[]

Hangi şarkıyı ve kitabı siz yazmış olmak isterdiniz?

Soru başlıkta olduğu gibi. Ama lütfen "X'i yazmak isterdim, çünkü paraya para demezdim." gibi esprili cevap yerine ciddi cevap verelim :)




 
Noir desir - Des arms
m.youtube.com

Herman Merville- Katip Bartebly
  • Amaranta ursula  (22.09.18 21:53:05) 
Kuran, incil, tevrat. :) Ehehe.

Muhtemelen klasiklerden birini yazmak isterdim.

Sarki olarak da Mozart'in bir eserini ben bestelemek isterdim. O da muhtemelen Requiem.
  • dont eat me  (22.09.18 21:55:04) 
"Zaman Yolcusunun Karısı"nı kurgu açısından beğeniyorum, benim aklıma gelmiş olmasını isterdim.


  • sopiro  (22.09.18 21:58:37) 
Hicbir kitabi yazmis olmak istemezdim ama Hans Zimmer'in besteledigi muzikleri ben bestelemis olmak isterdim:) Bence adam bir efsane, tek sikintisi hala hayatta olmasi.


  • stavro  (22.09.18 22:05:08 ~ 22:05:50) 
(bkz: livro do desassossego)

Yazdıktan sonra deniz gören bir yerde, sigara ve çay eşliğinde bir kere okusaydım, ölümden zerre gocunmazdım.
  • papillon7  (22.09.18 22:11:34) 
Aslında çok fazla şey var aklıma gelen ama 1'er tane seçmek gerekirse kitap olarak Alice's Adventures in Wonderland, şarkı olarak da White Rabbit diyorum.


  • ms brownstone  (22.09.18 22:12:44) 
Tolkien'in tüm kitaplarını yazmış olmak isterdim. Şarkıyı asla seçemem, birini seçsem kulağım diğerlerinde kalır <3


  • saveur  (22.09.18 22:52:44) 
Dostoyevski kitaplarını. Bir de oğuz atay kitapları. Kitap belirtmiyorum çünkü hepsi mükemmel.

Şarkı olarak da eksik bir şey mi var şarkısı gayet hoş olurdu..
  • six packsiz  (22.09.18 23:13:52) 
la vie est degueulasse'ı yazmış olmak isterdim sanırım. hem onu yazmış olmak 30'ların, 40'ların fransa'sında anarşist çevrelerde, vegan evlerinde takılmış olmayı da beraberinde getiriyor. anarşizm daha olası, veganlık tırtlaşmamış -oğ hayıf. hem de karakterle benzeşiyorum.
the road to los angeles da olabilir. o doğrudanlıkta ve sahici bir coşkuyla yazılmış bir eser bırakmak isterdim. yine biyografik detaylar da çekici geliyor.
birdy de olabilir. ama üstteki kitaplara nazaran onu yazabilme seviyesine ulaşmış olma ihtimalim daha uçuk geliyor.
bu kitapları seçmemin bir nedeni de dünyaya "alın ulan, bu insanlar da dünyada varlar" diyebilme gururuyla ölme isteği olurdu.

şarkı olarak da pulp'tan seconds'ı yazmış olmak isteyebilirdim. 4 dakikalığına jarvis cocker'ın yerine geçmiş olmak. buna en yakın hissi jarvis'e benzer biriyle yuvarlanarak tattım, o bile böbürlendiğim, varlık sarsıcı bir deneyimdi.
morrissey'in how can anybody possibly know how i feel?'ı da yazmış olmak isteyebileceğim şarkılardan. dünyanın içine tükürmek gibi. yine morrissey'den life is a pigsty'ı da yazmış olmak isterdim.
sonra electrafixion'dan lowdown da olabilirdi -klibiyle beraber hehe. en çok dinlediğim şarkı olabilir. onda da ian mcculloch'ın yerinde olma isteğinin etkisi var.

ediyt: vay zamk uzun yazmışım.
  • misterturist  (23.09.18 00:34:17 ~ 00:35:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.