[]

Veteriner Hekimlik mi ? ,Polislik mi ?

Merhaba,
Hayatımda ilk defa bu kadar zor bir karar vereceğim , vereceğim karar geleceğimi etkileyecek cinsten.
Polislik:
Mülakatı geçebilecek yeterli fiziki donanıma , yazılı sınavı geçebilecek yeterli bilgi donanımına sahibim , yani polis olmam olası , 2 yıllık bir eğitimden sonra polis oluyorsunuz ve 1950 TL maaş ile işe başlıyorsunuz.
Gelelim veteriner hekimliğe:
Üniversiteyi kazanabilecek yeterli bilgiye sahibim , tam sınırdayım ama kazandım diyemiyorum çünkü çok ufak fark var deneme sonuçlarıma göre.
5 Yıllık ÇOK ZOR bir eğitim sürecinin ardından veteriner hekim ünvanı alacağım , kazanacağım para konusunda 1200TL gibi yaklaşımlar var ilk aşamada.

Benim veteriner hekimliğe bakış açım , puanının benim yapabileceğim düzeyde olmasından ileri değil, aşırı hayvan sevgisi gibi özelliklerim yok , veteriner olmak istememin tek sebebi , üniversite bitirmiş olmak ve mezun olduktan sonra saygın olmak ve iyi para kazanmak!
Polis olmak , Polis olucam ben , kötüleri yakalayacağım gibi düşüncelerim de yok , şu anda bana cazip gelen tek yanı 2000 TL maaşının olması ve bu para ile hayatımı devam ettirebileceğim kanısında olmam.

Sizden isteğim nedir, Bu sorunun cevabını bilmiyorum , düşünücek birşey bulamıyorum , hayatımı etkileyecek iki yol var karşımda , hangisini seçeyim bilmiyorum , beni ne bekliyor bilmiyorum , sizce ne yapmalıyım ,
İki mesleğe de özel ilgim olmadığı belli , bu durumda bana hayatımı idame ettirecek kadar para getirisi olması ve saygınlık getirmesi belirleyici faktörler olucak

Teşekkür ederim...


Birkaç ekleme:Alternatiflerim yok denecek kadar az, bilgisayar ile ilgilenmek istiyordum ama puanım yetmiyor mühendisliklere , seneye tekrar hazırlanmak veya 2 yıllık üniversiteye gitmeyi de istemiyorum.
Saygınlık: ne açıdan baktığıma bağlı , bende ibnelik , hırsızlık ,çakallık gibi kavramların yeri olmadığı için onları düşünmüyorum bile ,
ki her ne kadarda insan kendini diğerlerine göre şekillendirmese de , diğerlerinin de fikirleri önemli , evet işini iyi yapabilir, bir çöpçü veya bir doktor , ikiside işinin hakkını verir , ama hangisi daha saygındır , sonucu yazmama gerek yok sanırsam.

 
iki mesleğe de özel ilginiz olmadığı için başladıktan yaklaşık 4-5 ay sonra her ikisinden de sıkılıp kurtulma planları yapacaksınız. bence 3. bir alternatif olarak zevk alacağınız ve ilgi duyduğunuz mesleğe yönelin. zira bu ikisinden birine yönelince, özel ilginiz ve hevesiniz yoksa pişman olursunuz.


  • nesilsiz  (11.03.10 12:44:08) 
illa bu ikisindsen biri olmak zorunda mi? neyi seviyorsun, nelerden hoslaniyorsun? sevdigin hicbir meslek yok mu? iki kurus fazla kazanmak icin yada sayginlik! icin 30 sene boyunca hergun iskence cekmeye hazir misin?

sayginlik konusuna ozellikle deginmek istiyorum. saygin olmayan bi meslek soyler misin bana. alinteri akitilan icinde hile ve hirsizlik olmayan her is saygindir. buna atom muhendisligi de dahildir, copculuk de, amelelik de.
  • crucio  (11.03.10 12:45:11) 
polislik hakkında sadece ücretlerini söylemişsiniz. ne kadar süre çalıştıklarını, şark görevini, her zaman bakın özellikle altını çiziyorum bir ömür boyunca emir altında olmak zorundasınız. ama veterinerken aynı şekilde değil tabiki. kanımca tanıdığınız, samimi bulduğunuz bir polisle konuşmalısınız.

polislik sanıldığı kadar kolay meslek değil. sadece silah tutup 12 saat ayakta beklemekle kalmıyor. tanıdığım aile dostundan biliyorum. sosyal bilimler fakültesinden mezun oldu, iş bulamayınca polis olmaya karar verdi. çok şükür kazandı ama şu anda bitliste terör biriminde polislik yapıyor. geçenlerde aramızda geçen diyalog aynen şöyle oldu:

'sakın polis olayım deme. biz de maaşına aldandık ama çekilcek meslek değil.' daha sonra da anlatmaya başladı: gece olay çıkıyomuş hoppaa hadi olayın olduğu bölgeye, gündüzleri hırsızlık oluyomuş it, kopuk ile uğraşmak. her gün komiserin kızını okuldan alıp evine bırakıyorlarmış, öğlen ve ikindi yemeklerinde yine komiser beyi evine getirip götürüyorlarmış. aldığı maaş 2400 tl civarındaymış. 2000 tl biriktiriyormuş ama düşünsene mutluluk yok, huzur yok ama paran çok. ne yaparsın o parayı?

bir de başka bi tanıdığım daha var. o da ankara keçiörende polis karakolunda nöbet tutuyor. 16 saat nöbet tutuyor 24 saat izinli galiba. onun maaşıda 1900 civarı galiba. ama bak o çok mutlu. karar sizin tabiki sevmediğiniz mesleği yapmanızı tavsiye etmem sonra işkence gibi gelir meslek ve hayat.

hayatınızda başarılar. özel sormak istedikleriniz varsa mesaj atın ben de o tanıdıklarıma sorayım size tekrar mesaj atarım. selametle.
  • 0dy  (11.03.10 13:10:59) 
ikisinden birisi ise, polis ol derim.


