[]

outdoor montlar

su ismini sıklıkla duyduğumuz north face columbia montları ya da ceketleri kullanan arkadaşlar varsa yardim etsinler.

bu montlar ceketler gercekten ise yarıyor mu? paranin hakkini veriyorlar mi. yoksa para tuzagi mi?


şu günlerde geceleri 4 derecelere su saatte de 10 derce kışları da eksileri gören yerdeyim.

varsa başka önerilerinizi de alırım.

 
nautica'ya bakmanı tavsiye ederim


  • az icilmis izmarit  (24.09.18 21:57:47) 
Yek yea bir farkı. Outdoor da var normal bomber jacket da var. Kutba 300 km'de yaşıyorum hiç öyle outdoor falan kullanmıyorum kaldı ki sabah 6'da karanlıkta bisikletle işe gidiyorum. İçine fleece jacket giyince yanıyorsun 0 derecede bile.


  • bos gezenin bos ustasi  (24.09.18 22:02:36) 
O paranin hakkini vermiyorlar aslinda. Ben yillardir bunlari kullanan biri olarak soyleyeyim, marka takintisindan dolayi aldim hep zamaninda. 3 kati para verdigin o columbia mont sana ortalama markanin muadil montunun 3 kati performans falan saglamiyor.
KEsinlikle o paralarin hakkini vermiyor. Kotu montlar demiyor bak ama o fiyatlari hakedecek performans yok. F/P olarak dengesizler.
Yillardir botundan ayakkabisina, montundan fleece, softshell cekedine, beresine eldivenine varana kadar North face/columbia/jack wolfskin uclusunu kullanan biri olarak soyluyorum. Marka iste olay o. 4'te bir fiyatina ayni isi gorecek urun alabilirsin. Marka giyiyor desinler diye aldim hep. Ustumde bir banka muduru maasi tasiyorum diye kendimi bir b*k saniyordum iste.
  • stavro  (24.09.18 22:35:36 ~ 22:37:45) 
abi o outdoor markaları genelde dağcı montu falan yapar.

onlarda da amaç hafif olması rüzgar ve su geçirmemesidir. yani hareket etmediğin sürece ısınamazsın

ısıtacak bir mont istiyorsan eğer kaz tüyü tavsiye ederim.

2011 de kaz tüyü nike mont aldım mağaza fiyatının 3 te birine hala giyiyorum onu geçtim.

hem hafif, hem sıkıştırabiliyor çantaya, bundan daha da iyi ısıtan bir şeyle karşılaşmadım, var bi sürü montum parkam ama bu kaz tüyü başka.

2000li yıllarda kaz tüyü montlar yeni çıkmıştı bir de o zaman sağlam bi kaz tüyü montum vardı, sobaya değdirdim, ortalık tüy duman oldu yoksa o bile bu güne kadar gelirdi :)

kaz tüyü montların bazıları üstüne tam oturmazsa, kalıbına uygun olmazsa michellen bebeği gibi olma ihitimalin de var.
  • killerbee  (24.09.18 23:35:57 ~ 23:38:28) 
soğuktan koruma açısından çok bir farkları yok. esas farkları daha sıcak bir yere girdiğinde anlaşılıyor; kolay kolay terletmiyor.

ve elbette daha dayanıklı. çok uzun gidiyor...
  • babilbaligi  (25.09.18 03:33:12) 
iyi de madem overrated dağcılar nasıl ölmüyorlar o soğukta bu markalarla?


  • 2 tostos turan  (25.09.18 08:03:23) 
giyim şekilerine bak, montları oldukça portatif ama içlerine özel kumaşlardan içlik, özel kumaşlardan polar benzeri şeyler giyiyolar.

şimdi bu nano teknolojik kumaşlar zaten aşırı pahalı, hepsini almaya kalksan dolarlar havada uçuşur.

hem normal atlet, üstüne gömlek, sweetshirt, uzun kollu tişört giyen insanların giyim tarzına uymaz ki.
  • killerbee  (25.09.18 12:23:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.