[]

evrim belgeseli

www.youtube.com

bu belgeselde anlatilanlar kanitli mi? yani insan dahil tum canlilarin balik gibi bir seyden evrilmesi? baslangicta anlatilan o baligin kactigi buyuk balik gibi sey neden farkli? onun baslangici ve akibeti ne? ondan bahsetmemisler?


 
Onun başlangıcı ne kimse bilmiyor.


  • angelus  (23.09.18 20:27:00) 
Tabii ki kanitli. Bilimsel makalelere bakabilirsiniz. Ilk canliligin olusumuna dair cesitli hipotezler var ama henuz tam olarak konsensusa varilmis bir durum yok, cok daha fazla arastirma yapilmasi gerekiyor. En guclu adaylardan biri RNA World hipotezi. Abiyogenez hipotezlerini arastirabilirsiniz.


  • evrim halkasi  (23.09.18 20:30:38) 
bilimsel makaleyi falan okusam da anlamam da peki adi ne bu canlilarin sozlukten bakarim en azindan.


  • 000000  (23.09.18 20:43:27) 
Bu konularla ilgili sozlukteki bilgiler sacma sapan, o yuzden tavsiye etmem. Ornegin, sudan karaya cikan ilk balik Tiktaalik roseae.

Evrime yeni baslayanlara, hatta izlemeyen herkese ben Charles Darwin Tree of Life belgeselini oneriyorum. Cok guzel bir baslangic sunuyor.
  • evrim halkasi  (23.09.18 20:58:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.