  • bryan fury  (11.03.10 13:14:17) 
bu düşünceyle veteriner olup ilerde size hasta olarak gelen canlılara "HAYVAN" gibi davranma ihtimaliniz icin polis olun. orantısız güç kullanın.


  • rurouni  (11.03.10 13:45:06) 
Çok üzülerek söylüyorum, çok onurlu, şerefli bir meslektir polislik ama bizim ülkemizde maalesef siyasetin en çok üzerinde etkisi olduğu kurumlardan biridir. Sırf maaşı size cazip gelmesin. Bunun yanındaki götürülerini de görmeye çalışın. Hatta gidin bir polis karakoluna bu mesleğin iyi ve kötü yanlarını sorun memurlara. Onların ağzından direk dinleyin mesleğin zorluklarını. Ayrıca eğer bu meslekten emekli olabilirseniz(malum yaş sınırı, yaşam şartları, mesleki sorunlar ve beraberinde gelen bonusları) emeklilik döneminizde yapabileceğiniz pek fazla iş alternatifi yoktur.

Veterinerlikte çok önemli bir meslektir, neticede bir canlının hayatı için çalışır, emek harcarsınız. Veteriner olduğunuzda çalışabileceğiniz iş kolu çoktur. Emeklilik süreciniz bir yerde size bağlıdır. Gıda sektöründe de çalışırsınız, köyde yaşasanız bile her türlü para kazanma ihtimaliniz vardır. Ayrıca veteriner olduktan sonra da isterseniz polis olabilirsiniz. 4 yıllık mezunlarını da şuan polis olarak alıyorlar.

Ha bu arada unutmayın. Bir ülkede birkaç günde bile birçok dengeler, yaşam koşulları değişebilirken sizin en erken 2 yıl sonra kazanacağınız para için bu kadar çok plan yapmanız biraz riskli.
Ülkenin kendi televizyonu kendi silahlı kuvvetlerinin rutin çalışmasını terörist bir çalışmaymış gibi hissettirerek haber yapmasını dahi yaşarken 2sene, 5 sene sonra hangi mesleğin iyi para getireceğini şimdiden tercih etmek zordur.***
-------------------------------------------------------------------------------
***(bu örnek PATAGONYA/NABİBYA/ZİMBABWE gibi ülkeleri ifade etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile yakından uzaktan bağlantısı yoktur.)
-------------------------------------------------------------------------------
Siz "HAYALLERİNİZ VE KENDİ YAŞAM PLANLARINIZ" için tercihinizi yapın. Hayat sadece para kazanmak değildir.
Bilgisayar mühendisiliğini bitirip şuan ulusal kanallarda spor spikerliği yapan arkadaşım var. İnsan her zaman ilk başta planladığı koşullara uyamıyor.
  • icemanr  (11.03.10 17:34:46 ~ 17:39:56) 
daha bir saat once uzaktan bir akrabanin polis oglunun cenesinin iki serseriyi gozaltina almaya calisirken iki yerden kirildigini ogrendim. veterinerlikte akademisyen olup fazla hayvanla muhatap olmadan calismak da mumkun, ama bu konuda da rekabet coktur. kisaca nesilsiz ve crucio'ya katiliyorum netice itibariyle.


  • lykos  (11.03.10 20:28:53) 
polis olma konusunda pek olumlu görüş bildiremeyeceğim ben de. bir kere bürokrasi denilen illet o kadar yüksek ki emniyet teşkilatında, canından bezersin. silahlı kuvvetlerde bürokrasi en azından çok net ve dış etkiye kapalı, üstten alta emir gelir, o kadar. ama emniyette emir üstten geldikten sonra çok bilinmeyenli denklem gibi "işi şöyle yaparsam x ne olur y ne der z nasıl bakar" şeklinde düşünmek zorundasın. hem kurum iç hem de sivil bürokrasi ile muhattap olduğundan cinnet geçirebilirsin. imkanları da yok denecek kadar az, polisevleri ile orduevleri arasında uçurumun da ötesi fark var. şarka gittiğinde uçurum ötesi fark devam eder. gündüz araba kazası, gece iti çakalı. çekilecek iş değil.

veterinerlik konusunu da çevremdeki panter emellerden dolayı biliyorum az çok. eğer hayvan seviyorsan çok güzel meslek, öyle aşırı bir sevgiye de gerek yok. ancak özel veterinerlerin hepsi kan ağlıyor. o kadar da rezalet değil işleri ama polis gibi devlete dayalı işlerde en azından her ayın 15'i maaş hazır, veterinerlerin özeldeki durumu o açıdan kötü.

valla aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık. muhakkak başka bir alternatif arardım senin yerinde olsam. eğer sözleşmeli subay olabiliyorsan bin kat daha iyi. evet daha kapalı, kısıtlı ve katı bir topluluk ama en azından muhattap olacağın insanlar daha kaliteli genel olarak.

yine de ikisinin arasında illa tercih yapacağım dersen, en azından üniversite mezunu olarak veteriner ol.
  • tekosin  (12.03.10 12:32:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.