[]

Video Düzenlemeden anlayanlar yardııım

Merhaba sevgili ahali,

Bir arkadaşım, bir kısa film çekmiş daha sonra kurgulanmış falan, sonra farketmiş ki hass*ktirrr tekrar eden frameler var. Yani her 4-5 framede bir 2 tane aynı frameden var.

Bana danıştı yardım eder misin diye, benim de anladığım kadarıyla videoları 23,976 veya 25 fps ile çekmiş ve 29,997 den render almış.

Ben Premiere'e attım denedim, dedim gerekirse frame by frame çalışır silerim ama o durumda da sesle uyuşmuyor.

Bu işin bir çözümü var mıdır? Güzel bir sakal atabilirim çözene.

Teşekkürler

 
İlk önce montajı yaptığı asıl proje dosyasını açıp herhangi bir klibe sağ tıklasın ve çıkan seçeneklerden properties seçeneğini tıklasın, orada çekim kaç frame ile yapılmış öğrenebilir. Eğer çekim 25 frame ile yapılmışsa premierin üst sekmelerinden sequence settings bölümünü açsın ve oradaki frameyi de 25 yapsın, böylelikle sorun çözülür. Sana attığı export ile çözemezsin.


  • kapitalist gerilla  (25.09.18 00:46:53) 
Anladım hocam ama adamda proje dosyası yok...


  • acelemvar  (25.09.18 00:50:02) 
Ben de çok ümitsizim de belki bir yazılımı falan vardır dedim


  • acelemvar  (25.09.18 00:50:27) 
Proje dosyası olmadan nasıl kurgulamış? Projeyi mi silmiş?


  • kapitalist gerilla  (25.09.18 00:51:35) 
Evet, silmiş


  • acelemvar  (25.09.18 00:53:16) 
O zaman programın kurulu olduğu klasörü bulsun, orada auto-save dosyaları vardır sonuncuyu bulup yapabilir. Bilgisayarda auto save diye aratırsa bulabilir.


  • kapitalist gerilla  (25.09.18 00:56:39) 
Eğer bahsedilen çözüm yöntemleri işe yaramazsa hem ses hem görüntü kanalı üzerinde ufak oynamalarla bir nebze kurtarılabilir.(hissedilmeyecek uygun sahnelerde hızlandırmalar, dip sesle oynamalar gibi) Tercih edilir mi bilmem ama mevcut problemi daha iyi bir hale getireceği kesin.


  • lüzumsuz adam  (25.09.18 07:32:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.