göre bir status varsa bilemem.


  • prothedop  (16.09.07 18:52:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.