[]

Wake on LAN uyumlu ethernet kartı veya başka bir çözüm?

Masaüstü bilgisayarımda kullanabileceğim Wake on LAN uyumlu bir ethernet kartı (veya USB'ye takılabilen cihaz, fark etmez) arıyorum. Aynı zamanda dizüstü bilgisayarda da kullanabileceğim bir cihaz olursa daha iyi olur ama öncelik masaüstü ve uygun fiyatlı olması. Var mı böyle bir ürün?

EK SORU: sadece böyle bir kart alsam yeterli olur mu, yoksa anakart veya başka bileşenlerin de uyum vs. gerekliliği var mı?


 
bios'danda destek lazım (hepasinde var artık diye biliyorum ama emin değilim sen yine de bios'u kontrol et) birde yine bu teknoloji eski baya dolayısı ile aldığın bütün eth kartlarında olacaktır diye düşünüyorum ancak sen benim sözümle haraket etme kutusunu neyim incele iyice (eskiden kutu üstünde yazıyordu)


  • selam  (24.09.18 18:13:22) 
Hocam eğer dışardan evdeki bilgisayarlara ulaşmayı deneyeceksen direkt fail.

Çoğu isp ip değiştiriyor, dışardan ulaşman imkansıza yakın.(dışardaki ip ile asıl ip'n farklı oluyor---magic packet gönderemiyorsun)

statik ip çözüm olabilirDİ modemden ip alabilseydi bilgisayarın.

Ama bilgisayar kapalı olunca networke baglı olmuyor ve route edemiyorsun uyandırıcı paketi.

ha eğer ev işteki network icin kullanıcam diyorsan amenna, magic packeti yollayıp uyandırabiliyorsun ayarları yapınca.

ekstra not: raspberyy pi alıp networke takıp ondan sektirebilirsin magic packet'i.

ibrahim tatlıses'ten geliyor. inanki çok denedim sihirli packet göndermeyi sevdiceğim
  • binder dandet  (24.09.18 18:19:56 ~ 18:26:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.