[]

Bitkisel protein vs hayvansal protein

demirde olduğu gibi fark ediyor mu bu da?

yoksa vücut için hiçbir farkı yok mu?


 
hayvansal proteini sindirmek bitkisel proteini sindirmekten daha zordur. daha fazla enerji harcanır, metabolizmayı yavaşlatır. bitkisel protein tüketmek vücut için daha yararlıdır. başlıca bitkisel protein kaynakları; nohut, yeşil mercimek, badem içi, tofu..

ayrıca hayvansal protein almak için tüketilen besinlerde(kırmızı et) çok fazla sinir hücresi vardır. çok fazla kırmızı et tüketmek, uzun vadede anksiyeteye neden olabilir.
  • dire straits  (24.09.18 21:17:41) 
İhtiva ettikleri amino asitler farklıdır. Birbirine ikame olamaz.


  • oguz altun  (24.09.18 21:49:41) 
Oguz Altun
Yanılıyor.

Şimdi bir biyoyararlılık mevzusu var yok değil. Öte yandan hayvansal gıdanın vücuda olan olumsuz etkileri bu biyoyararlılık üstünlüğünün yanında çok daha fazla.

Oksidatif olması, kanser riskini arttırması, lif içermemesi, kalsiyum eksikliğini tetiklemesi, kolesterol içermesi vb negatif yanları var hayvansal gıdaların. Yoksa evet daha yüksek protein içeriyor ama o kadar sadece. Ki bu kadar fazla proteine ihtiyacı yok insanların. Vegan sporcular varken hele 2 halter kaldırıp bana bitkisel protein yetmiyor demek anlamsız.
  • bos gezenin bos ustasi  (24.09.18 21:59:51) 
Bitkisel proteinin kullanılabilirliği ile hayvansal proteinin kullanılabilirliği aynı değil; biri %90 kullanılırken diğeri %60 kullanılır. Onun dışında bitkiseller eksik aminoasit barındırıyor, vücut sistemsel olarak protein geldiğinde onu aminoasitlere yıkıp aminoasit havuzuna atar, tüm aminoasitler mevcutsa ihtiyacı olan yerlere gönderir. O nedenle bitkisel aminoasitler ya diğer bitkisel aminoasitlerle kombine edildiğinde ya da yanında hayvansal protein tüketilirse işe yararlılığı artabiliyor.


  • angelus  (24.09.18 22:09:10) 
Google'a sorulduğu zaman farklı amino asitler ihtiva ettiği görülüyor zaten.


  • oguz altun  (24.09.18 22:32:44) 
"İhtiva ettikleri amino asitler farklıdır. Birbirine ikame olamaz"

9 tane esansiyel aminoasit var.

Fenilalanin, valin, trionin, triptofan, lösin, izolösin, metiyonin, histidin, lisin.
Bu 9 tanesi de günlük yenebilecek bitkisel gıdalarda mevcut. Geri kalanları vücut diğer aminoasit zincirlerinden sentezleyebiliyor ki diğer aminoasitler de zaten bitkisel gıdalarda mevcut.

Şu yok! De bana ben de tamam diyeyim madem.

Yanlış biliyorsunuz, yanlış yönlendirmeyin insanları.
  • bos gezenin bos ustasi  (25.09.18 06:36:41 ~ 06:42:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.