[]

vucut olcumleri ne kadar dogru?

Kendim evde tartildigimda sabah 47 kiloydum, spor salonunda 44,8 ciktim (1 kilo dara almis) 12 vucut yasiniz %8 de yag oraniniz dedi. Ama sadece boyumu soyledim 1.60 o da ve direkt tartiya ciktim.

Bu sonuclara guvenebilir miyim? En guvenilir nerede ogrenebilirim ?


 
sen kadın değil miydin? kadın için yüzde 8 neredeyse imkansız bi şey benim bildiğim


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (26.09.18 18:27:26) 
Kadinim, bence 44 kiloda degilim evdeki tartiya gore baktigimda. O nedenle soruyorum spor salonundaki vucut olcumlerine guvenmeyeceksek nereye guveneyim diye.


  • tuborg yesili  (26.09.18 18:30:34) 
@proletarier 40 küsür kilodaki kadınların yağ oranı o civarlarda, imkansız değil.


  • tabirimekruh  (26.09.18 18:32:25) 
bu arada spor salonunda ne tarz bir tartı var?


  • tabirimekruh  (26.09.18 18:38:25) 
terazilerden bir tanesi yanlış olmalı.

yoksa bu kadar kısa sürede 2.2 kiloyu üstünden atman zor.

sonuçta bu aradaki fark yüzde 5 yapıyor. az buz değil yani

belkide birisi eksik tartarken ötekisi fazla tartıyor ve böyle büyük bir fark çıkıyor.
  • killerbee  (26.09.18 18:42:01 ~ 18:42:44) 
Nasil tarif edebilirim bilmiyorum ama siyah buyuk kare ekranli olan pc baglantili bir programdan boy vs girdi, tarti cesitlerine hakim degilim.


  • tuborg yesili  (26.09.18 18:42:17) 
bi çok detay var, üzerindeki giysilerin eşit olması lazım

2 tartının da terazide yani zemine tamamen paralel olması lazım

kalibrasyonu olması lazım

şimdi ne desek boş. hangisi doğru kesinlikle bilmemiz mümkün değil.

sonuç itibariyle spor yapıyorsun madem spor salonundakini kendine kıstas belirleyebilirsin.(nasıl denir bulduramadım, referans alabilirsin daha makul sanırım.)
  • killerbee  (26.09.18 18:45:28 ~ 18:47:39) 
yine en sağlıklı ölçüm spor salonlarında yapılır, aletlerin kaliteli olması lazım. yağ oranını şu siteden ölçebilirsin.

www.agirsaglam.com
  • tabirimekruh  (26.09.18 18:46:05) 
Vücut yağ oranı ölçüm aletleri, vücuda yollanan minicik bir elektrik akımının ne kadarının iletilip ne kadarının yalıtıldığından yola çıkarak vücuttaki yağı hesaplayan bir alet.
Çok da milimetrik sonuçlar vermemekte
Doğruluğunu arttırmak için, son iki saat, su içmemiş, birşey yememiş, herhangi bir aktivitede bulunmamış, duş almamış, terlememiş olmanız gerekmekte. Aksi taktirde çok alakasız sonuçlar çıkarmakta.
Konuyu fazla önemsiyorsanız eve bir cihaz alıp her sabah yataktan kalkar kalkmaz ölçüm yapıp birkaç günün ortalamasını dikkate almanızı öneririm.
Yoksa, öylesine bir fikir edinip pek de ciddiye almamalısınız.
  • oguz altun  (26.09.18 19:49:31) 
spor salonlarındaki ölçüm aletlerini ya nasıl kullanacaklarını bilmiyorlar ya aletler hep bozuk oluyor ve ne hikmetse bunun farkında değiller.
@proletarier in dediği gibi %8 olman imkansız. uluslararası vücut geliştirme şampiyonalarında 5-10 tane ödül almadıysan tabii. şurada kadınların vücutlarındaki yağ oranlarının nasıl göründüğüne bakabilirsin (yaklaşık olarak) i.pinimg.com
alet bozuk olabilir de bunu gayet normal bir şekilde size söylemeleri ilginç
boyunuz 1.95 efendim alet öyle ölçtü demekle aynı şey

hiçbir ölçüm yöntemi %100 mükemmel sonuç vermez, ölçüm ile ilgili bir sürü yöntem var. bence en basiti şöyle i1.wp.com
basit bir aletle yağ katmanlarının kalınlığını ölçmek ve bunu düzenli aralıklarla yapıp değişimi gözlemlemek. aynısı kilo için de geçerli. hep aynı yerde aynı kondüsyonda tartılın değişimi gözlemleyin.
  • asbe  (26.09.18 20:23:01) 
Ben 42 kilo olmama rağmen vücut yasim yaşımdan büyük çıkmıştı. Tiroitlerim sorunlu ondan mı acaba. Ve her yerde aynıyım. Kilo olarak. Ben òzel diyetisyende tartıldim. Saģlik güvencen varsa özel hastane diyetisyen 50 lira ve baya bi şeyleri var. Gitmeden öğrenebilirsin de nelere bakabileceğini sekreterden. Beni yaşlı çıkarip yoğun şekerli mama satmaya kalkmıştı dikkat et. İlkini bedava veriyor ama. Ben de birde spor salonunda ölçüleyim.


  • for day to break  (26.09.18 20:59:31 ~ 21:00:49) 
Evdeki 1 kg fazla, salondaki de 1 kilo eksik tartsa aradaki farkı açıklar.

Ben olsam salondakine güvenirdim, daha profosyonel ve daha teknolojik.

%8 yağ oranı da şaşırtıcı, fakat kemikli bir yağınız var ve et tutan bir vucut da değilse 45 kiloda 8-10 normal gibi.
  • John Bloor  (27.09.18 09:42:22) 
%8 hangi kiloda olursa olsun kadın için normal değil, sağlıklı da değil. Yukarıda da yazılmış; ancak profesyonel vücut geliştirmeci kadınların yağ oranı o kadar düşebilir.

Bunun kiloyla alakası yok, "oran"dan bahsediyoruz.

Bu ölçümü yapan kişi de bilgisizmiş yalnız.

Bu makineler vücuttaki su ile yağ dokusunu karıştırıyor, ben şimdiye kadar makineyle ve kendi yaptığım yağ ölçümlerim arasında hep %3-4 fark olduğunu gördüm, sizin makine bayağı bozukmuş.

Yağ oranı ölçümü için ben de ağırsağlam'ın linkini verecektim, bence en doğru sonuç mezura ile ölçerek çıkıyor. Deneyin bakalım ne çıkacak.
  • peggy  (27.09.18 10:19:02) 
Yiyip icme de etkiliyor galiba. Ben de surekli +-2kg degisiyorum her tartilisimda.


  • stavro  (27.09.18 10:30:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.