[]

20 sene önceki fuar-lunaparklara ne oldu?

çocukken, yazın fuar merkezinde panayır gibi etkinlikler yapılırdı. şans oyunları, atış oyunları, lunapark araçları, çarpışan otolar. her türlü yiyecek satılırdı. ailecek giderdik, çok güzeldi. dönme dolap şehrin birçok yerinden görünürdü. şenlik havasındaydı her şey. şimdi var mı böyle şeyler? bizim burada 15-20 sene önce gittim en son.




 
edirnede kırkpınarda kuruluyor ama eskiye göre esamesi bile okunmaz.

edirne tarihinde şöyle oldu.

ben 83 doğumluyum. 89 da hatırlıyorum

sabit bir yerde yazın sürekli açık olan bir lunapark vardı. yani bir yılın neredeyse 5 ayı açıktı. kurban ramazan bayramlarında da açık olurdu. çok da rabet olurdu herkes giderdi.

90 91 de biraz daha gelişti bu, atari salonu falan açıldı içine 92 93 yine böyle devam etti sanıyorum 94 yılından sonra başka bi yere taşındı daha da görmedim.

öyle bir etkisi oldu ki bizim çocukluğumuzda münübüsle ne zaman geçsem kafamı çevirip bakar oldum. kışın kapalı olurdu ama aletler dururdu orada.

şimdi düşündüm de bunun yerini sanırım avmler aldı. akın akın avm gezen insanlar var bu sadece büyük şehirlere özgü değil. bir avm kültürü geldi. mesela arkadaşlarım arıyor abi buluşalım edelim, buluşuyoruz, adamların tek yaptığı şey, avmleri gezmek, sadece gezmek ama bişey almak yok, bi ihtiyaç yok, her mağazaya girer bakar, sonra gider fastfoodda ikinci sınıf yemek yerler(ikinci sınıf diyorum çünkü mesela herşeyin yeneceği yer farklıdır, güzel yapan yeri de vardır yani) ondan sonra oradan avmnin kafesine gitmek dondurma çay kahve, akşamı yapıp gitmek.

bazen bunun yerini starbaks alıyor. çocuklar da sanırım artık bu kültüre adapte oldular. bana hiç çekici gelmiyor, ben çocukken de gelmedi, mesela atrium, galeria daha sonra carousel, bi kere gittim bi daha gidesim gelmedi.

sizin oralarda varmıdır bilmem benim çocukluğuma dair özlediğim şeylerden belki de en önemlisi bisikletli dondurmacı.

adam kendine ahşaptan bir araba yapmış, kıçına da bisiklet kaynaklamış, arabanın şekli falan bi acayip masmavi ahşap bi arabaydı.

bir limonlu dondurması vardı, 35 ülke gezdim, daha ben öyle bir limonlu dondurma yemedim.

ikinci olarak da kola takmalı sepette lahmacun satan amcalar. et desen et yok, içine ne koyduğu belli değil, öyle bir lezzet yok ama
  • killerbee  (22.09.18 01:06:57 ~ 01:14:01) 
Tr icin usttekilere ek olarak guvenlik sebebi de eklenebilir. Bu ulkede kac kere o makinalarin zincirleri koptu, carklari bozuldu, insanlar yanlis emniyet onlemleri yuzunden canlarindan oldular. Ruhsatsiz parklar vs var. Daha gecen gun haberi vardi. Bi kadin vefat etti lunaparkta. Kim gitmek ister lunaparka :s


  • nax  (22.09.18 12:36:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.