[]

Harici monitör input signal out of range hatası

Merhaba ahali,

Elimde bir adet HP 2009V monitör var. Bu monitör yalnızca vga girişi destekliyor ve laptopumda yalnızca hdmi çıkışı var.

Ben de aktif bir dönüştürücü aldım bugün.
Şurada: www.hepsiburada.com

Sorun şu ki harici monitöre 1600x900 60hz çözünürlük vermem icap ediyor fakat ne Intel'in ekranında ne de Windows 10'un ekran çözünürlük ayarlarında böyle bir seçenek çıkmıyor. Yalnızca monitörümün max çözünürlüğü olan 1366x768 çıkıyor en yukarıda. Bir ayarla düşük çözünürlükte de olsa 60hz'e çekerek monitöre görüntü aktarmayı başardım ama o da bulanık haliyle. Kabloda sorun yok ama ondan eminim.

Bilgisayardan anlayan birileri yardımcı olabilir mi? Bu işi nasıl çözeriz? İnternette yanıt bulamadım.

 
Ekranın doğal çözünürlüğüne uyumsuz bir değerde görüntü yollarsan zaten beklediğin şekilde çıkmayacak, ekran upscale/downscale yaparak desteklediği çözünürlüklerden birisine dönüştürecek.

Bu ekranla yatayda 1366, dikeyde 768 pikselden fazla görüntüleyemezsin. Bu değerlerden daha yüksek çözünürlükte bir sinyal göndermen görüntü kalitesini bozacaktır.
  • kimlanbu  (28.09.18 09:37:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.