[]

Bankacıyım tır ehliyeti almak istiyorum. Mantıklı mı?

Piyasa malumunuz... Yarın çağırıp, işten çıkarmaları işten bile değil. Cebime koyayım diyorum tır ehliyetini bir gün lazım olur diyerek. Çok mu mantıksız sizce?




 
yok değil.
aynı duyuruyu 4 5 ay önce de gördüm.

  • killerbee  (25.09.18 21:42:27) 
Euro Truck oynamaya benzemeyen, son derece zor bir iş. Yapabiliyorsan git yap tabii, mantıksız değil, ama zor gerçekten.


  • malheiros  (25.09.18 21:42:37) 
tam ben diyecektim euro truck simulatör oynayan bankacılar nedne tır ehliyeti çıkarmak istiyor acaba diye :)


  • killerbee  (25.09.18 21:43:43) 
Arkadaşlar ets 2'yi doğru düzgün oynamadım bile. Gazla alınan bir karar değil. Kendimce düşünerek aldığım bir karar. Bundan bağımsız yazarsanız memnun olurum. Sevgi ve saygılarımla :)


  • Kresto  (25.09.18 21:45:03) 
senin durum iyi

6 ay önce bi duyuru gördüm aam bankacı, istifayı basıp tır şöförü olcam diyordu, hatta eşi de izin falan veriyordu, zor vazgeçirdik :)

ben artık duramıyorum yollara atmak istiyorum kendimi falan diyordu.

varsa vaktin al tabi, hepsini al, otobüs, münübüs, tır.

benim araba ve motor var ama büyük bi ehliyetim olsun isterdim.

özellikle şu çift dingil yolcu taşayan araçların ehliyetini. hani servis çeken arabalar varya onlardan işte.
  • killerbee  (25.09.18 21:46:03 ~ 21:47:54) 
@Killerbee


Ahahaha çok güldüm valla :) Zor meslek bankacılık. Bu sektörde çalışanlar insanlardan bıktığı için buna benzer kararlar alıyorlar sanırım :)
  • Kresto  (25.09.18 21:47:38) 
Hani şu klasik üretim yok geyiği varya, oradan gireceğim. Üretim olsa ve ülkenin dört bir yanında fabrikalara ve fabrikalardan taşınacak mallar olsa, temiz temiz yaparsın. Hani rahmetli Alican varya onun gibi.

Ama ülkenin ekonomisi inşaat üzerine. Boş kalmamak için inşaat ile ilgili taşımacılık yapacaksın. O da öyle boktan ki, anlatamam. Sahaya tırı sokarsın, çamura saplanır çıkamaz. Şantiye ebesinin şeyindedir çıkamazsın, yukarıdan inip 3 saat malı indirmelerini beklersin bilmem ne. Tırın tamponu dorsesi falan yamulur... Küfrede küfrede iş yaparsın.
  • malheiros  (25.09.18 21:49:42) 
@malheiros

Eğer tır ehliyetini alırsam src 3 alacağım hocam. Yurtdışı kargo taşımacılığı. Bu ülkede bu işi yapmak istemiyorum. ingilizcem iyi. Ancak benim düşüncelerim bunlar. Sektör gerçekleri eminim çok farklıdır. Tecrübesiz bir adama kimse tırını teslim etmez bunun da farkındayım. Kafamda sorular sorular...
  • Kresto  (25.09.18 21:52:07) 
Mantiksiz. Evet cok. Tir soforu zaten olamazsin. Olsan yapamazsin kafayi yersin.
Ticarete atil.

  • stavro  (25.09.18 21:54:14) 
@lafacukur

hocam almanya'da bağlantılarım var. Orada bankacılık yapamayacağım için tır ehliyeti alayım en azından belki bir ihtimal orada çalışma izni alabilirsem bu işi yapabilirim diye düşündüm.
  • Kresto  (25.09.18 21:57:09) 
turkiye'de sacma sapan kaliplar var, kamyon soforlugu denince milletin aklina eski turk filmlerindeki tipler geliyor, komik. yurtdisinda bir kamyon soforu masa basinda tirmalayan bircok adamdan misliyle fazla kazaniyor, hele kamyon senin ise.

domestik takilacaksin degmez herhalde. ama yurtdisi baglantin, yabanci dilin varsa ve uzun yol seviyorsan saldir derim. ayda 10-15bin euro'yu indirdikten sonar gelir burda tassak gecersin :)
  • cooperr  (26.09.18 00:54:37) 
Cekilin tirci geldi:)

Al abi ,kimseye zarari yok.src 3 al yanina yanici belgeside al is bulmani kolaylastirir.

Almanya ya gidip o belgelerle calisamazsin,soforluk uzerinden calisma izni cikarmanda zor ama turk firmalarinda avrupa soforu olarak calisabilirsin.surucuye her zaman ihtiyac var.su dusuncende dogru ilk gunden kimse sana al tiri cik yola demez.once ic hatlarda soforluk yapman lazim,pistikten sonra uzun yola cikarsin.

Cooperr resin agzindan bal damlamis ama oyle paralar kazanilmiyor.benim soforler bulgar vatandasi 1750-2000 euro arasi kazaniyorlar.3 ay donusumlu calisiyorlar.turk surucu maaslari su an ne durumda bilmiyorum.
  • duptıs  (26.09.18 01:33:18 ~ 01:33:53) 
Son zamanlarda takip ettiğim 2 türk youtuber tırcı,avrupa şirketlerinde türk ehliyetleriyle çalışmaya başladılar.Nasıl kitabına uydurdular bilmiyorum ama madem bağlantılarınız var,bence sizi buraya bağlayan bişey yoksa denemeye değer.Benim sağlık koşulları tutsa (göz sıkıntısı vs) ben de alırdım şimdiye.


  • arenas  (26.09.18 09:55:01) 
hocam sen al. sonra yurtdışı başvurularını yapıştır gitsin.

en fazla elinde kalır, o da sanırım çok dert değil.
  • babilbaligi  (26.09.18 10:04:18) 
Yarın gidip kaydimi yaptırıyorum. Hepinize teşekkür ederim.


  • Kresto  (26.09.18 12:55:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.