[]

Marketten Bal Alınır mı?

Merhaba

Migros gibi marketlerden bu ufak şişelerde satılan ballardan alınır mı? Yoksa bunlar fabrikasyon oldugu için hiç bulaşmayayım mı?

Bir de polen propolis tarzı yan ürünleri almayı tavsiye eder misiniz?

Saygılar

 
aldığın şey %99 glikoz olacak ona göre al.


  • diffarentiationation  (24.09.18 19:33:52) 
gerçek bal olma ihtimali zayıf ona göre al
sahte bal yapmayı deneyen bir eleman vardı mendebur lemur isimli youtuber yaptığı ile gerçeğini ayırt edememişti.

  • basond  (24.09.18 19:38:44) 
bu balparmak gibi şirketlerin kavanozları da mı sahte acaba?

nereden almalı peki balı?
  • Mehmet Ersoz  (24.09.18 19:47:10) 
ben bizim köyde dedesinin tarlasinda aricilik yapandan aliyorum. o da seker koyuyor. yapacak bir sey yok.

ama evlerine misafirlige gittigimde annesi (uzaktan akrabamdir, teyze derim) bize hazirladigi sofrada dehset bir bal getirmisti. meger kendilerine ayirdigi ballara seker koymuyormus. bal sakiz gibiydi. uzuyor, kopmuyordu.
  • tabudeviren  (24.09.18 19:47:32) 
tam aksine asıl sokaktan bilmeden rastgele alacağınız balın glikoz içerme olasılığı daha yüksek.Marketlerde satılan o ballar , özellikle markalılar denetime tabi tutuluyor ve yaptıkları hileler bakanlık tarafından açıklanıyor. Büyük markalar isimlerini tehlikeye atmaz. Özellikle anavarza alabilirsiniz, fabrikasına kadar biliyorum, güvenle tüketebilirsiniz.


  • tss  (24.09.18 20:10:07) 
Ülkemizde bal tüketimini karşılayacak kadar doğal bal üretebilecek arı/arıcı sayısı yok.

Neredeyse tüm arıcılar arılarına şeker yediriyorlar, çünkü arının doğadan toplayarak üreteceği bal ne arıya ne arıcıya ne bize yeter.

Ekstrem fiyatlara bal satabilen ve buna göre müşteri portföyü olanlar elbette tamamen doğal bal üretiyorlardır, @tabudeviren'in dediği gibi kendileri için ürettikleri gibi özel müşteriler için de üretirler.

Ama biz o ballara marketler üzerinden ulaşamayız.

Yanlız şunu karıştırmamak lazım, tamamen sahte ya da içine farklı şeyler karıştırılmış bal başka bir şey.

Şeker yiyerek bal üreten arının balı başka bir şey.

Yani bilindik markalardan alırsanız sahte olm ihtimali yoktur, ama emin olun arılar çiçeklerden polen toplayarak değil de şeker yiyerek üretiyorlar o balı.
  • John Bloor  (25.09.18 09:40:44) 
teşekkürler

peki şeker verilerek üretilen bal orjinal baldan içerik olarak daha mı farklı?
  • Mehmet Ersoz  (25.09.18 14:04:06) 
içerik olarak bilmiyorum ama kıvam ve lezzet açısından şekersiz olanlar benzersiz.

sekersiz bir bal yedin mi diğer ballara saygın kalmıyor, onlari bal olarak görmüyorsun. ah keşke olsa da yesem.
  • tabudeviren  (25.09.18 17:16:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.