[]

BNP Paribas'ın Türkiye'den çıkması

Geçenlerde BNP Paribas TR'den çıkacak haberleri çıkmıştı, en son bankanın müdürü "böyle bir düşüncemiz yok" diye yalanlamıştı hani. Ben de düz adam olarak sorayım, "alt tarafı bankasın oğlum sen, senin yapacağın işi, vereceğin hizmeti piyasada başkası verir, üretim yok, katma değer yok, ülkeye girsen ne olur çıksan ne olur. Tr ofisindeki 50-100 kişi işsiz kalır, onlarda boş adam değildir, başlarının çaresine bakar. Sığ bir düşünce olduğunun farkındayım, aydınlatırsanız sevinirim.




 
Yabancı yatırım azaldıkça, devletlerin seninle oynama şansı daha da artar. Şimdi burada amerikanın 1000 tane fabrikası olsa, ne bileyim türkiye'de elektrikler kesilince apple'ın üretimi dursa, kimse burayı kurcalayamaz, herkes stabil kalmasını ister. ama suriye gibi kendi halinde takılan mal bi ülke haline gelirsen, senle oynamak isteyenlere dur diyecek hiç bir ekonomik güç kalmaz. İşte o yüzden çok önemli. Bir de, yabancı yatırımcının çalışana verdiği değer ile türk patronunun verdiği değer çok ayrı.


  • roket adam  (24.09.18 15:22:10) 
çok basit düşünmek gerekirse her çıkış diğer bir çıkışı tetikler. veya ülkeye girişlerin önünde engel olur. bir yatırımcı "lan bnp de çıktı ülkeden, boş ver biz de hiç tr pazarına girmeyelim" diyebilir.


  • teritori  (24.09.18 15:28:42) 
bence çıkış önemli değil.. aslolan karşıda alıcı var mı ve ne amaçla alıyor.. hot money futbolcu bile alır. bence ülke batmayacaksa bu zamanlarda satın alınan her şey para kazandırır..


  • lata  (24.09.18 15:47:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.