[]

Bebek arabası alırken yenidoğan için portbebe almak şart mı?

Merhabalar, 6. ayımız ilk bebeğimizi bekliyoruz, ilk olduğu için tecrübeleriniz ve fikirleriniz benim için çok önemli. Öncelikle birkaç modeli gördük denedik.

En önemli sorun şu ki biz kolay kapanan, hafif, fiyat/performans dengesi iyi olan bir araç almak istediğimiz için hep şu 2li oto koltuklu pusetlere gidiyoruz. Fakat bizim bebek muhtemelen ocak ayında doğacağı için kışın anakucağında ya da pusette üşür diye portbebesi olan travel sistemlerden alın diyen de var.

Ben şu modeli yeterli buldum, oto koltuğunun isofix bazalı olması ve tek hareketle koyularak sabitlenmesi en sevdiğim yanı fakat kapandığında biraz fazla yer kaplıyor. www.e-bebek.com

Eşim bunu da sevdi fiyatı çok uygun ve bebek arabasını bırakana kadar kullanabilecek bir ürün, tek elle açılıp kapanıyor az yer kaplıyor kullanışlı ama marka model hakkında hiç yorum yok, oto koltuğu takılınca bebek size dönük oluyor ama puset tek yönlü dışa dönük ve oto koltuğunun rahatlığından emin olamadım. www.joker.com.tr

Bu modelde portbebeli puset var ve oto koltuğu var. şimdi burada anlamadığım bir şey var bebeği araca bindirirken bu portbebeden alıp oto koltuğuna mecburen koyacağız ee o zaman bebeği daha çok üşütmez miyiz bu portbebe parçası bana çok gereksiz geliyor bunun yerine tam yatan pusete ped koyup o şekilde kullansam 1aylık bebek için yeterli olur mu? Çünkü bu arabaları kapatmak için bu zamazingoyu kaldırmak gerekiyor zaten şasesi bile çok yer kaplıyor bir de bu parçayı koyacak yer bulmak lazım. www.e-bebek.com

chicco lite way plus tekerlekleri hakkında çok şikayet var, kwik one nasıl görmedim. Farklı bir model önerirseniz onu da düşünürüm.
Baktıkça beynim yanıyor artık lütfen yardımcı olun.

 
ya ocak ayında doğacak bu çocuk anladığım kadarıyla. gidip 15 ocakta dışarıya mı çıkaracaksınız? üşür falan nasıl yorumdur dandirik bebek arabasına rahat 6 saat mesai harcayan adam çocuğu kutup ayısı gibi giydirmeden dışarı çıkarmaz. kendimden biliyorum ilk çocuk kışın dışarı anca acil durumda çıkar. onun dışında kombide 35 dereceyi ayarlayıp ev kokana kadar bebenizi seversiniz diye düşünüyorum. kısaca gereksiz aksesuara para vermeyin. 15 günlük bebeği bence arabayı 40 derece yapmadan içine bile sokmazsınız. gideceğiniz yer de herhalde özgürlük parkı değil herhangi bir avm olacaktır.

çocuk koltuğu alın ama oturana kadar yatabilecek mi dikkat edin. çocuklar belli bir zamana kadar oturamaz yatar. zaten genelde kısa süreli gezintilerde 1 aylık bebeği anne elinden bırakmaz.

araba önemli. arabanız clio gibi bir şeyse en küçük ve en katlanır puseti alın. çünkü sığmıyor bu meretler arabaya ve genelde babayı uyuz ediyorlar. o puset bir süre sonra öyle ağır gelmeye başlıyor ki benim çocuğum 11 aylıkken yürümeye başladı da kurtuldum pusetten diye seviniyorum. evet bir daha binmedi pusete. chicco'nun tank gibi bir modeliydi.

neyse hanımın beğendiğini alırsan yaklaşık yaza doğru da "hayatım bu zor oluyor bir de baston puset alalım" diye bir masrafın daha çıkacak. o yüzden geçiniz.

bu vesileyle :allah analı babalı büyütsün inşallah sağlıklı bir şekilde doğar ve büyür. altın da takmak isterdim ama fiyatları çok arttı. ocak ayında bir kontrol ederiz. ona göre takarız belki.
  • ozdek  (21.09.18 20:30:47) 
Bebek için ilk doğduğunda size puset lazım olacak , yani ana kucağı da diyorlar onu kasdediyoru bebeği koyarsiniz daha küçük olduğu için kucakta tasirsiniz zaten. Biraz büyüyünce de arabayı kullanmaya başlarsınız. Arabayı da baston saplı bebek arabası alın. Cok Pahalı bir şey de almayın derim. O parayı bebek biraz daha büyüyünce aracınız varsa oto koltuğu için harcarsınız.


