[]

İmar Barışı , Kaçak Katlar hakk.

arkadaşlar ;

hali hazırda tadilatı devam eden çatı piyesi (dublex daire ) işimiz var.
henüz daha bitmedi. müteahhit yaramazlık yapıyor , bugün yarın bugün yarın devam ettirmiyor işi. sorum şu ki , biz 1 ay içinde bu çatı piyesini yıkıp yerine kaçak daire çıkabilir miyiz ? daireyi bitirdikten sonra imar barışına başvurup tapu vs izinleri alabilir miyiz. ?

not : sözleşmemiz kat karşılığı arsa sözleşmesi. mal sahibine yani bize 1 dublex daire verildi. şuan sadece normal bir kat var ve üstteki çatı piyesini halen bitirmedi. izinler alınmadı.

bu işi nasıl çözeriz.. ?

 
Yasa 31 aralık 2017 tarihinden önce yapılan sorunları yapıları kapsıyor, sizin gibi düşünen bir sürü insanın inşaatlarını yıktılar geçen hafta Karadeniz'de.

Yani devlet ve belediyeler "başvuru tarihi bitmeden kaçak göçek yapalım, iskanımızı alalım" kurnazlığının farkında.

Yani bu kanun ilk çıktı/çıkacak denilen zamanlarda ön görüp kurnazlık yapanlar belki yırtar ama sizin durum çok zor. illa ki birisi şikayet edecek, hadi kimse şikayet etmese devlet de ses çıkarmasa bile 1 ay içinde bunu yetiştirmeniz çok zor.
  • John Bloor  (24.09.18 17:34:33) 
@John Bloor çok teşekkürler cevabın için.

şunu sormak istiyorum , zaten kaçak yapı. herhangi bir resmiyeti yok. tarih nerede işlenmiş olabilir ki ? tabi ki anlaşılır yeni mi eski mi diye ama belediye isterse bunu görmezden gelemez mi ? bizim bir de şöyle durum var , belediye önce dublex e izin vermedi. çatıyı kapattık. daha sonra emsal gösterdik bu sefer resmi olarak izin verdiler. yıkıp bir daha yapalım dedik. ( üstüne masraf ödedik ) bu sefer müteahit uğraştırdı.. belediyede imar müdürü bile bıkmış durumda bizim inşaattan. bu işi nasıl çözeriz başka ?
  • mmmtarantino  (24.09.18 17:47:32 ~ 17:50:40) 
Madem böyle bir karmaşa var, şansınızı deneyin. İmar barışı olmasa da yakında belediye seçimleri var, bir şekilde kabul ettirilebilir.

Ama belediyeye bu işi kabul ettirecek birilerini bulup kendinize kanal açmanız lazım.

Ya belediyenin veznesine bağış yaptırlar, ya da belediyenini bazı ihtiyaçlarını halletmenizi isteyebilirler.
  • John Bloor  (24.09.18 17:57:01) 
alırsınız. 3 sene önce yaptığınıza dair 2 sahit bulursunuz, belediyeden ya da bakanlıktan bu işler ile ilgilenen insanlara ufak tatlı minnoş rüşvetler verirsiniz, hallolur.

ya ne olacağdı?
  • babilbaligi  (25.09.18 03:42:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.