[]

Kamuda İhbar süresini beklemeden istifa vermek

Arkadaşlar merhaba, ben bir kamu kurumunda sürekli işçi pozisyonunda çalışan birisiyim. Artık takatim kalmadığından yarın çat diye istifa verip çıkmayı planlıyorum. Aslında benim için tak diye değil, uzun süredir düşünüyordum ancak amirlerin haberi yok tabii. Yani şöyle diyeyim, suratlarını görmeye tahammülüm yok. Ancak 1.5 senedir çalıştığım için önceden haber vermem gereken bir ihbar sürem bulunuyor. Fakat ben dakika duramayacağım, yarın sabahtan istifamı verip arkama bile dönmeden gitmek istiyorum. Kamuda bu işler nasıl işler, benden tazminat talep ederler mi? Zaten moralim bozuk, bir de tazminat ödemeye kalkarsam çıldırırım. Nasıl yapar, nasıl ederiz? (bakın bir dakika bile duramam diyorum)




 
normalde memurlar 10 gün işyerine mazeretsiz gelmezlerse istifa etmiş sayılırlar diye biliyorum. ancak işçi statüsünü bilmiyorum


  • yemrem  (23.09.18 15:46:42) 
Yani bu riski almak zorundasın. İhbar çıkartırlar sana üzülürsün dediğin gibi akıl alır gibi değil yaptığın hareket
bu delikanliligi yaparsan,ödersin parasını bide seni kovduklarini düşün ihbar ve kıdemi sen alacaktin öyle bir peşine düşersin ki para vermeye cildiran insan para almaya adam öldürür derim

  • protrek  (23.09.18 17:34:55) 
Öncelikle istifa dilekçeni ver. Verirken de öyle ben bunaldım sıkıldım yazma. Kendi işimi kuracağım falan yaz mazeret olarak. Öbür türlü dönmen imkansız olur. Şu an öyle düşünmüyor olsan da böyle yap sen gene de.

Sonrasında da git rapor al. İstifa dilekçemi verdikten sonra raporuna kimse karışmaz. Amirlerine düzgün biçimde amirim uğraştığım şeyler var ben istifamın sonucunu bekliyorum dersin bir şey demezler. Derlerse de idari soruşturma açsınlar zaten istifa edeceksin bir şey olmaz.

Ben böyle yaptım.

Tazminat ise polissen falan ödersin. 8 sene 10 sene süreleri var kurumuna göre. Kefalet senedin yoksa o da yoktur gerçi.
  • bos gezenin bos ustasi  (23.09.18 19:06:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.