[]

Emlakçı depozit sorunu yardımı

Millet selam,

Yakın 2 dostum bir evde kalıyorlardı 1 yıldır. Geçen ay evden çıktılar. Evi teslim ederken direk evi gösterip teslim etmemişler bu bizim hatamız ancak bu zaten emlakçının görevi diye biliyorum. Her neyse. Şuan emlakçı arkadaş ev pisti, televizyon bozuktu, koltuğu balkona koymuşlar rengi attı vs. gibi bahaneler bulup paranın üstüne yatmaya çalışıyor. Kaldı ki evi ben taşıdım televizyon bozuk değildi adım gibi eminim. Arkadaşlarım yabancı türkçe biliyorlar ama bir türk kadar değil. En son ben aradım yine aynı şekilde bir uslup ile davrandı. Dedim bu söylediklerin depozito kadar tutacak şeyler değil. İlk başta dedim hukuki yollara başvuracağız o zaman başvurun dedi pek işe yaramadı yani. 2200 tl depozito var söylediğin şeyleri paradan düş gerisini ver çoluğuna çocuğuna da haram lokma yedirme dedim sonra da. Her neyse tamam ben hesaplayıp döneceğim dedi. Bugün aradım daha hesaplamadım 1-2 güne hesaplayıp döneceğim dedi ama belli ki sallıyor resmen. Böyle ciğersiz bir adamla nasıl mücadele edeyim. Hukuki tarafta nasıl ilerleyebiliriz bilen birileri yardımcı olursa çok sevinirim. Sözleşmemiz de var. Açıkçası arkadaşlarım 2-3 ay sonra gidebilirler dava süreçleri de uzun oluyor diye biliyorum. Gidip kaba kuvvet ve tehtit muhabbetlerine de hiç girmek istemiyorum ama bu gidişle paranın üzerine yatacak gibi. Var mı öneriler veya yardımcı olabilecek dostlar.


 
hata sizde

iki hatanız var

birincisi son ay kira ödemeyip depozito yerine say diyecektiniz

ikincisi emlakçı ile beraber evi kontrol etmemenizden kaynaklı.

o adam o paranın üstüne yatar, siz de alamazsınız.

abicim değnekçinin dükkan açmış haline emlakçı deniyor zaten. kavga dövüş olayına girmeyin siz zararlı çıkarsınız.

ha dersen benim polis yakınım var o zaman başka. o gider halleder.

bak geçmişte ben eşyalı ev tuttum, a dan z ye full eşyalıydı, aklına gelebilecek herşey. neyse evin anahtarını aldım, tatil diye memleketime döndüm, tatil bitti geri bi döndüm eşya olarak sadece bi çekyat kalmıştı.

hesap et, hiç bişey de yapamadım.

bak mesela geçen ay bizim kiracı kirayı ödemedi, 1 hafta gecikti aradık yatırcam edicem falan dedi yine yatırmadı 15gün oldu tekrar aradık, bu sefer 15 gün sonra çıkıcam depozitoya say dedi.

emlakçıyı aradım, tamam ben kendisini arayıp evi kontrol edicem taşınırken dedi.

emlakçı nezaretinde taşındı, evi kontrol etti emlakçı bi hasar yok dedi o şekilde fitleştik.

yasal olarak elimizzde sözleşmemiz var pislik yapmak istesek yapılabilecek çok şey vardı yani.
  • killerbee  (21.09.18 16:34:17 ~ 16:40:13) 
Benim başıma da benzer durum gelmişti, icra davası açtırmistim. 4 5 ay sonra mahkeme masraflarıla beraber ödemek zorunda kaldı.


  • mirty  (21.09.18 17:09:54) 
ilamsız icra takibi.

5 dakikada yapılır, emlakçının eline verilir.
  • binder dandet  (21.09.18 18:56:21 ~ 18:57:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.