[]

Bankacılık, kredi faizleri

Merhabalar,

Az önce haberlerde kulak misafiri oldum, %3 faizle 48 aylık alınan 50.000 tl lik krediyi 105.000 tl olarak geri ödüyorsunuz dedi. Şu ana kadar hiç krediyle falan işim olmadığı için anlamadım, nasıl bir hesapla %3 faizle aldığın krediye %100’den fazla faiz ödeniyor? Bu işlerden anlayan birileri aydınlatabilir mi?

Teşekkürler

 
O faiz aylık. Örneğin 40.000 TL kredi çektin, tam 1 ay sonra 40.000 x %3 olmak üzere faiz eklenir borcuna. Yani borcun 41200 TL olur. Sonra sen örneğin 2.000 TL taksit ödersin, borcun 39200'e düşer. Tam 1 ay sonra 39.200 üzerinden %3 faiz daha işlenir, sen yine 2000 tl taksit ödersin. Taksitler bitene kadar böyle devam eder kalan borç tutarı üzerinden.


  • talasas  (27.09.18 19:44:08) 
Talasas +1. Ben şeyi merak ettim yüzde 3 faiz nasıl oluyor yahu kredi kartının gecikme faizi bile 2.75'ken krediye 3 faiz aşırı fazla.


  • apdulera  (28.09.18 02:55:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.