[]

yaptığın her şeyin hata olması

arkadaşlar merhaba.

uzun bir süredir yaptığım her hareket her davanış kısaca her şey hatalardan ve yanlışlardan ibaretti çünkü sonunda çok üzüldüm başkalarını da üzdüm.

içimden hep iyisini güzelini istediğimi düşünüyorum. ama verdiğim kararlar sonucunda olanlar hep herşeyi mahfetti. sonrasında hep çok üzüldüm. pişmanlıklarım da var. telafi edemeyeceğim şeyler yada telafisi çok zor şeyler var.

sorum şu: bu durum bir prototip mi? ben sonunda üzüleceğim şeyeri düşünemiyor muyum. yoksa çok mu hayalperestim? nasıl bunun üstesinden gelebilirim? artık ne yapacağımı bilemiyorum. hayatta aktif olmaya çalışsam da pasif kalsam da hepsi hatalarla sonuçlanıyor. sorun benim ben olmam ve iyi yönde değişemeyecek olmam mı? yoksa değişebilir miyim?

not: gönül işi sorusu değildi, gönül işine taşınmış

 
Burda değişimden kastın kişiliğin mi? Kişilik değişmez. Sadece yaptığın hataları gözden geçirip yapma ihtimalin olanlara karşı kontrolü elinde tutmalısın. İnsan bazen yaşadığı üzücü tek bir olayın ardından kendini bırakabiliyor, bu da herşeyin negatif gitmeye başladığı kırılma noktası olabiliyor. Üst üste üst üste derken kendini boşvermiş, salmış ve alınan kararlar doğru bile olsa hayat hala negatif gittiği için kendini suçlamaya başlıyorsun bu defa. Yine bir kırılma noktası lazım sanırım, seni pozitife taşıyacak. Ama bu seferine senin çabalaman gerekiyor. Eğer imkanın varsa ortam değişikliği bunu sağlayabilir gibime geliyor. Klişe belki ama Yen'i başlangıçlar umut vermesi açısından bile fark yaratır.


  • Dylan Murphy  (27.09.18 13:39:08) 
valla beni de say bu ekibe.
ama sanırım hayatın kendisi bu şekilde, bana kalırsa yanlış olduğunu bile bile yapmak ile, bilmeden yapmak arasında dev bir fark var.
ikinci tarafta iseniz muhtemelen herkesle aşağı yukarı aynı şeyleri yaşıyoruz.
ama aklınız geliyor daha iyi olur diye düşünüp diğerini seçiyorsanız, kararlardan önce düşünmeyi alışkanlık hale getirebilirsiniz.
bu bahsettiğiniz pişmanlıklarda aklıma geldi ama yapmadım gibi bir şey varsa ikinci tarafa daha yatkınsızını gibi geliyor.
  • ilkot  (27.09.18 15:22:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.