[]

Mutfak Montajından Önce Yapılmayan Temizlik

Selamlar,

Normalde yarın beklediğimiz mutfak montajı sürpriz bir şekilde bugün gelmiş, evde kimse yokken mutfağı montajlamışlar. Ama mutfağı bok götürüyordu (çünkü 20 gündür baştan aşağı tadilattaydı ev).

Mutfağın alt dolaplarının oturduğu zemin toz, kir, boya lekeleri, gaz beton artıkları, sıva, kalekim vesaire gibi şeylerle bayağı kirlenmişti. Arkadaşlar "biz süpürdük abi montajını yapmadan" deseler de, bir bal dök yala kıvamına gelmemiştir.

Biz temizliği bugün yarın yapacağız tabi ama, mutfağın montajının yapıldığı zemine artık müdahale edemeyiz. Buradaki bu kirler ileride sıkıntı çıkarır mı sizce?

(çok mu pimpirik bir soru oldu bilemiyorum, aslında inanılmaz rahat ve kafaya takmayan bir adamım ama sorasım geldi)

 
mutfak dolaplarının en altta kalan kısımları

hani duvarlarda süpürgelikler olur ya onun gibi düşün.

en alttaki kısımları çıkabilir oluyor bir çok modelde.

iyice bi bakın.

bazıları vidalı montaj olsa bile vidalar o kısımlara denk geliyor.

incelerseniz oranın açılıp açılmayacağını anlayabilirsiniz.
  • killerbee  (25.09.18 15:33:04) 
Kabasını süpürmüşlerdir, kalan ufak tefek inşaat tozu kiri ise sorun olmaz.

Çünkü ne mikrop/bakteri üretir ne de koku üretir bu tür kirler, gereksiz takıntı yapmayın.

Mutfağı kullanınca daha çok kirleteceksiniz, yağ is kir koku her şey olacak.

Ayrıca @killerbee'nin dediği gibi ön baza yerinden çıkar, bi sap sokup temizlersiniz ama bal dök yala asla olmaz.
  • John Bloor  (25.09.18 15:40:55 ~ 15:41:43) 
Hiç bir sıkıntı çıkarmaz kokacak bir şey yoksa. Ayrıca kiklerbee nin dediğini dikkate alın. Genelde o süpürgelik kısmını, dolabın kapağını açında oradan vida atarak tutturuyorlar. Bir kaç vidayi sokerseniz o süpürgelik çıkar altını istediğiniz gibi silesiniz


  • kisa  (25.09.18 15:41:34) 
Yeni aldığım ev şu an tadilatta ve aynı durum bende de var. Evde ustalar falan yatıp kalkıyor ve mutfak takılmaya başlandı. Orası da toz toprak. Çok dert etme bunu. Zaten mutfağın en alttaki ayaklarını dahi kapatacak şekilde bir plaka takılıyor. tamamen kapanıyor orası.


  • twelfth  (25.09.18 15:42:07) 
organik çöp yoksa problem olmaz.


  • tukenmez adam  (25.09.18 17:17:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.