[]

Smith machine ile squat hakkında

Selamlar,
Kimseden bu makine ile ilgili olumlu bir yanıt gelmiyor. Zaten mantıken de serbest squat en iyisidir diyebiliriz.
Ama şuan hiçbir şekilde salon değiştirme şansım yok. Olsa bile yakınımda temiz ve squat rack olan bir salon yok, böyle bir salona gitmek için toplu taşıma kullanmam gerek veya motor ile gitmem gerek ama kış geldi.
Buraya da yeni başladım zaten ve salon gerçekten çok temiz, cihazlar yeni.
Tek sıkıntısı squat rack olmaması.

Sonuç olarak smith makine'ye şuanlık mecburum.
Bu makinenin ne gibi zararını görürüm? Neye dikkat etmem gerek?
Belki 3 ay sonrasına değiştirebilirim salonu, o zamana kadar çok sıkıntı yaratır mı bana?

 
Bench de mi yok? Benchten al agirligi


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (25.09.18 09:43:54) 
@proletarier hocam yalnız çalışıyorum. Bench çok zor olmaz mı yalnız çalışırken?


  • six packsiz  (25.09.18 09:52:11) 
dipsten alınıyor bizim dandik salonda ama aletler yeniyse izin vermezler. konuş alırlar belki. isteğe göre alındığını gördüm daha önce


  • hasmetizm 2046  (25.09.18 09:55:41) 
3 aydan bir şey olmaz smithle yapmaya devam et

dips den benchten falan sakın alma. ben de çalıştım bir süre öyle. kesinlikle yarattığı fayda, riske değmez hocam.
  • charlotte blanc  (25.09.18 10:15:58) 
@hasmetizm bir talep edeyim bakalım. Olmadı bench denenebilir aslında.


  • six packsiz  (25.09.18 10:23:12) 
@charlotte barı bırakırkenki risk mi hocam. Biraz alçakta kalıyor, ben de emin olamadım.


  • six packsiz  (25.09.18 10:23:50) 
Bizim salonda da rack yok. Ben arada sm ile çalışıyorum, bir zararını görmedim. Sadece yüksek ağırlıkta çalışmamak gerekiyor bildiğim kadarıyla. İşte formun doğru olmuyor, dizlere yük biniyor vs vs deniyor.

Barbelli yerden clean ile alıp front squat yapıyor kimileri. Sırtına da alabilirsin yerden ama işte önce bu hareketleri çalışmak gerekiyor. Riskli hareketler, hele ki yüksek ağırlıkla zor. Ben crossfit yaptığım dönem öğrenmiştim ama yine de cesaret edemiyorum.

Bir de bir ara barbelli yerden alıp deadlift yapar gibi squat yapıyordum, hareketin adını tam hatırlayamadım. O da gayet iyiydi bence.

Squat yerine sumo deadlift, romanian deadlift vs de yapabilirsin.
  • peggy  (25.09.18 10:27:43) 
Smith Machine sadece dikey düz bir çizgide harekete izin veren, hareketi seninin inisiyatifinden alıp kendisi yönlendiren bir cihaz olduğu için doğal bir hareket modelinden çıkıyor, yani bunda yaptığın squat gerçek bir squat olmaz, sadece inip kalkmış olursun o kadar. Misal squat yaparken harekete kalçadan başlarsın, yük sırtındayken kalçanı geriye atar sırtında 45 derecelik bir açı olur omzun dizlerin ve ayak uçların düz bir çizgi olur, bu şekilde tüm yük kalflara biner, sırtında da doğal bir eğrilik olur, bu şekilde sakatlanmazsın. Smith machine kullanırken kalçanı geriye atamazsın direkt dizlerden eğilirsin, o nedenle sırtında 90 derecelik bir açı olur dizlerin omzundan önde durur, bu pozisyonda yükün stresi kalçandan kalflara inmez direkt dizlere biner, bu da uzun-kısa vadede sakatlar. Ben olsam smith machine yerine leg press kullanırdım.


  • angelus  (25.09.18 11:16:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.