[]

Dairenin merkezini bulmak

Tamamen evdeki malzemeleri kullanarak, daire şeklindeki bir cismin merkezini nasıl bulabiliriz?

Amaç, duvar saati yapmak için kadran olarak kullanacağım şeyi tam ortadan delebilmek.


 
O şey herneyse bir kağıdin üzerine koy. Sonra kalemle çöz etrafını daire şeklinde.

Onu da makasla kes sonra.

İki kez ortadan Katla. Katlama cizgilerinin kesiştiği yer dairenin merkezi olur.
  • emfuzi  (26.09.18 17:30:29) 
İki tane çap olacak şekilde iple farki yerlerden ölç (sağlama olması için daha sonra ipleri karşılaştır) sonra ipin birini ortadan ikiye katla.

Diğer ipin üzerine getir. İşte sana orta nokta
  • bana her yer cehennem  (26.09.18 17:35:14) 
bir noktadan ip bağlayın. ipin diğer ucuna ufak bir ağırlık bağlayın. daireyi yere dik olacak şekilde kaldırın. ipi bağladığınız yer en üste gelsin.ipin geçtiği yeri çizin.

başka iki nokta için iki kez daha yapın.

üç çizginin kesiştiği yer size dairenin merkezini verecek.
  • babilbaligi  (26.09.18 17:48:56) 
Eldeki daireyi yerde bir köşeye koyabilirsin. Duvarlara değdiği yerler çapa dik olur. Sonra duvarın köşesinden ilk teğete uzanacak kadar bir şeyi kitap gibi, bir ucunu duvardan kaldırmadan merkeze getirirsen,öteki teğete ulaştığında dairenin merkezi olacak orası.


  • senolll  (26.09.18 17:49:57) 
cetvel varsa göz kararı merkeze koy. sıfır noktasını bozmadan ulaşabildiğin en uzun ölçüyü cetveli oynatarak bul. ondan sonra ortasını işaretle. ya da ilk bulduğuna çizgi çek sonra farklı bir noktadan aynı ölçüyü bulup yine çizgi çek. kesişme yeri tam ortası olur.


  • orijinal nick bulamadim  (26.09.18 17:56:40) 
Dairenin herhangi bir yerine çevreyi kesecek şekilde düz bir çizgi çek. Bu çizginin daire içinde kalan kısmının tam ortasından çizgiye dik bir çizgi daha çek. Bu çap oluyor.

Bu anlattığımı iki farklı noktadan yaptığında dik çizgilerin yani çapların kesiştiği yer merkez.
  • ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar  (26.09.18 20:07:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.