[]

hollanda - kur - iphone getirip satmak

selamlar,

önümüzdeki hafta hollanda'ya gidiyorum.

arkadaşın elinde pound var. bana diyor ki ben sana pound vereyim, sen onu gidince orada eur yapıp apple store'dan iphone al. sonra onu burada satalım.
konuyla ilgili sıkıntılar aşağıda. yorumlarınızı rica ediyorum.

- yeni iphone (xs-256 gb) web apple store'da 1329 eur. 1200 pound ediyor şu anda. ben yanımda 1200 pound nakit taşımak istemiyorum.

burada 2 seçenek geliyor aklıma.

1) gitmeden parayı eur'ya çevirip benim hesabıma yatıracağım ve gidince amsterdam'da çekeceğim parayı, sonra da nakit ödeyeceğim. ama bu durumda ben o parayı komisyonsuz nasıl çekeceğim? garanti hesabındaki parayı komisyonsuz verebilecek bir atm var mı? (tutar da atm'den çekmek için yüksek olabilir tabi). bir de eur hesabı banka kartına (debit) bağlayabiliyor muyum? onunla ödeme yapsam?

2) çocuğun kredi kartını yanımda götürüp kredi kartıyla ödeyeceğim. ama burda da garanti bankası 1329 eur için kaç para çekecek karttan. kurdan kaybımız olacak mı onu bilmiyorum.

yani özetle istiyoruz ki kur farkından vs. gereksiz bir kaybımız olmasın.

sizce ne yapmalı? bilgisi olan var mı?

bonus soru: tax free formu alıp vergiyi havaalanında geri almam gerekiyor. nakit veya kk ile ödemek bu durumda fark ediyor mu?

uzun ve gereksiz bir soru oldu ama idare edin.

teşekkür.

 
para elinizde ise en basiti arkadaşınızın kredi kartında eur-usd-tl için ayrı ekstre gelmesini istemesi. ben çok fazla kazık yedikten sonra bunu akıl ettim artık kazık yemiyorum. amazon.com dahil usd olarak yapıyorum alışverişimi.
ama dikkat edin eur yapsınlar avrupadaki pos cihazı usd çekerse usd-eur çevrim kurundan yine yanarsınız. başıma o da geldi.
ya da ne uğraşıyorsunuz versin elinize 1329 eur gidip alın. çok büyük bir para değil.
tax free'yi unutmayın!
  • ozdek  (22.09.18 17:13:17) 
1300 pound para değil. banka manka uğraşma gir içeri al bence.

ayrıca değmiyor +1
  • mattiadestro  (22.09.18 18:36:24) 
her at yurtdışına gidiyorum farklı ülkelere,
iphone’umu türkiye’den aldım........
o kadar oara verip 1 sene garanti almak, pasaportla uğraşmak saçmalık.......

eğer alıcısı yoksa büyük bir kar beklemesin.......
  • 2 tostos turan  (22.09.18 18:37:07) 
gitmeden alicisini bulun. gecen sene arkadasim 4 tane iphone x aldi amerikadan 4000 tl gelmisti, 4300 fln zor sattik sahibinden de.

sizin gibi getiren dukkanlar da oldugundan insanlar oralardan aliyor.

elinizde patlayabilir yani. oyle ilanlara bakip 11 12 satan var satiliyor demeyin yani.

int den de alip magazadan pick up da yapabilirsiniz o seceneklere bakin. kk ismi ayni mi olmali arastirin.
  • oscar  (22.09.18 23:25:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.