  • scorpion37  (21.09.18 20:32:40) 
aileden aileye değişir belki ama bizdeki portbebeyi dışarıda hiç kullanamadık, evde birkaç hafta sepet gibi kullandık. çünkü portbebe aşırı büyük birşey, bebeği oto kotuğu/ana kucağı olan parçayla arabaya indirip öylece yerleştiriyorsunuz, bu durumda portbebe işlev dışı kalıyor. bunların ikisini de kullanıcam derseniz ikisini de arabaya taşımak gerekiyor. bebeğin çantasıydı oydu buydu derken evden kameraman cevat kelle gibi çıkmak gerekir :) arabanın bagajına da hem şaseyi hem portbebeyi sığdırmak çok zor.

marka tavsiyesinde bulunamayacağım ama en az yer kaplayan seçeneği tercih etmenizi öneririm. biz iki yıl önce araştırırken baston puset olup içine ana kucağı/oto koltuğu yerleştirilebilen bebek arabaları görmüştük. en iyisi onlarmış diyorum şimdi. gittik devasa bir travel sistem aldık, eve de sığdırmak problem, arabanın bagajına koyarsak yanına iki poşet dışında başka birşey sığmıyor. şehirlerarası götüremiyoruz vs.
  • evanka  (21.09.18 21:42:00) 
@ozdek hahah hanım olan benim, aramızdaki detaycı manyak ben olduğum için bu iş bana kaldı. Yani ben de baktım aşıya falan 1. ayda çıkacağız, şubatta martta biz bile çıkmıyoruz doğru dürüst ki çocuğu mu çıkaracağım diye düşünüyorum.
£scorpion37 Yenidoğan da olsa bebekleri (ilk hastane çıkışı, kontrol aşı vs zamanları) araca bindirirken anakucağı da denilen oto koltuğu ile bindirmek mecburi değil mi?
www.e-bebek.com travel setlere takılan şu parça ile çocuğu arabaya bindirmek yasak diye biliyorum ve 4. aydan sonra bebek buna ihtiyaç duymyor sanırım o yüzden işlevsiz geldi bana
  • zecul  (21.09.18 21:46:31) 
ben bu oto koltuğu ile birlikte olan pusetlerden alacağım. 3lü sete gerek olmadığına karar verdim teşekkürler. zaten sonrasında sadece puset ile devam edip sürekli arabada duracak kaliteli bir oto koltuğuna geçeriz. buna izin verecek baston puset benzeri bir şey bakacağım.
chicco liteway plus çok tavsiye edilmiş ama şikayet varda hep teker sorunu yazılmış. kullanan var mı?
chicco lp, cbx woya ve nuna tavo arasından birini seçer ya da benzer bir şey alırız.
  • zecul  (21.09.18 22:04:06) 
bebeği dışarıda taşımak için ergonomik kangurular da çok iyi oluyor. hatta kış için onların örtüleri var. neko marka kullandım ben, memnunum. belki bebek arabasını fiyat açısından kanguru da alınca dengeleyecek birşey seçebilirsiniz..

sağlıkla kucağınıza alın inşallah..
  • evanka  (21.09.18 22:12:30) 
@zecul
tahmin etmiştim ama hakaret eder gibi olmasın diye yazmamıştım.

cevabım fazla ekşi oldu galiba bir tik alamadık yine. seneye tekrar okuyun ne olur silmeyin de..
  • ozdek  (21.09.18 22:34:31) 
Bebegi neden vucudunuzdan uzakta tasiyasiniz ki? Bence kanguru cok guzel bisey. Ayrica kisin bebis giydirilip elbette disari cikarilir, kokten yetissin bence :D

Onun disinda tavsiyem: en az yer kaplayan, en hafif sistemi alin :)
  • kuehles blondes  (22.09.18 00:22:29) 
Fiyat performans ürünü olarak şunu aldım :

www.e-bebek.com

iki klipsi çekip katlanabiliyor, lastiklerini sökmeden binek bir aracın bagajına sığdırabilirsin. portbebesini kaliteli bulmuyorum ama anakucağı çok başarılı. İçime sinmeyen tek yanı tentesi su geçirmez değil.

ebebek mağazalarında yok, sadece internet sitesinde satıyorlar.
  • kimlanbu  (22.09.18 10:06:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.