[]

Diyelim ki iyi maaşla Almanya ya tasindiniz

Iyi maaş dedigim de orada standart bir mühendisin alacağı maas civarı.

3500 euro diyelim.

Eşiniz de 3000 aliyor. Toplamda aylik 3500 civarı biriktirebiliyorsunuz.

Bilen bilir biz Türkiye de arabalara cok anlam yüklüyoruz hem de baya pahali guzel arabalar.

1 sene de 40 bin civarı birikimle 3 4 yaşında tr de 250 300 bin verip ancak binebileceginiz E350 ya da 530 alınabilir.

Siz olsanız cat diye arabanızı bu seviyeye çıkarır miydiniz yoksa ford focus ya da meselâ vw golf ya da vw passat alip once o seviyeyi yasayım mi derdiniz? 10 bin 12 bine.

Şimdiki araba 20 yaşında bir japon Türkiye'de.

Gülmeyin ama bu arabayi bir sure orada kullanayim bir anda değiştirmeyim bineyim 2 sene diyorum bazen.

Beni anlamissinizdir umarim :)

 
Önce ucuz yollu bir araba alırdım. İki yıl sonra güzel bir araba. Fakat orada yaşlı arabaların vergisi vs daha yüksek olabilir.


  • mezarkabul  (26.09.18 20:20:31) 
Adım adım yukseltirdim.


  • kisa  (26.09.18 20:21:52) 
tipik bir alman arabası alırdım

hani opel, wv gibi.

arabaya çok anlam yüklemenin bir manası yok.

en iyi şey de cebinde ya da bankada duran nakit.

ileri doğru ev alma ihtiyacın olur, yatırım yapma ihtiyacın olur. olur da olur yani.
  • killerbee  (26.09.18 20:38:28 ~ 20:38:53) 
Araba kiralardım. 1-2 senelik kiralamalar çok masraflı olmasa gerek. En azından ilk bakacağım opsiyon bu olurdu diyeyim.


  • noluyo yaa  (26.09.18 21:14:52 ~ 21:15:18) 
20 yıllık japonu ne yapıcaksın at çöpe. komik fiyatlara gayet güzel kullanılabilir arabalar var almanyada araba cenneti zaten. alır bişey keyfine bakarsın yukarılara çıkmayı sonra düşünürsün.


  • loser blueser  (26.09.18 21:54:52) 
ortalama bir araç al ilk başta. dshs uygun fiyatlara da cillop gibi araçlar var orada. orada arabalar ucuz ve herkeste var. herkes alabildiği için bir anlam yüklenilmiyor, buradaki gibi sınıf atladığını zannetme durumları yok, sıradanın da sıradanı bir olay.


  • Neill  (26.09.18 22:05:16) 
Arabaların değeri çok çabuk düşüyor aldığınız andan itibaren satmak isterseniz aynı paraya satamazsınız bile. Ayrıca dikkat edin 2. El alırsanız tr de olduğu gibi sorgulama yapamıyorsunuz. Sigorta vs de tr de olduğu gibi değil. Ben olsam almazdım ki imkanım var almıyorum hyundai sürüyorum yani


  • Boris  (26.09.18 22:17:15) 
eger gercekten almanya'ya tasinacaksaniz, arabanizi almanyaya goturmeniz halinde ne kadar vergi vereceginizi iyi arastirin, eski arabalarin vergisi cok oldugu gibi bazi ulkeler yurt disindan araba gelmesi halinde ek vergi aliyorlar.

almanya'da, avusturya'da da oldugu gibi, araba markasini ve modelini, sirp, rus, turk, arap gibi sonradan gorme ve arabanin statu olarak goruldugu memleketliler ve gercekten zenginler disinda, hele hele de orta halli insanlar arasinda, umursayan yok. islevselligine bakiyorlar. sizden iki kat maas alan bilmem ne muduru gayet aile arabasi aliyor. bunlara fazla takilmayin. hele hele de almanya'da insanlar gayet mutevazi.
  • kassiopeia  (26.09.18 22:30:49) 
Almanya çok standart bir yer değil, ama arabanın lazım olacağını sanmıyorum. Ne yapacaksın arabayla? Almazdım.


  • babilbaligi  (26.09.18 22:51:20) 
Ya bu arada babilbaligina katiliyorum, onu da eklemek istedim, eger sehir disinda yasamayacaksaniz isiniz ve eviniz toplu tasimla cok rahat ulasilir mesafede ise araba almak cok sacma, park parasi ayri dert. Avusturya'da mesela is yerine ve evinizin onune park etmek icin bile ayri ayri para odeniyor, is yeri otoparklari ucretsiz degil. arabasizlik mutluluk bence.


  • kassiopeia  (26.09.18 22:56:05) 
Burdaki arabayı oraya götürmek masraflı ve uğraşlı olabilir, burdakini burada satın, o prayala orada 10 yaşında filan alırsınız herhalde.

Yüksek modelli arabalar büyük hacimli ve ağır, vergileri de ağır olur. Zaten oraya gidince fikirleriniz de ona göre şekillenir.
  • John Bloor  (27.09.18 09:24:58) 
Arabanızı kesinlikle burada satın, aynı paraya orada BMW filan alırsınız :)

Almanya'ya gidince önce ayağınızı kesecek bir şey alın. 3-4 yaşında Golf mesela. Buraya göre zaten bedava gibi gelecektir.
Biraz araba işi nasıl yürüyor, nasıl masraflar var filan öğrendikten sonra basın parayı binin Merso'ya.

Almanya'da araba işleri buraya göre daha rahat ve daha ucuz. Alması da satması da bakması da binmesi de vergisi de. Keyfini çıkartın.
  • burfak  (27.09.18 16:50:39) 
Ayrica sakin almanyaya goturmeyin euro 4-5 muhabbetleri var eger dusukse aracinizda emisyon cezasi var. Ayrica sehir icinde kullandirmazlar cop olur araban. Sat gitsin.


  • Boris  (27.09.18 17:55:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.