[]

Autocad ile çalışanlar, version kontrol yapıyor musunuz?

Autocad veya herhangi bir cad programı ile birçok kişinin üzerinde çalıştığı projelerde, kimin nereyi değiştirdiğini bulmak veya projenin eski versiyonuna dönmek resmen işkence.
Autocad ile yoğun çalışanlara soruyorum. Özellikle de mimarlara...
Version kontrol yapıyor musunuz?
Yapıyorsanız nasıl yapıyorsunuz?
Git veya SVN gibi programlar kullandınız mı?
Kullandıysanız dwg dosyalarla mı yoksa dxf dosyalarla mı kullandınız?

Versiyon kontrol namına kullandığınız en ilkel yöntemleri dahi yazarsanız sevinirim. Hiçbir şey yapmıyorsanız onu da yazın lütfen.

 
Git güzel bir versiyonlama sistemi. Eski versiyona dönmek, o versiyonu etiketlemek vs iyidir. Ancak Şöyle bir durum var. Biz (yazılımcılar) kodlardaki farkları vs görebiliyoruz. Çünkü biz kodları gerçekten de text editor programlarıyla açılabilecek dosyalar halinde saklıyoruz ve doğal olarak onu açıp içini okuyunca anlıyoruz. Buna "TEXT TİPİ DOSYA" denir.

Sense AutoCAD ile bir model oluşturup bunu kaydediyorsun. Ve çıkan dosyayı text editör açmayı denerse sıkıntı oluyor. Dolayısıyla çıkan dosya "TEXT TİPİ" değil. "BINARY TİPİ". Bu tip şeylerde iki versiyon arasındaki farkların anlamını bulmak (yani diff işlemi) pek kolay değil. Text editor ile anlaşılması pek mümkün değil.

Dolayısıyla, versiyonlama yapmak istemen mantıklı. Bunu Git ile de yapabilirsin. Ancak, birden çok kişinin aynı dosyada değişiklik yapıp bunları versiyonlama sistemine göndermesi halinde "Conflict" (Çakışma) denilen şeylerle karşılaşırsın. Bu durumda arkadaşının yaptığı mı geçerli olacak, senin yaptığın mı, yoksa ikisinden de birer parça alacak mısın kararlarını vermek, bir text editör ile üstesinden gelebileceğin bir şey değil. Bu sebeple, bu işlemin yolunu bulamadığın sürece Git senin için etkili bir çözüm olmayacaktır.
  • nejdet c  (24.09.18 11:19:21 ~ 11:19:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.