[]

İlk kez yurtdışına uçuş

İyi akşamlar,
Yarın ilk kez yurtdışına uçuşum var. Atatürk Hava Alanından- Edinburgh'a gidiyorum. Avrupa pasaportum var onunla gideceğim. Vaktim biraz kısıtlı havaalanında zaman kaybetmek istemiyorum. Havaalanında hangi aşamalardan geçeceğim. Yanımda bagaj kısmına gidecek bir bavul, ve yanıma alacağım küçük bir çanta var



 
  • diyanet takvimi  (25.09.18 19:32:32) 
Önce dış hatlara gidiyoruz. Sonra ilk havalimanı güvenliğinden geçiyoruz klasik olan. Ardından geldik mi kontuarlara?
Edinburgh uçuşunuzu yapan havayolu şirketi kontuarına bagajımızı bırakıp boarding pass'imizi alıyoruz.
Sonrasında pasaport kontrolü kuyruğuna gireceğiz. Pasaport polisi damgayı vurduktan sonra ikinci bir güvenlik kontrolü oluyor. Sonrasında ise kapınıza gidiyorsunuz.

Vaktim kısıtlı demişsiniz ama pasaport kuyrukları hep uzun olur. En iyisi olabildiğince erken gitmek.
  • helena  (25.09.18 19:35:47) 
yurtdışı çıkış harç pulu olayı var ama bu yabancı vatandaşlara var mı bilemedim sadece tc vatandaşları için isteniyor olabilir.


  • basond  (25.09.18 19:44:13) 
@basond eğer yurtdışında ikamet ediyorsan o ülkeden almış olduğun kimrik kartını gösterdiğin zaman o harç pulunun makbuzunu istemiyorlar.
ayrıca pasaport kontrol kuyrukları ikiye ayrılıyor tc vatandaşları ve olmayanlar diye. ben şimdiye kadar her seferinde hangisinde az kuyruk varsa ona yöneldim. şansıma mı bilmem her seferinde polis memurları hiç bir şey demeden kontrolleri yapıp bitirdiler.

bir de çabuk geçmek istiyorsanız. kemer saat vs metal aksesuar giymeyin. güvenlik kontrolü öncesi telefonunuzu sırt çantanıza atın, küçük kutulara koyup ayrıca onun içinde beklemeyin. dizüstü bilg. veya tabletiniz varsa kolay çıkarıp geri koyabileceğiniz bir yerde olsun. her iki güvenlik kontrolünde de çıkartmanız gerekecek.
  • nuh gemisini kaciran soyu tukenmis canli  (25.09.18 20:24:34 ~ 20:27:11) 
Yurt dışı çıkış harç pulu sadece T.C. vatandaşı olup vize ile gidenler için var. Oturum kartım olduğu için istenmemişti, memur da gidip geri verebileceğimi söylemişti. Sıra olmadığı için gidip hemen geri verip gelmiştim.

Aşamalara gelirsek ki genelliyorum;

Havaalanına giderken dış hatlarda inmek önemli.

Güvenlik geçillerinde kemerinizi önceden çıkarırsanız vakit kazanırsınız. Genellikle ikinci geçişte kemerin çıkması isteniyor ama iki geçişte de isteyen yerler olabiliyor. Bozuk paralarınızı, anahtarlarınızı, cüzdanınızı ve kulaklığınızı çantanızda tutarsanız vakit kazanırsınız. Gerisi yukarıda yazılmış. Check-In sırasında bagaj hakkınızı aşarsanız fıldır fıldır eşyaları tıkıştırmalık çanta ararsınız, yanınızda bir Lcw torbası falan bulundurursanız iş görür.
  • le jeune turc  (25.09.18 20:28:14) 
Bu arada benim fiziksel bir biletim yok. Sadece mail ile gelen biletim var. Bunun icin ekstra bir prosedur var mi? Yoksa ismimden direkt olarak bileti girebiliyorlar mi?


  • slashedduff  (25.09.18 21:47:16) 
Hocam merhaba, öncelikle iyi yolculuklar dilerim. Geçen hafta Almanya'dan geldim benim de ilk yurtdışı seyahatimdi. Almanya'ya girişte pasaport memuru pasaportuma giriş damgası basmadığı için ülkeden çıkışta çok zorluk yaşadım. Buna dikkat edin bence. İyi gezmeler.


  • Kresto  (25.09.18 21:49:53) 
@slashedduff yazdırılmış biletinizin olup olmaması hiç önemli değil. ilk güvenlik kontrolünden sonra uçuş kartı almak için gittiğiniz hava yolu kontuarında kimlik, pasaport vs ile görevliler bilet bilgilerinizi bulup uçuş kartınızı bastıracaktır. bunu iyi saklayın ve pasaport kontolünde göstermeniz gerekecek.


  • nuh gemisini kaciran soyu tukenmis canli  (26.09.18 08:11:10) 
E biletinin ekran görüntüsünü al, sorduklarında internetle uğraşmadan gösterirsin.
Online check in yap.
Bagaj hakkından fazla eşyan olmasın.Yanına alacağın çantan kabin boy bagaj boyutlarında olsun.
Uçağa alınmak için bekleyecegin kapının ismi olan boarding numarasını öğren ve takip et değişebiliyor bazen.
Avrupa vatandaşi olduğun için darlamazlar zaten seni, rahat ol. İyi yolculuklar.
  • Telcontarin  (28.09.18 01:11:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.